back to top
27 C
Athens
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

Δημιουργία ευέλικτων και χαμηλού κόστους προγραμμάτων

Της Χριστίνας Φυτέα*

Οι εξελίξεις στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά κινούνται προς θετική κατεύθυνση μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των οικονομικών υπουργείων για την ασφάλιση κατά φυσικών καταστροφών. Μέτρα που κρίνονται αναγκαία λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ολοένα αυξανόμενων σε πλήθος και ένταση ζημιών. 

- Advertisement -

Εκτιμούμε ότι η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται  να προσαρμοστεί άμεσα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δημιουργώντας ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών με χαμηλότερο κόστος.

Εκτός από τις ασφαλίσεις κατά φυσικών καταστροφών,ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων, ειδικά στα προγράμματα ζωής και υγείας για τη διατήρηση των ασφαλιστηρίων. Οι υπεύθυνοι καθορισμού ασφαλίστρων πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κρατούν τα ασφαλιστήριά τους ενεργά. Παράλληλα, η ενθάρρυνση βιώσιμων πρακτικών μέσω κινήτρων θα βοηθήσει στη μείωση κόστους όπως για παράδειγμα ο μηδενισμός του φόρου ασφαλίστρων (15%) στα συμβόλαια υγείας για άτομα έως 18 ετών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, μέτρο το οποίο όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα αλλά να επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ασφαλισμένων. Πιστεύω πως απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ πολιτείας και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις ειδικά όσον αφορά στις υπερβολικές χρεώσεις των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος ασφάλισης.

- Advertisement -

Το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών 

Ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών το οποίο και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Πρέπει να έχουν εκτενή γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων, περιλαμβανομένων των χαρακτηριστικών και των εξαιρέσεων, και να εξηγούν αυτά τα προϊόντα στους πελάτες με σαφήνεια. Είναι επίσης απαραίτητο να είναι ενημερωμένοι για τις νομοθετικές αλλαγές και να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των πρακτικών τους. Αξιολογούν τις ανάγκες των πελατών και προτείνουν κατάλληλες λύσεις, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Η διαχείριση άγχους και πίεσης είναι ζωτικής σημασίας, ενώ η δια βίου μάθηση και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητες. Ο κλάδος απαιτεί στήριξη από την πολιτεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι στόχοι της εταιρείας μας (ΠΑΡΟΝ). Μέγιστη υποστήριξη προς τους συνεργάτες μας  

Όσον αφορά στην εταιρεία μας (ΠΑΡΟΝ) είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως στον πυρήνα του οργανισμού μας βρίσκεται ο συνεργάτης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τη μέγιστη υποστήριξη και όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε οι συνεργάτες μας να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό το έργο είναι απαιτητικό και απαιτεί συνδυασμό δεξιοτήτων και γνώσεων για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. 

Στρατηγικά, ενδιαφερόμαστε για την ενδυνάμωση και την προσωπική ανάπτυξή τους. Η επικοινωνία, η καινοτομία, η τεχνολογία και η εκπαίδευση είναι σύμμαχοί μας. Όραμά μας είναι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι να προστατεύουν την ύπαρξή τους με τη βοήθεια επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

* Η κα Χριστίνα Φυτέα είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου στην Βιομηχανική Ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς, παράλληλα εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται συνεχώς παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του επιχειρείν (High Executive Education). Συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Είναι Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (2018-2023), υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2017 έως το 2019.

Eίναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του ΕΕΑ με τον συνδυασμό το επιμελητήριο μας και τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τμήμα Υπηρεσιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Ποιο μέρος της δουλειάς θα «παραχωρήσει» ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην ΤΝ

Ο Δ. Γαβαλάκης μάς καλεί να απελευθερώσουμε χρόνο και να επενδύσουμε περισσότερο εκεί όπου ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει πραγματική αξία

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Μαγικό Σύνθημα: Σταματώ – Σκέφτομαι – Ρωτώ!

Συμβουλές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τον Ν. Γεωργόπουλο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο

Insurance Europe: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της προληπτικής εποπτείας των ασφαλιστών στην Ευρώπη

Η ειδική εκδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτητα – Από το +3% του 2025 στο +12,1% του 2026

Αντιστρέφεται η εικόνα ως προς τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης το α΄ 6μηνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Μαγικό Σύνθημα: Σταματώ – Σκέφτομαι – Ρωτώ!

Συμβουλές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τον Ν. Γεωργόπουλο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο

«Η κυβέρνηση ξέχασε ξανά τους νοσηλευτές» – Σκληρή ανακοίνωση στη ΔΕΘ 2026

Για πολιτική επιλογή και όχι απλώς παράλειψη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ Γεώργιος Τσόλας 

Insurance Europe: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της προληπτικής εποπτείας των ασφαλιστών στην Ευρώπη

Η ειδική εκδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά

Νοσοκομείο Νίκαιας: Σοβαρά κτηριακά προβλήματα στο νοσοκομείο – Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι η πραγματικότητα απέχει δραματικά από τις κυβερνητικές δηλώσεις

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση