back to top
14.7 C
Athens
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

ΕΕΑ: Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί δράση με τα απορρίματα;

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και σίγουρα όχι σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, περπατάνε ανάμεσα από βουνά σκουπιδιών, ενώ την ίδια ώρα ο συνδυασμός καύσωνα και απορριμμάτων απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία. Και η οικονομική ζημιά όμως για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι τεράστια, εξαιτίας των επιπτώσεων από τις μίνι χωματερές που έχουν σχηματιστεί σε κάθε επιχειρηματική περιοχή του λεκανοπεδίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση.

- Advertisement -

Κυβέρνηση, Δήμοι και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οφείλουν να δώσουν άμεσα μία λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα».

Έχουν όλοι την υποχρέωση να προτάξουν το γενικό καλό και να μην εμμένουν σε μετατόπιση ευθυνών και σε φθηνά πολιτικά παιχνίδια.

- Advertisement -

Πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουν όλοι στην κραυγή αγωνίας του συνόλου των πολιτών και χιλιάδων επαγγελματιών.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Υποστηρίζουμε τη λογική η οποία δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει τον σχηματισμό λόφων από σκουπίδια στους δρόμους.

Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι σε νοσοκομεία ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί κάποια δράση; Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στην οικονομία και τον τουρισμό μας οι εικόνες που προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ας δείξουμε μία φορά ότι είμαστε ικανοί και να επιλύουμε προβλήματα και όχι μόνο να τα προκαλούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μήνυμα ενότητας και θεσμικής υπευθυνότητας εκπέμπει η ΕΑΔΕ

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και θεσμικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η ΕΑΔΕ, με αφορμή τη συνάντηση της 8ης Ιουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Οι μεγάλες ασφαλιστικές ανατροπές χαρίζουν “ζωή”

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Δημήτρη Γαβαλάκη πέτυχαν μία όχι μόνο απλά ανατροπή, αλλά μία ιστορική ανατροπή

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νέο σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικό της εσωτερικό μοντέλο υπολογισμού κινδύνων σχεδιάζει η εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς

Πώς θα κλείσει το 2025 για την ασφαλιστική αγορά – Οι συνιστώσες

Σημαντική συμβολή είχε η δέσμη κινήτρων για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, η τεχνολογία και τα νέα λογιστικά πρότυπα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Greek Accounting & Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Τα #graf25 επιστρέφουν για 3η χρονιά στις 12/12, με στόχο την ανάδειξη των άριστων εταιρειών και πρακτικών στη λογιστική και στην οικονομική διοίκηση

Τα Coffee Business Awards 2025 έρχονται στις 17 Δεκεμβρίου

Η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο της καφεστίασης επιστρέφει για 7η χρονιά, με ανανεωμένο concept - Βίντεο και πληροφορίες συμμετοχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ

HDI Global SE, Hellas: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας σε μια αγορά που αλλάζει»

Ο Managing Director Κ. Σεμερτζόγλου και τα κορυφαία στελέχη Άγγ. Μπεφών και Μ. Δουράτση μιλούν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το όραμα της εταιρείας

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...