back to top
30.1 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Δημιουργία ευέλικτων και χαμηλού κόστους προγραμμάτων

Της Χριστίνας Φυτέα*

Οι εξελίξεις στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά κινούνται προς θετική κατεύθυνση μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των οικονομικών υπουργείων για την ασφάλιση κατά φυσικών καταστροφών. Μέτρα που κρίνονται αναγκαία λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ολοένα αυξανόμενων σε πλήθος και ένταση ζημιών. 

- Advertisement -

Εκτιμούμε ότι η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται  να προσαρμοστεί άμεσα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δημιουργώντας ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών με χαμηλότερο κόστος.

Εκτός από τις ασφαλίσεις κατά φυσικών καταστροφών,ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων, ειδικά στα προγράμματα ζωής και υγείας για τη διατήρηση των ασφαλιστηρίων. Οι υπεύθυνοι καθορισμού ασφαλίστρων πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κρατούν τα ασφαλιστήριά τους ενεργά. Παράλληλα, η ενθάρρυνση βιώσιμων πρακτικών μέσω κινήτρων θα βοηθήσει στη μείωση κόστους όπως για παράδειγμα ο μηδενισμός του φόρου ασφαλίστρων (15%) στα συμβόλαια υγείας για άτομα έως 18 ετών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, μέτρο το οποίο όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα αλλά να επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ασφαλισμένων. Πιστεύω πως απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ πολιτείας και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις ειδικά όσον αφορά στις υπερβολικές χρεώσεις των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος ασφάλισης.

- Advertisement -

Το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών 

Ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών το οποίο και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Πρέπει να έχουν εκτενή γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων, περιλαμβανομένων των χαρακτηριστικών και των εξαιρέσεων, και να εξηγούν αυτά τα προϊόντα στους πελάτες με σαφήνεια. Είναι επίσης απαραίτητο να είναι ενημερωμένοι για τις νομοθετικές αλλαγές και να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των πρακτικών τους. Αξιολογούν τις ανάγκες των πελατών και προτείνουν κατάλληλες λύσεις, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Η διαχείριση άγχους και πίεσης είναι ζωτικής σημασίας, ενώ η δια βίου μάθηση και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητες. Ο κλάδος απαιτεί στήριξη από την πολιτεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι στόχοι της εταιρείας μας (ΠΑΡΟΝ). Μέγιστη υποστήριξη προς τους συνεργάτες μας  

Όσον αφορά στην εταιρεία μας (ΠΑΡΟΝ) είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως στον πυρήνα του οργανισμού μας βρίσκεται ο συνεργάτης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τη μέγιστη υποστήριξη και όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε οι συνεργάτες μας να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό το έργο είναι απαιτητικό και απαιτεί συνδυασμό δεξιοτήτων και γνώσεων για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. 

Στρατηγικά, ενδιαφερόμαστε για την ενδυνάμωση και την προσωπική ανάπτυξή τους. Η επικοινωνία, η καινοτομία, η τεχνολογία και η εκπαίδευση είναι σύμμαχοί μας. Όραμά μας είναι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι να προστατεύουν την ύπαρξή τους με τη βοήθεια επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

* Η κα Χριστίνα Φυτέα είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου στην Βιομηχανική Ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς, παράλληλα εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται συνεχώς παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του επιχειρείν (High Executive Education). Συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Είναι Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (2018-2023), υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2017 έως το 2019.

Eίναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του ΕΕΑ με τον συνδυασμό το επιμελητήριο μας και τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τμήμα Υπηρεσιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χωρίς κρατική αρωγή οι ανασφάλιστες επιχειρήσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται εάν μια επιχείρηση ήταν πράγματι υπόχρεη σε ασφάλιση

Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΑ

Το Υπουργείο ενσωμάτωσε σε ποσοστό άνω του 90% τις προτάσεις των φορέων που υπεβλήθησαν πριν και κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης

Αυξημένο κατά 4,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, έναντι 21,9 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χωρίς κρατική αρωγή οι ανασφάλιστες επιχειρήσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται εάν μια επιχείρηση ήταν πράγματι υπόχρεη σε ασφάλιση

Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΑ

Το Υπουργείο ενσωμάτωσε σε ποσοστό άνω του 90% τις προτάσεις των φορέων που υπεβλήθησαν πριν και κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης

Αυξημένο κατά 4,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, έναντι 21,9 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Νέο επεισόδιο podcast: «Και Αν Συμβεί… ο εγκέφαλός σου να αποφασίζει πριν από εσένα;»

Με αφορμή το βιβλίο «Στα άδυτα του νου» του Δρ. Δημητριάδη, εξετάζεται πώς το ασυνείδητο, το συναίσθημα και η αντίληψη του ρίσκου επηρεάζουν τις αποφάσεις μας