back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο 22 Αυγούστου 2026

Crowdhackathon #insurance 2.0: Όταν η τεχνολογία συναντά την ασφάλιση (vid)

Μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το δεύτερο crowdhackathon#insurance που διοργανώθηκε στο Innovathens.

Τη διοργάνωση παρακολουθήσαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι από ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να αφουγκραστούν τις  καινοτόμες ιδέες των νέων για ασφαλιστικές εφαρμογές και προγράμματα. Η διοργάνωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της EEAE και του ΣΕΜΑ από την ασφαλιστική αγορά.

- Advertisement -

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου διοργανώθηκε, για δεύτερη χρονιά, στο INNOVATHENS — Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #Ιnsurance2.0 με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products — MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης.

- Advertisement -

Το Crowdhackathon #Insurance2.0  (διοργανώθηκε από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και την Ethos Μedia S.A και με την υποστήριξη του insuranceworld.gr, στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας  Crowdhackathon.

Στο Crowdhackathon #Insurance2.0 συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό τομέα και φοιτητές, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Συνολικά συμμετείχαν 10 ομάδες με πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που κάλυψαν θέματα όπως IOT, blockchain, insurance marketplaces, νέα ασφαλιστικά προϊόντα γύρω απο το #insurtech κ.α

Πρώτη ημέρα

H εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο (25/11) το πρωί με το καλωσόρισμα από τους κ.κ Κωνσταντίνο Ουζούνη (Γεν. Διευθυντή, Ethos Media) και Μιχάλη Ψαλλίδα  (Managing Director, Crowdpolicy)  και ακολούθησαν οι ομιλίες των κ.κ Σωτήρη Ματσιούλα (Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εργασιών και Εξυπηρέτησης, Eurolife ERB), Aντώνη Τσακνάκη (Product Owner Digital Sales , Anytime) και της κας Ευγενίας Καφφετζή από τον ΣΕΜΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Καραμανώλης , Co Founder & CTO/CIO, Crowd Policy αναφέρθηκε στους στόχους και την αναλυτική διαδικασία του Crowdhackathon #Insurance2.0. H ημέρα συνεχίστηκε με την δημιουργία ομάδων και την έναρξη του coding.

Δεύτερη ημέρα

Το πρωί της Κυριακής περιείχε mentoring και μετά το μεσημεριανό γεύμα που ήταν προσφορά των χορηγών συνεχίστηκε μέχρι τις 17.30 με coding.  Στις 18.00 ξεκίνησε η παρουσίαση των εφαρμογών στην κριτική επιτροπή.

Νικητές

1ο βραβείο 2.000 ευρώ: Ομάδα InOut, εφαρμογή On board diagnostics (OBD) to Cloud IOT Board. Το βραβείο απένειμε ο κ. Σωτήρης Ματσιούλας (Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής Εργασιών και Εξυπηρέτησης, Eurolife)

2o Βραβείο 1.500 ευρώ: Ομάδα ASAP, εφαρμογή Παρακολούθηση Συμπεριφοράς Οδηγών Αναφορά Επικίνδυνων Σημείων. Το βραβείο απένειμε ο κ. Πάνος Κούβαλης (Manager, Anytime).

3ο Βραβείο 1.000 ευρώ: Ομάδα EHOSP, Blockchain, εφαρμογή open Hardware RF ID card reader, web application . Tην απονομή στην νικήτρια ομάδα έκανε ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής (Διευθύνων Σύμβουλος, AMT Insurance Brokers, Μέλος Δ.Σ του ΣΕΜΑ)

Υποτροφίες  Erasmus

4ο βραβείο Υποτροφία Erasmus for Young Entrepreneurs: Ομάδα CeidOnomists, εφαρμογή Insurance Awareness Ga

5ο βραβείο Υποτροφία Erasmus for Young Entrepreneurs: Ομάδα CodeApptitude, εφαρμογή Pet Insurance Application

6ο βραβείο Υποτροφία Erasmus for Young Entrepreneurs: Ομάδα Make it Happen, εφαρμογή Mobile Application Ασφάλεια στο λεπτό

Επιπρόσθετο βραβείο δόθηκε στην ομάδα No Code Scheduled για την εφαρμογή τους Mobile Insurance Marketplace.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Η Carglass® στήριξε ως χορηγός το Paros Beach Hoops powered by FlexCar

Η Carglass® συμμετείχε ως χορηγός στο Paros Beach Hoops powered by FlexCar, τη νέα αθλητική διοργάνωση beach basketball

Carglass®: Εξειδικευμένη τοποθέτηση κρυστάλλων σε επαγγελματικά οχήματα

Η ασφάλεια και η λειτουργικότητα ενός επαγγελματικού οχήματος εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό και από την κατάσταση των κρυστάλλων του.

«Χρυσό βραβείο για την Carglass®

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Use of Data / Customer Analytics απέσπασε η Carglass® στα Loyalty Awards 2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… και χρειαστείς Νομική Προστασία;» – Powered by ARAG

Το επεισόδιο αναδεικνύει τη Νομική Προστασία όχι ως απλή συμπληρωματική κάλυψη, αλλά ως ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης ασφαλιστικής πρότασης

Tα σχέδια Εξάρχου για το συγκρότημα της ΕΥΡΩΠΗ Holdings στην Παιανία

Μετά το μνημόνιο συμφωνίας για την εξαγορά 6 αγροτεμαχίων έκτασης 62.600 τ.μ., μαζί με το κτιριακό συγκρότημά τους

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26