back to top
27.1 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής μέσω Apple watch!

Η φαρμακοβιομηχανία Janssen ανακοίνωσε μια ερευνητική μελέτη που θα χρησιμοποιεί το ρολόι της Apple για να κάνει διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής!

Η Janssen που ανήκει στην Johnson & Johnson έχει αναπτύξει μία νέα εφαρμογή (app), με σκοπό να μελετηθεί ο καρδιακός ρυθμός σε συνδυασμό με άλλη εφαρμογή, που θα μπορεί να κάνει στο χρήστη ηλεκτροκαρδιογράφημα.

- Advertisement -

Το πολυετές ερευνητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 μόνο στις ΗΠΑ και έχει σχεδιαστεί ως μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη ερευνητική μελέτη για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Το «κακό» με την κολπική μαρμαρυγή είναι ότι το 40% των ατόμων, που πάσχουν, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα και έτσι δεν απευθύνονται στο γιατρό και δεν λαμβάνουν θεραπεία. Το πρόβλημα αυτό λοιπόν καλείται να λύσει η νέα ερευνητική μελέτη, διευκολύνοντας τη διάγνωση της πάθησης.

- Advertisement -

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η συνηθέστερη καρδιακή αρρυθμία. Όταν υπάρχει κολπική μαρμαρυγή, το αίμα δεν εξωθείται πλήρως από τους καρδιακούς κόλπους και μπορεί να λιμνάσει σχηματίζοντας θρόμβους. Εάν σχηματισθεί θρόμβος στον κόλπο της καρδιάς, μπορεί να εξέλθει από την καρδιά και να φράξει κάποια από τις αρτηρίες του εγκεφάλου, προκαλώντας αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτιμάται ότι η κολπική μαρμαρυγή ευθύνεται για το 20-30% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων και αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Ένας στους τέσσερις ενήλικες μέσης ηλικίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα αναπτύξει κολπική μαρμαρυγή.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν 14-17 εκατομμύρια ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 120.000-215.000 νέες διαγνώσεις κάθε χρόνο. Τα σημάδια κολπικής μαρμαρυγής περιλαμβάνουν αίσθημα παλμώνδύσπνοιακόπωσηθωρακικό άλγος και ζάλη.

Πηγή: Banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική χαρίζει iPhones 16 Pro Max μέσω του MyEthniki

Η Εθνική δίνει επιπλέον κίνητρο στους ασφαλισμένους της να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής πλατφόρμας

Το Instagram μπορεί να είναι διασκεδαστικό – Μην το αφήσετε να μετατραπεί σε όπλο: Πίσω από τη νέα λειτουργία map της Meta

Ο Amit Weigman της Check Point εξηγεί πώς η νέα, διασκεδαστική λειτουργία Friend Map του Instagram δεν θα στραφεί εναντίον μας

«F1: The Movie»: Πράσινη σημαία σε αγώνα διαδικτυακής απάτης

Η Kaspersky εξηγεί πώς η ταινία «F1» πυροδοτεί παγκόσμιο κύμα διαδικτυακής απάτης με ψεύτικες προβολές και προσφορές παιχνιδιών

16 δισεκατομμύρια κωδικοί από Apple, Google & Facebook εκτέθηκαν στο διαδίκτυο

Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων όλων των εποχών φαίνεται πως σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»