back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026

Διεθνές το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια φαίνεται πως δρούσε το διεθνές κύκλωμα το οποίο έκλεβε και διακινούσε παράνομα ακριβά φάρμακα. Οι συλλήψεις ανέρχονται πλέον σε 21 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο Νοσηλεύτριες ΔΕ του Λαϊκού Νοσοκομείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία με πούλμαν, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας άνδρας με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, όπου είχε στήσει και εικονική εταιρία και εισήγαγε εικονικά φάρμακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ελληνικού CNN.  Η οικονομική αστυνομία έφθασε στα ίχνη του κυκλώματος, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται νοσηλευτές, γιατροί, κυρίως ιδιώτες, αλλά και φαρμακοποιοί, μετά από σχετική καταγγελία του ΕΟΦ πριν από μερικούς μήνες.

- Advertisement -

Τέσσερα από τα αρχηγικά στελέχη φέρονται να έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, οι νοσηλευτές έκλεβαν τα φάρμακα από το νοσοκομείο, διοχετεύοντας μόνο μέρος της θεραπείας στους ασθενείς για τους οποίους προορίζονταν. Τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα στη συνέχεια διοχετεύονταν σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης με μεταφορικές εταιρίες. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν φάρμακα αξίας περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά και πλαστές συνταγές, στις οποίες είχαν συνταγογραφηθεί ογκολογικές θεραπείες για υποτιθέμενους καρκινοπαθείς ή για ασθενείς που είχαν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

“Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας πως αν αποδειχθεί είναι “ασύλληπτο σκάνδαλο”.

- Advertisement -

“Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες. Την αγωνία τους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακα γιατί δεν τα διαθέτουν τα Νοσοκομεία. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο. Ντροπή”, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει την ανάγκη η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να  μη γίνει επιδερμικά.

“Μεγάλη είναι η ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων. Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση”, σημειώνεται.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οικονομικό κίνητρο 40.000 ευρώ αυξάνει την προσέλκυση νέων γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες

Η ανταπόκριση θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς αφορά ειδικότητες που αποτελούν βασικό πυλώνα της ΠΦΥ και του ΕΣΥ

Στο ΕΣΥ παραμένουν ένα χρόνο ακόμη 181 γιατροί πριν τη συνταξιοδότηση

Οι εν λόγω γιατροί υπηρετούν σε θέσεις διευθυντών και συντονιστών διευθυντών ή επιμελητών Α΄

Affidea: Δυναμική συμμετοχή στη νέα φάση του «Προλαμβάνω» για την έγκαιρη διάγνωση της νεφρικής δυσλειτουργίας

Οι πολίτες που διαθέτουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ομάδα 30-70 ετών μπορούν ήδη να προγραμματίσουν προληπτικό έλεγχο της νεφρικής τους λειτουργίας 

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για καινοτόμα φάρμακα, αυξήσεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου και τις επερχόμενες αλλαγές 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οικονομικό κίνητρο 40.000 ευρώ αυξάνει την προσέλκυση νέων γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες

Η ανταπόκριση θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς αφορά ειδικότητες που αποτελούν βασικό πυλώνα της ΠΦΥ και του ΕΣΥ

Στο ΕΣΥ παραμένουν ένα χρόνο ακόμη 181 γιατροί πριν τη συνταξιοδότηση

Οι εν λόγω γιατροί υπηρετούν σε θέσεις διευθυντών και συντονιστών διευθυντών ή επιμελητών Α΄

Αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 – Ο ρόλος της εξατομικευμένης θεραπείας

Τι επισημαίνει ο Παναγιώτης Τσαπόγας, Παθολόγος και Αναπληρωτής Διευθυντής στη Γ’ Παθολογική Κλινική / Κέντρο Μεταβολισμού και Διαβήτη του Ερρίκος Ντυνάν

«Και Αν Συμβεί… Να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού;» με καλεσμένη τη Χριστίνα Φυτέα

Μια ουσιαστική, θεσμική συζήτηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά και πώς επηρεάζονται ασφαλισμένοι και επαγγελματίες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ