back to top
12.6 C
Athens
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

ΕΑΕΕ: Ο κλάδος στο πλευρό της νέας γενιάς!

Η ΕΑΕΕ διοργάνωσε το πρώτοBusinessDayγια νέους φοιτητές και επαγγελματίες αναδεικνύοντας τα δυνατά σημεία ενός κλάδου που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Στο πλευρό της νέας γενιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρέθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ),η οποία διοργάνωσε την Τρίτη, 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το πρώτο EAEE Business Day.

- Advertisement -

Περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από σχολές Οικονομικών, Θετικών και Διοικητικώνεπιστημών συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του κλάδου, ανακαλύπτοντας μέσα από διαδραστικές ενέργειες τα πλεονεκτήματά του ως εργοδότης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Business Day,οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή και για τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, γνώρισαν τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου ως μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.

Η κ. Φ. Μιχάλη, Πρόεδρος της Επιτρ. Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας το BusinessDay, ανέφερε : «Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης στους νέους εργαζομένους, γεγονός που συνδέεται και με την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Συγχρόνως, οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ασφαλιστική αγορά δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες θέσεις εργασίαςενώη πληθώρα και ποικιλία θέσεων εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειώνπροσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους με διαφορετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και διάφορες δεξιότητες».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, σχετικά με το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου και τη σημαντική συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στη συνέχεια, η κ. Φ. Μιχάλη μίλησε στους φοιτητές για την πορεία της στον ασφαλιστικό κλάδοαποδεικνύοντας μέσα από τη δική της ιστορία ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον εργασίας που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας σε έναν νέο επαγγελματία, τις οποίες αν κάποιος εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να ανέλθει στις ανώτατες θέσεις τις ιεραρχίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΕΕ: Τα μεγέθη της Ασφάλισης Νομικής Προστασίας το 2024

Πώς διαμορφώθηκε η κατανομή της παραγωγής ανά κανάλι διαμεσολάβησης

Το Business Day 2025 της Εθνικής Ασφαλιστικής εμπνέει τη νέα γενιά επαγγελματιών

Η Εθνική συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους που θα καθορίσουν το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου

ΕΑΕΕ: Η θέση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς για τη στρατηγική της Ένωσης Δεδομένων

H ομοσπονδία υποδεικνύει ένα σύγχρονο πλαίσιο που υποστηρίζει επιχειρήσεις, προστατεύει καταναλωτές και επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας

Το καλοκαίρι δεν μυρίζει πάντα θάλασσα. Μυρίζει και καπνό!

Και τότε είναι που αναρωτιόμαστε: ήμασταν έτοιμοι; Όχι για τη φωτιά. Αλλά για την επόμενη μέρα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Η KPMG φέρνει την Άννα Ευθυμίου και κορυφαία στελέχη στο μεγάλο debate για την ασφαλιστική αγορά

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της Ετήσιας Έρευνας της KPMG, ενός από τα ισχυρότερα εργαλεία ανάγνωσης του κλάδου

Κλινικές μελέτες στην Ελλάδα: Το 14th Clinical Research Conference ανέδειξε προκλήσεις και προοπτικές

Η νέα ΚΥΑ και το Εθνικό Μητρώο στα θέματα του συνεδρίου που διοργάνωσε η ethosEVENTS σε συνεργασία με το Pharma & Health Business και το virus.com.gr 

100 χρόνια Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Ένας αιώνας προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια του ΠΙΣ θα κορυφωθούν στις 13 Δεκεμβρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου