back to top
24.4 C
Athens
Δευτέρα 18 Μαΐου 2026

Δ.Ι. Λύχρου: Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και το τεύχος αυτό έχει, ως συνήθως και τον απολογισμό της. 

Στη χρονιά αυτή η Ένωσή μας λειτουργώντας συλλογικά και συνεκτικά, έχοντας όραμα και στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συσπείρωση και έκφραση των δίκαιων θέσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πέτυχε την συμπόρευση με τον ΣΠΑΤΕ, το αδελφό Σωματείο των ασφαλιστικών Πρακτόρων και επισφράγισε την παράλληλη κοινή πορεία των δύο μεγαλύτερων Συλλόγων, υπογράφοντας ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που θα οδηγεί τους δύο συνεργαζόμενους Συλλόγους σε κοινές δράσεις με ταχύτητα και σοβαρότητα. 

- Advertisement -

Στο ίδιο διάστημα και στα πλαίσια της ανανέωσης της θητείας της ΕΑΔΕ, βάσει ενός νέου σύγχρονου και εναρμονισμένου με τον ισχύοντα νόμο καταστατικού, η ΕΕΑΕ επιβεβαίωσε την θέση της και, εκπροσωπώντας με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους τους Πράκτορες, μαζί με τους Μεσίτες και τους Συντονιστές, έδωσε ώθηση επανεκκίνησης στο σημαντικότερο όργανο των κατηγοριών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

Τα παραπάνω για εμάς καταγράφονται στα θετικά της χρονιάς που περνάει και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. 

- Advertisement -

Στα αρνητικά, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά, παραμένει ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για το καθηλωμένο ποσοστό του 2,50%, που δείχνει ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας στο αγαθά της ασφάλισης δεν αυξάνεται. 

Έχουμε αναζητήσει τις αιτίες, έχουμε πολλές φορές επιχειρήσει να εντοπίσουμε τους λόγους που δεν έχουμε πετύχει την ανάταση και έχουμε καταλήξει ότι το κράτος ευθύνεται καθοριστικά, καθώς με την λειτουργία του και την κεντρική του επιδοματική επιλογή δεν βοηθά στην δημιουργία συνείδησης ασφαλιστικής ανάγκης. 

Ζητούμε κίνητρα και συναντούμε ανταγωνιστικές προτάσεις. Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του Κλιματικού νόμου αλλά και στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις. 

Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός: Αφενός η υπεράσπιση του επαγγέλματός μας από τις αθέμιτες και συχνά παράνομες πρακτικές από Εταιρείες και εναλλακτικά δίκτυα και αφετέρου η διείσδυση της ιδέας στην κοινωνία, μέσω των επαγγελματιών ασφαλιστών. 

Και το διττό του στόχου γίνεται ένα, γιατί η σωστή λειτουργία στην αγορά δείχνει και ανοίγει τον δρόμο στην σωστή επικοινωνία και άρα στην τελική επιτυχία. 

Σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος με πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Να είστε όλοι καλά και να δίνετε δύναμη στην Ένωσή μας με την σταθερή παρουσία σας. 

Δήμητρα Ιωάννα Λύχρου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΑΕ

Aπό το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MDRT Day by MCC Hellas 2026: Το συνέδριο που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Από τις 24 έως τις 27/9, η εμπειρία στο Aldemar Olympian Village θα συνδυάσει γνώση, σύνδεση, ενέργεια, διασκέδαση και ανθρώπινες σχέσεις

Επιθεώρηση Φουφόπουλου: Η επιτομή της επιτυχίας, έκαστος εφ’ ω ετάχθη

«Σε αυτόν τον τζίρο χωρούν πολλά και έξοδα και αμοιβές» διαβεβαίωσε με απόλυτη ασφάλεια ο Γ. Φουφόπουλος στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων

Σοβαροί κίνδυνοι για τους ψηφιακούς καταναλωτές από το νέο ν/σ για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δικαιολογητικών – Ποιες λύσεις προτείνει το ΙΝΚΑ

Με το πρόσχημα της ψηφιακής «απλούστευσης», τονίζει το ΙΝΚΑ, οι πολίτες εκτίθενται σε πρωτοφανείς κινδύνους υποκλοπής ταυτότητας και οικονομικής εξαπάτησης

Μάθετε γιατί η Coface φέρνει νέα εποχή στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα μερίδια της στην ελληνική αγορά, παίρνοντας δουλειές και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Παρακολουθήστε την ομιλία του Ηρ. Δασκαλόπουλου στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με θέμα «50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο – Μεταρρυθμίσεις, αποτελέσματα και προοπτική»

Σημαντικές βελτιώσεις στο νέο πλαίσιο πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες

Οι αλλαγές αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα χιλιάδων ασθενών με σπάνια και σοβαρά νοσήματα

Open Day από την ERB Asfalistiki με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Nicosia Mall, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τον ΣΑΥΚ, υπό την αιγίδα του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Μουσιούττα