back to top
28.6 C
Athens
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026

Δημιουργία ευέλικτων και χαμηλού κόστους προγραμμάτων

Της Χριστίνας Φυτέα*

Οι εξελίξεις στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά κινούνται προς θετική κατεύθυνση μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των οικονομικών υπουργείων για την ασφάλιση κατά φυσικών καταστροφών. Μέτρα που κρίνονται αναγκαία λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ολοένα αυξανόμενων σε πλήθος και ένταση ζημιών. 

- Advertisement -

Εκτιμούμε ότι η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται  να προσαρμοστεί άμεσα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δημιουργώντας ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών με χαμηλότερο κόστος.

Εκτός από τις ασφαλίσεις κατά φυσικών καταστροφών,ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων, ειδικά στα προγράμματα ζωής και υγείας για τη διατήρηση των ασφαλιστηρίων. Οι υπεύθυνοι καθορισμού ασφαλίστρων πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κρατούν τα ασφαλιστήριά τους ενεργά. Παράλληλα, η ενθάρρυνση βιώσιμων πρακτικών μέσω κινήτρων θα βοηθήσει στη μείωση κόστους όπως για παράδειγμα ο μηδενισμός του φόρου ασφαλίστρων (15%) στα συμβόλαια υγείας για άτομα έως 18 ετών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, μέτρο το οποίο όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα αλλά να επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ασφαλισμένων. Πιστεύω πως απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ πολιτείας και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις ειδικά όσον αφορά στις υπερβολικές χρεώσεις των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος ασφάλισης.

- Advertisement -

Το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών 

Ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών το οποίο και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Πρέπει να έχουν εκτενή γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων, περιλαμβανομένων των χαρακτηριστικών και των εξαιρέσεων, και να εξηγούν αυτά τα προϊόντα στους πελάτες με σαφήνεια. Είναι επίσης απαραίτητο να είναι ενημερωμένοι για τις νομοθετικές αλλαγές και να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των πρακτικών τους. Αξιολογούν τις ανάγκες των πελατών και προτείνουν κατάλληλες λύσεις, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Η διαχείριση άγχους και πίεσης είναι ζωτικής σημασίας, ενώ η δια βίου μάθηση και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητες. Ο κλάδος απαιτεί στήριξη από την πολιτεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι στόχοι της εταιρείας μας (ΠΑΡΟΝ). Μέγιστη υποστήριξη προς τους συνεργάτες μας  

Όσον αφορά στην εταιρεία μας (ΠΑΡΟΝ) είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως στον πυρήνα του οργανισμού μας βρίσκεται ο συνεργάτης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τη μέγιστη υποστήριξη και όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε οι συνεργάτες μας να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό το έργο είναι απαιτητικό και απαιτεί συνδυασμό δεξιοτήτων και γνώσεων για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. 

Στρατηγικά, ενδιαφερόμαστε για την ενδυνάμωση και την προσωπική ανάπτυξή τους. Η επικοινωνία, η καινοτομία, η τεχνολογία και η εκπαίδευση είναι σύμμαχοί μας. Όραμά μας είναι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι να προστατεύουν την ύπαρξή τους με τη βοήθεια επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

* Η κα Χριστίνα Φυτέα είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου στην Βιομηχανική Ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς, παράλληλα εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται συνεχώς παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του επιχειρείν (High Executive Education). Συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Είναι Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (2018-2023), υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2017 έως το 2019.

Eίναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του ΕΕΑ με τον συνδυασμό το επιμελητήριο μας και τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τμήμα Υπηρεσιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΕΑ: Σεμινάριο με στόχο ασφαλέστερους δρόμους και καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί ειδικό τεστ αξιολόγησης και διαχείρισης συμπεριφορών, συνοδευόμενο από πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ συνεχίζει να επενδύει στην εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα δύο σπονδυλωτά webinars με θέμα «Οι Επιδράσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση»

Το ΕΕΑ μάς προσκαλεί στο «Τραμ το τελευταίο…» την Τετάρτη 27 Μαΐου

Μια μουσική βραδιά στο Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», αφιερωμένη στις χρυσές δεκαετίες του ’50 και του ’60

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιος από όλους χειροκροτεί τα ιδεώδη μου; Η τέχνη του αβγαταίνω περιουσίες

Αυξάνουν το ενεργητικό των χαρτοφυλακίων τους. Γίνονται δυνατοί. Έχουν γνώση πώς να το επιτύχουν. Θέλουν και να τη μεταφέρουν σε εμάς

Ο απολογισμός της ΕΑΕΕ για το 2025

Η Ετήσια Έκθεση παρουσιάζει με ανανεωμένη μορφή τις δράσεις της χρονιάς και τα θέματα που απασχόλησαν την Ένωση και την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Export Credit Greece στο πλευρό της νέας γενιάς της ελληνικής διπλωματίας

Ενημερωτική διάλεξη του CEO Ν. Βαγιάννη στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών

40 χρόνια ΕΣΑΠΕ: Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στις 16 Ιουλίου 2026 στο Μικρολίμανο

Μια βραδιά με έντονο συμβολισμό, καθώς θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ποιος από όλους χειροκροτεί τα ιδεώδη μου; Η τέχνη του αβγαταίνω περιουσίες

Αυξάνουν το ενεργητικό των χαρτοφυλακίων τους. Γίνονται δυνατοί. Έχουν γνώση πώς να το επιτύχουν. Θέλουν και να τη μεταφέρουν σε εμάς

Ο απολογισμός της ΕΑΕΕ για το 2025

Η Ετήσια Έκθεση παρουσιάζει με ανανεωμένη μορφή τις δράσεις της χρονιάς και τα θέματα που απασχόλησαν την Ένωση και την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική συνδέει την πρόληψη με νέα κάρτα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και παροχές ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερομένου

Η Export Credit Greece στο πλευρό της νέας γενιάς της ελληνικής διπλωματίας

Ενημερωτική διάλεξη του CEO Ν. Βαγιάννη στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών

ΕΕΑ: Σεμινάριο με στόχο ασφαλέστερους δρόμους και καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί ειδικό τεστ αξιολόγησης και διαχείρισης συμπεριφορών, συνοδευόμενο από πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων