back to top
11.9 C
Athens
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Δ.Ι. Λύχρου: Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και το τεύχος αυτό έχει, ως συνήθως και τον απολογισμό της. 

Στη χρονιά αυτή η Ένωσή μας λειτουργώντας συλλογικά και συνεκτικά, έχοντας όραμα και στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συσπείρωση και έκφραση των δίκαιων θέσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πέτυχε την συμπόρευση με τον ΣΠΑΤΕ, το αδελφό Σωματείο των ασφαλιστικών Πρακτόρων και επισφράγισε την παράλληλη κοινή πορεία των δύο μεγαλύτερων Συλλόγων, υπογράφοντας ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που θα οδηγεί τους δύο συνεργαζόμενους Συλλόγους σε κοινές δράσεις με ταχύτητα και σοβαρότητα. 

- Advertisement -

Στο ίδιο διάστημα και στα πλαίσια της ανανέωσης της θητείας της ΕΑΔΕ, βάσει ενός νέου σύγχρονου και εναρμονισμένου με τον ισχύοντα νόμο καταστατικού, η ΕΕΑΕ επιβεβαίωσε την θέση της και, εκπροσωπώντας με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους τους Πράκτορες, μαζί με τους Μεσίτες και τους Συντονιστές, έδωσε ώθηση επανεκκίνησης στο σημαντικότερο όργανο των κατηγοριών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

Τα παραπάνω για εμάς καταγράφονται στα θετικά της χρονιάς που περνάει και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. 

- Advertisement -

Στα αρνητικά, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά, παραμένει ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για το καθηλωμένο ποσοστό του 2,50%, που δείχνει ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας στο αγαθά της ασφάλισης δεν αυξάνεται. 

Έχουμε αναζητήσει τις αιτίες, έχουμε πολλές φορές επιχειρήσει να εντοπίσουμε τους λόγους που δεν έχουμε πετύχει την ανάταση και έχουμε καταλήξει ότι το κράτος ευθύνεται καθοριστικά, καθώς με την λειτουργία του και την κεντρική του επιδοματική επιλογή δεν βοηθά στην δημιουργία συνείδησης ασφαλιστικής ανάγκης. 

Ζητούμε κίνητρα και συναντούμε ανταγωνιστικές προτάσεις. Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του Κλιματικού νόμου αλλά και στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις. 

Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός: Αφενός η υπεράσπιση του επαγγέλματός μας από τις αθέμιτες και συχνά παράνομες πρακτικές από Εταιρείες και εναλλακτικά δίκτυα και αφετέρου η διείσδυση της ιδέας στην κοινωνία, μέσω των επαγγελματιών ασφαλιστών. 

Και το διττό του στόχου γίνεται ένα, γιατί η σωστή λειτουργία στην αγορά δείχνει και ανοίγει τον δρόμο στην σωστή επικοινωνία και άρα στην τελική επιτυχία. 

Σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος με πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Να είστε όλοι καλά και να δίνετε δύναμη στην Ένωσή μας με την σταθερή παρουσία σας. 

Δήμητρα Ιωάννα Λύχρου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΑΕ

Aπό το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

ΕΑΔΕ: Μια βραδιά με ουσία, για το αύριο στην ιδιωτική ασφάλιση

Καίριες τοποθετήσεις, τιμητικές διακρίσεις και διάλογος με τη νέα γενιά στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση νέων επαγγελματιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την αίσθηση του «ανήκειν»

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου Γ. Αναστόπουλος περιγράφει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξέλιξης, με άξονα το προσωποποιημένο management

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MDRT Cyprus: Δυναμική εκκίνηση νέας σειράς δράσεων

Η εκδήλωση της 24ης Μαρτίου στη Λεμεσό εγκαινιάζει παράλληλα μι φιλόδοξη πρωτοβουλία ενίσχυσης της επαγγελματικής γνώσης και δικτύωσης

Το Vivian Lab και η Βιοϊατρική φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Menopause Days

Σε κάθε σταθμό της δράσης και με διαδραστικό τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση

Συνέδριο για τη Χρηματοοικονομική Εκπαίδευση διοργανώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, με θέμα «Διασφαλίζοντας ενημερωμένους πολίτες, εμπιστοσύνη και ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου»

Χρυσό Βραβείο Cyber Awareness & Training για το NITRO Digital Europe Action

Μια καινοτόμος σύμπραξη μεταξύ Hellenic Cybersecurity Institute, Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιονίου Πανεπιστημίου, Uni Systems και Ubitech

Καθολική απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: Ο νέος Οδικός Χάρτης

Η δέσμη μέτρων συνδυάζει αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, ψηφιακές λύσεις και ενισχυμένη εποπτεία της αγοράς