back to top
20.8 C
Athens
Σάββατο 9 Μαΐου 2026

Δ.Ι. Λύχρου: Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και το τεύχος αυτό έχει, ως συνήθως και τον απολογισμό της. 

Στη χρονιά αυτή η Ένωσή μας λειτουργώντας συλλογικά και συνεκτικά, έχοντας όραμα και στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συσπείρωση και έκφραση των δίκαιων θέσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πέτυχε την συμπόρευση με τον ΣΠΑΤΕ, το αδελφό Σωματείο των ασφαλιστικών Πρακτόρων και επισφράγισε την παράλληλη κοινή πορεία των δύο μεγαλύτερων Συλλόγων, υπογράφοντας ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που θα οδηγεί τους δύο συνεργαζόμενους Συλλόγους σε κοινές δράσεις με ταχύτητα και σοβαρότητα. 

- Advertisement -

Στο ίδιο διάστημα και στα πλαίσια της ανανέωσης της θητείας της ΕΑΔΕ, βάσει ενός νέου σύγχρονου και εναρμονισμένου με τον ισχύοντα νόμο καταστατικού, η ΕΕΑΕ επιβεβαίωσε την θέση της και, εκπροσωπώντας με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους τους Πράκτορες, μαζί με τους Μεσίτες και τους Συντονιστές, έδωσε ώθηση επανεκκίνησης στο σημαντικότερο όργανο των κατηγοριών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

Τα παραπάνω για εμάς καταγράφονται στα θετικά της χρονιάς που περνάει και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. 

- Advertisement -

Στα αρνητικά, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά, παραμένει ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για το καθηλωμένο ποσοστό του 2,50%, που δείχνει ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας στο αγαθά της ασφάλισης δεν αυξάνεται. 

Έχουμε αναζητήσει τις αιτίες, έχουμε πολλές φορές επιχειρήσει να εντοπίσουμε τους λόγους που δεν έχουμε πετύχει την ανάταση και έχουμε καταλήξει ότι το κράτος ευθύνεται καθοριστικά, καθώς με την λειτουργία του και την κεντρική του επιδοματική επιλογή δεν βοηθά στην δημιουργία συνείδησης ασφαλιστικής ανάγκης. 

Ζητούμε κίνητρα και συναντούμε ανταγωνιστικές προτάσεις. Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του Κλιματικού νόμου αλλά και στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις. 

Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός: Αφενός η υπεράσπιση του επαγγέλματός μας από τις αθέμιτες και συχνά παράνομες πρακτικές από Εταιρείες και εναλλακτικά δίκτυα και αφετέρου η διείσδυση της ιδέας στην κοινωνία, μέσω των επαγγελματιών ασφαλιστών. 

Και το διττό του στόχου γίνεται ένα, γιατί η σωστή λειτουργία στην αγορά δείχνει και ανοίγει τον δρόμο στην σωστή επικοινωνία και άρα στην τελική επιτυχία. 

Σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος με πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Να είστε όλοι καλά και να δίνετε δύναμη στην Ένωσή μας με την σταθερή παρουσία σας. 

Δήμητρα Ιωάννα Λύχρου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΑΕ

Aπό το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Στις 8 Μαΐου το καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εξαγωγέων

Σε μια χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές δοκιμάζονται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα #gefa26 αναδεικνύουν τις προκλήσεις και προτείνουν εργαλεία αντιμετώπισης

Αμετάβλητη η ασφαλιστική αγορά, τι αλλάζει με τις ΕΠΥ

Kαταγράφηκε 4% αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των ασφαλίσεων με συμμετοχή στα κέρδη και 16% μείωση των λοιπών ασφαλίσεων ζωής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις