back to top
14.5 C
Athens
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

Δ. Λύχρου, ΕΕΑΕ: Η επόμενη μέρα είναι ήδη τώρα!

Της Δήμητρας – Ιωάννας Λύχρου, Προέδρου ΔΣ ΕΕΑΕ

Απρόσμενο, Πρωτόγνωρο, Ανατρεπτικό!

- Advertisement -

Δρόμοι έρημοι, αθόρυβοι, απόκοσμες εικόνες, παράξενες μορφές πίσω από μάσκες στους δρόμους, βιαστικά βήματα προς το σπίτι του ο καθένας για να αρχίσει να απολυμαίνει ό,τι έφερε, ό,τι πιθανόν άγγιξε, ό,τι φοράει. Κοινωνική απομόνωση.

Παράλληλα όμως ελπίδα και παραδοχές.

- Advertisement -

Άνθρωποι φωτεινοί, εμπνευσμένοι, με δύναμη θα έλεγε κανείς υπεράνθρωπη, ξεπερνούν δικαιολογημένους φόβους και δίνουν κουράγιο: Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε Δήμους και Κοινότητες, στην καθαριότητα, στα καταστήματα τροφίμων, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, στην επικοινωνία, και τόσοι άλλοι ακόμη που δεν με βοηθάει η μνήμη να αναφέρω.

Και μία τεχνολογία, που ενώ κάποιες φορές τρομάζει και απωθεί γίνεται πλέον σύμμαχος και μόνη διέξοδος στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Θεωρούμε ξαφνικά τους εαυτούς μας τυχερούς, μέσα στην ατυχία μας, που μέσα από όσα ψηφιακά μας προσφέρονται, μπορούμε να επικοινωνούμε με φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, να ενημερωνόμαστε για όλα, να κρατούμε τις επαφές μας και να λειτουργούμε με κάποιο τρόπο τηλεργατικά και αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μετά από κρίσεις. Με ψυχραιμία και ερωτηματικά περιμένουμε την επόμενη μέρα. Το κόστος από οικονομική άποψη, θα είναι πολύ μεγάλο.

Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, ιδίως σε κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα όπως ο τουρισμός θα δυσκολευτούν πολύ. Κάποιες ίσως δεν θα επανεκκινήσουν.

Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό θα είναι δύσκολο. Θα έχουμε μια παγκόσμια ύφεση και δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ίσως ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα οδηγεί σε παραγωγική ανασυγκρότηση να είναι αναγκαίο.

Όχι απλώς κρατικές ενισχύσεις, που τις χρειαζόμαστε, αλλά μια οικονομία που θα στηρίζεται σε παραγωγικούς κλάδους, δεν θα επενδύει κυρίαρχα στον τουρισμό, θα μπορεί να παράγει περισσότερα απαραίτητα προϊόντα, και θα μπορεί να ιεραρχεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Και αυτές τις μέρες καταλάβαμε πολύ καλά ποιές δραστηριότητες είναι πραγματικά κοινωνικά αναγκαίες και ποιοί άνθρωποι πραγματικά χρήσιμοι.

Ανήκουμε όμως και υπηρετούμε και εμείς ένα επάγγελμα που έχει διδαχθεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και, με μεγαλύτερη σοφία και κατανόηση, θα ξαναμπούμε στην πρώτη γραμμή όταν έρθει η ώρα.

Ως Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας, ζητήσαμε τις γενικές ελαφρύνσεις που είναι αναγκαίες για όλους και υποβάλαμε τις προτάσεις μας για να μπορούμε να επανεκκινήσουμε την επομένη μέρα μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν θα είναι όμοιο με πριν.

Και προετοιμαζόμαστε, γιατί Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΩΡΑ.

*Αναδημοσίευση από το Ηλεκτρονικό Περιοδικό της ΕΕΑΕ – “Διασφαλίζω” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και δυναμικής διεκδίκησης στέλνει για το νέο έτος ο Χ. Αλεξόπουλος

Στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και των καταχρηστικών πρακτικών

Κυκλοφόρησε ο νέος ετήσιος Οδηγός Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλάδο, με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα χρονιά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club

Κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ενίσχυση της ελκυστικότητας του ασφαλιστικού κλάδου

Oι ευρωπαϊκοί κοινωνικοί εταίροι δεσμεύθηκαν να προωθήσουν έναν κλάδο πιο ελκυστικό, σύγχρονο και ανθεκτικό απέναντι στις αλλαγές της αγοράς εργασίας

Ένας ασφαλιστής στον δρόμο για την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής

Στην πολιτική οι διαδρομές με πραγματικό βάθος ξεκινούν από τη βάση της κοινωνίας και επιστρέφουν σε αυτήν με περισσότερη εμπειρία, γνώση και ευθύνη

Αύξηση 3,4% για το ενεργητικό των ΤΕΑ το δ΄ τρίμηνο 2025

Η συνολική αξία του διαμορφώθηκε στα 2.833 εκατ. ευρώ, έναντι 2.741 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club