back to top
4.2 C
Athens
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026

Διεθνές το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια φαίνεται πως δρούσε το διεθνές κύκλωμα το οποίο έκλεβε και διακινούσε παράνομα ακριβά φάρμακα. Οι συλλήψεις ανέρχονται πλέον σε 21 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο Νοσηλεύτριες ΔΕ του Λαϊκού Νοσοκομείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία με πούλμαν, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας άνδρας με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, όπου είχε στήσει και εικονική εταιρία και εισήγαγε εικονικά φάρμακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ελληνικού CNN.  Η οικονομική αστυνομία έφθασε στα ίχνη του κυκλώματος, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται νοσηλευτές, γιατροί, κυρίως ιδιώτες, αλλά και φαρμακοποιοί, μετά από σχετική καταγγελία του ΕΟΦ πριν από μερικούς μήνες.

- Advertisement -

Τέσσερα από τα αρχηγικά στελέχη φέρονται να έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, οι νοσηλευτές έκλεβαν τα φάρμακα από το νοσοκομείο, διοχετεύοντας μόνο μέρος της θεραπείας στους ασθενείς για τους οποίους προορίζονταν. Τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα στη συνέχεια διοχετεύονταν σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης με μεταφορικές εταιρίες. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν φάρμακα αξίας περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά και πλαστές συνταγές, στις οποίες είχαν συνταγογραφηθεί ογκολογικές θεραπείες για υποτιθέμενους καρκινοπαθείς ή για ασθενείς που είχαν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

“Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας πως αν αποδειχθεί είναι “ασύλληπτο σκάνδαλο”.

- Advertisement -

“Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες. Την αγωνία τους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακα γιατί δεν τα διαθέτουν τα Νοσοκομεία. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο. Ντροπή”, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει την ανάγκη η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να  μη γίνει επιδερμικά.

“Μεγάλη είναι η ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων. Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση”, σημειώνεται.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΟΔΥ: Συστάσεις για την εποχική γρίπη ενόψει των εορτών

Η νέα γρίπη Κ και η έξαρση που φέτος ήρθε νωρίτερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στην Ακαδημία Ασθενών Ελλάδας

Το πρόγραμμα της Ένωσης Ασθενών στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς εκπροσώπων με αυξημένες γνώσεις και ικανότητες παρέμβασης

Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών

Στρατηγική συνεργασία για ένα υπερσύγχρονο Healthcare Park στο Ελληνικό – Τι θα περιλαμβάνει, πότε ολοκληρώνεται

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γιόρτασε τα 100 του χρόνια

Η σειρά των επετειακών εκδηλώσεων χαρακτηρίστηκε από σημαντικές θεσμικές παρουσίες, μεγάλη συμμετοχή και πνεύμα συγκίνησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29/12 έως 2/1

Πώς θα καταβληθούν 26.885.193,93 ευρώ σε 30.450 δικαιούχους

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Red flags – Πώς να τις αναγνωρίσουμε πριν να είναι αργά

Σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις υπάρχουν συμπεριφορές ή μοτίβα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά – και ίσως χρειαστεί να προστατευτούμε

Βγαίνουμε… αλώβητοι από τα γιορτινά τραπέζια

Διατροφή και γιορτές των Χριστουγέννων: Είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ή μπορούν με μικρά τεχνάσματα να μετατραπούν σε συμμάχους; 

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΓΕΜΗ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

The Cyber Boardroom Strategy: Η Νέα Στρατηγική Επιταγή για την Ψηφιακή Ηγεσία

Η καθολική εξάρτηση από την τεχνολογία μετατρέπει την κυβερνοασφάλεια από ζήτημα του τμήματος IT σε επιχειρηματικό στρατηγικό κίνδυνο

Κυκλοφόρησε ο νέος ετήσιος Οδηγός Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλάδο, με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα χρονιά

Safe Deal: Ένα επιτραπέζιο δώρο με αξία ζωής!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα εγχειρήματα της χρονιάς, με την υπογραφή της Στέλλας Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance Agents