back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο 16 Μαΐου 2026

Δ. Λύχρου, ΕΕΑΕ: Η επόμενη μέρα είναι ήδη τώρα!

Της Δήμητρας – Ιωάννας Λύχρου, Προέδρου ΔΣ ΕΕΑΕ

Απρόσμενο, Πρωτόγνωρο, Ανατρεπτικό!

- Advertisement -

Δρόμοι έρημοι, αθόρυβοι, απόκοσμες εικόνες, παράξενες μορφές πίσω από μάσκες στους δρόμους, βιαστικά βήματα προς το σπίτι του ο καθένας για να αρχίσει να απολυμαίνει ό,τι έφερε, ό,τι πιθανόν άγγιξε, ό,τι φοράει. Κοινωνική απομόνωση.

Παράλληλα όμως ελπίδα και παραδοχές.

- Advertisement -

Άνθρωποι φωτεινοί, εμπνευσμένοι, με δύναμη θα έλεγε κανείς υπεράνθρωπη, ξεπερνούν δικαιολογημένους φόβους και δίνουν κουράγιο: Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε Δήμους και Κοινότητες, στην καθαριότητα, στα καταστήματα τροφίμων, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, στην επικοινωνία, και τόσοι άλλοι ακόμη που δεν με βοηθάει η μνήμη να αναφέρω.

Και μία τεχνολογία, που ενώ κάποιες φορές τρομάζει και απωθεί γίνεται πλέον σύμμαχος και μόνη διέξοδος στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Θεωρούμε ξαφνικά τους εαυτούς μας τυχερούς, μέσα στην ατυχία μας, που μέσα από όσα ψηφιακά μας προσφέρονται, μπορούμε να επικοινωνούμε με φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, να ενημερωνόμαστε για όλα, να κρατούμε τις επαφές μας και να λειτουργούμε με κάποιο τρόπο τηλεργατικά και αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μετά από κρίσεις. Με ψυχραιμία και ερωτηματικά περιμένουμε την επόμενη μέρα. Το κόστος από οικονομική άποψη, θα είναι πολύ μεγάλο.

Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, ιδίως σε κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα όπως ο τουρισμός θα δυσκολευτούν πολύ. Κάποιες ίσως δεν θα επανεκκινήσουν.

Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό θα είναι δύσκολο. Θα έχουμε μια παγκόσμια ύφεση και δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ίσως ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα οδηγεί σε παραγωγική ανασυγκρότηση να είναι αναγκαίο.

Όχι απλώς κρατικές ενισχύσεις, που τις χρειαζόμαστε, αλλά μια οικονομία που θα στηρίζεται σε παραγωγικούς κλάδους, δεν θα επενδύει κυρίαρχα στον τουρισμό, θα μπορεί να παράγει περισσότερα απαραίτητα προϊόντα, και θα μπορεί να ιεραρχεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Και αυτές τις μέρες καταλάβαμε πολύ καλά ποιές δραστηριότητες είναι πραγματικά κοινωνικά αναγκαίες και ποιοί άνθρωποι πραγματικά χρήσιμοι.

Ανήκουμε όμως και υπηρετούμε και εμείς ένα επάγγελμα που έχει διδαχθεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και, με μεγαλύτερη σοφία και κατανόηση, θα ξαναμπούμε στην πρώτη γραμμή όταν έρθει η ώρα.

Ως Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας, ζητήσαμε τις γενικές ελαφρύνσεις που είναι αναγκαίες για όλους και υποβάλαμε τις προτάσεις μας για να μπορούμε να επανεκκινήσουμε την επομένη μέρα μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν θα είναι όμοιο με πριν.

Και προετοιμαζόμαστε, γιατί Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΩΡΑ.

*Αναδημοσίευση από το Ηλεκτρονικό Περιοδικό της ΕΕΑΕ – “Διασφαλίζω” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στο +3,5% η παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και υγείας το 2025

Μείωση 9,5% των νέων εργασιών στις ατομικές ασφαλίσεις και αύξηση 30,7% στις ομαδικές

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των ασφαλιστών»

Στην πρώτη γραμμή των σημαντικών μαχών που δίνει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δηλώνει ότι βρίσκεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Το 7ο MDRT Power Talk απέδειξε ότι η ΤΝ αλλάζει ήδη το επάγγελμα

Παρουσίαση από τον Ryan J. Pinney, με θέμα:«Beyond the Prompt: Practical AI Strategies for Elite Financial Advisors»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σοβαροί κίνδυνοι για τους ψηφιακούς καταναλωτές από το νέο ν/σ για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δικαιολογητικών – Ποιες λύσεις προτείνει το ΙΝΚΑ

Με το πρόσχημα της ψηφιακής «απλούστευσης», τονίζει το ΙΝΚΑ, οι πολίτες εκτίθενται σε πρωτοφανείς κινδύνους υποκλοπής ταυτότητας και οικονομικής εξαπάτησης

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Hackathon Reimagining eHealth in Crete: Οι ομάδες που διακρίθηκαν και οι λύσεις που παρουσίασαν

Ο διαγωνισμός ανέδειξε προτάσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, καινοτομία και κοινωνικό αντίκτυπο

Πού επενδύει σήμερα ο μέσος Έλληνας;

Η μελέτη του ΙΟΒΕ «Αποταμιευτικοί λογαριασμοί νοικοκυριών για επενδύσεις στην κεφαλαιαγορά» παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωση με τη Euronext Athens