back to top
29.7 C
Athens
Τρίτη 22 Ιουλίου 2025

ΕΕΑ: Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί δράση με τα απορρίματα;

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και σίγουρα όχι σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, περπατάνε ανάμεσα από βουνά σκουπιδιών, ενώ την ίδια ώρα ο συνδυασμός καύσωνα και απορριμμάτων απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία. Και η οικονομική ζημιά όμως για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι τεράστια, εξαιτίας των επιπτώσεων από τις μίνι χωματερές που έχουν σχηματιστεί σε κάθε επιχειρηματική περιοχή του λεκανοπεδίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση.

- Advertisement -

Κυβέρνηση, Δήμοι και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οφείλουν να δώσουν άμεσα μία λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα».

Έχουν όλοι την υποχρέωση να προτάξουν το γενικό καλό και να μην εμμένουν σε μετατόπιση ευθυνών και σε φθηνά πολιτικά παιχνίδια.

- Advertisement -

Πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουν όλοι στην κραυγή αγωνίας του συνόλου των πολιτών και χιλιάδων επαγγελματιών.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Υποστηρίζουμε τη λογική η οποία δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει τον σχηματισμό λόφων από σκουπίδια στους δρόμους.

Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι σε νοσοκομεία ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί κάποια δράση; Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στην οικονομία και τον τουρισμό μας οι εικόνες που προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ας δείξουμε μία φορά ότι είμαστε ικανοί και να επιλύουμε προβλήματα και όχι μόνο να τα προκαλούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μήνυμα ενότητας και θεσμικής υπευθυνότητας εκπέμπει η ΕΑΔΕ

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και θεσμικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η ΕΑΔΕ, με αφορμή τη συνάντηση της 8ης Ιουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Οι μεγάλες ασφαλιστικές ανατροπές χαρίζουν “ζωή”

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Δημήτρη Γαβαλάκη πέτυχαν μία όχι μόνο απλά ανατροπή, αλλά μία ιστορική ανατροπή

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρεκόρ καταστροφών, οι πρώτες εκτιμήσεις από την ΑΟΝ και την Gallagher Re

Το παγκόσμιο χάσμα ασφαλιστικής προστασίας εκτιμήθηκε προσωρινά σε μόλις 38%, η χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί για πρώτο εξάμηνο και ..

Η «επόμενη μέρα» της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση διανύει περίοδο μετάβασης, με τις παραδοσιακές πρακτικές να δοκιμάζονται.

SVV: Γιατί ο ασφαλιστικός κλάδος πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα απέναντι στην ΤΝ

Είναι απλώς μια περαστική μόδα ή μήπως η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει τον κλάδο....όλες οι απαντήσεις ....

Επιθεώρηση Χρυσολόγου: Επιτυχία και ανθρωπιά σε απόλυτη αρμονία

Η δύναμη της γνώσης. Η υπεραξία της εμπειρίας. Η αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς. Ο ίδιος ο άνθρωπος...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χρυσός Χορηγός η Εθνική Ασφαλιστική στα «Δρόμεια 2025»

Η πρωτοβουλία προάγει την ισότητα, την κοινωνική ευαισθησία και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας

Γ. Κεφαλογιάννης: Μειωμένα 90%-95% φέτος τα καμένα δάση

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ακόμη λόγο προμήθεια επιπλέον εναέριων μέσων και ιστορικό υψηλό σε πλήθος ανθρώπινου δυναμικού

ICAP CRIF RATINGS: Δυναμικό παρών στην ετήσια συνάντηση της EFMA

Η Μ. Κυριακίδου της ICAP CRIF Ratings αναφέρθηκε στις τεχνικές προκλήσεις των αξιολογήσεων πιστωτικού κινδύνου και στη σημασία των ποιοτικών δεδομένων

Δυναμική είσοδος της Anytime στην αγορά της Ρουμανίας

O Όμιλος Interamerican διευρύνει το αποτύπωμά του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η Allianz πιστοποιείται ως Great Place Τo Work® – Certified

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, η Allianz ανακοινώνει την πιστοποίηση της της ως Great Place Τo Work® Certified στην Ελλάδα για το 2025