back to top
31 C
Athens
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025

ΕΑΔΕ: Πραγματοποίηση συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική

Σε θετικό κλίμα και με διάθεση ουσιαστικού διαλόγου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος με τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά από αίτημα της ΕΑΔΕ με αφορμή την Εγκύκλιο που εξέδωσε η εταιρεία στις 29 Απριλίου.

Στην συνάντηση η οποία ήταν προγραμματισμένη, συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΔΕ και ειδικότερα οι κ.κ.: Δήμητρα Λύχρου – Πρόεδρος ΕΑΔΕ, Κωνσταντίνος Ρούσσης – Γενικός Γραμματέας ΕΑΔΕ, Κωστής Αλφιέρης – Ταμίας και Μαρια Βιλτανιώτη-Δημητριάδη – Μέλος. Από την Εθνική Ασφαλιστική παρόντες ήταν οι κ.κ Δημήτρης Μαζαράκης – Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Ζερβουδάκης – Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Ειρήνη Χαλκιαδάκη – Διευθύντρια Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κος. Δ. Μαζαράκης, ανέφερε στο Δ.Σ. της ΕΑΔΕ την ανάγκη εξεύρεσης ενός νέου τρόπου διαχείρισης των αποζημιώσεων των ισοβίων συμβολαίων Υγείας και την βούληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και του ιδίου ως στελέχους της προς αυτή την κατεύθυνση – κατεύθυνση η οποία θα περιλαμβάνει και την Διαμεσολάβηση ως ουσιώδες μέρος ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Η Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κα Δήμητρα Λύχρου, δήλωσε σχετικά μετά την συνάντηση: «Ευχαριστούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής που αποδέχτηκε το αίτημά μας και πραγματοποιήσαμε αυτή την συνάντηση, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε αμφότερα τα μέρη για μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Παρά το νομικό πόρισμα που έχουμε στην διάθεσή μας για το περιεχόμενο της Εγκυκλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιλέγουμε, με γνώμονα την ψύχραιμη και ωφέλιμη για όλους διαχείριση των προκλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς, να εκλαμβάνουμε τη συγκυρία αυτή ως ευκαιρία για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε λύσεις στο κρίσιμο ζήτημα της αναπροσαρμογής και της βιωσιμότητας των ασφαλίσεων Υγείας. Ο ρόλος του Διαμεσολαβητή είναι εγγυητικός για την ασφαλιστική αγορά και – όπως όλοι οι συμμετέχοντες διαπιστώσαμε – αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη συμμετοχή της Διαμεσολάβησης αποδεικνύονται ανεπαρκείς ως προς την ολική προσέγγισή τους και εγείρουν έντονες αντιδράσεις. Έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων που αγγίζουν μεν τον καταναλωτή, αλλά ουσιαστικά πλήττουν τη φερεγγυότητα του θεσμού της Ασφάλισης. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε ήδη αιτηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τους αρμόδιους φορείς και επιδιώκουμε αδιάλειπτα, την θεσμική συμμετοχή της ΕΑΔΕ στις σχετικές διαβουλεύσεις, καθώς και τη λήψη υπ’ όψιν των Θέσεών μας στη διαμόρφωση σχετικών αποφάσεων».

- Advertisement -

Η ΕΑΔΕ, γνωρίζοντας πως ο δρόμος για την ουσιαστική θωράκιση και πρόοδο της ασφαλιστικής αγοράς είναι ακόμη μακρύς, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αποστολή της, με σοβαρότητα, ενότητα και τεκμηρίωση για την εξεύρεση λύσεων, που έχουν στο επίκεντρο τον Ασφαλισμένο και ωφελούν το σύνολο των συμμετεχόντων στην Ασφάλιση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Η εταιρεία ενεργοποίησε ειδική τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, στο 210 90 99 600, προκειμένου να παρέχει άμεση εξυπηρέτηση

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς

Για ποιους λόγους η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν είναι σε θέση να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό

Νέο έντυπο από την ΕΑΔΕ: «Θέλεις να ασφαλιστείς; Ενημερώσου υπεύθυνα»

Το έντυπο ενισχύει τον ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης

ΕΑΔΕ: Η θεσμοθέτηση της απευθείας διαβίβασης στοιχείων στα μητρώα ενισχύει τη διαφάνεια

Η ΕΑΔΕ αναγνωρίζει τη συνεχή προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την προώθηση ενός μέτρου με ουσιαστικό όφελος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Καλοκαιρινή ανανέωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτύπωμα

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ευκαιρία για επαγγελματική ανασύνταξη και προσωπική φροντίδα

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Σημαντική άνοδος το 2024, στρατηγικός στόχος η καινοτομία

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη ΓΣ έγινε στην αύξηση της μερίδας των εταίρων, η οποία έφτασε σε πρωτοφανή για τον συνεταιρισμό επίπεδα

Social media και ασφάλιση: Η νέα εποχή στην προσέλκυση συνεργατών!

Η ψηφιακή στρατολόγηση δεν αλλάζει απλώς τον τρόπο προσέλκυσης, αλλά και το προφίλ του ασφαλιστικού συμβούλου - Ποιες προκλήσεις αναδύονται

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΑΠΑ: Επείγουσα προειδοποίηση για τη χρήση drones σε περιοχές πυρκαγιών

Κίνδυνος για τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και την ανθρώπινη ζωή

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Καλοκαιρινή ανανέωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτύπωμα

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ευκαιρία για επαγγελματική ανασύνταξη και προσωπική φροντίδα

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Σημαντική άνοδος το 2024, στρατηγικός στόχος η καινοτομία

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη ΓΣ έγινε στην αύξηση της μερίδας των εταίρων, η οποία έφτασε σε πρωτοφανή για τον συνεταιρισμό επίπεδα