back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025

CreditSights: Λίγα τα ασφαλιστικά deals το 2017

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Υποτονική ήταν η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ασφαλιστικό κλάδο φέτος, καθώς η αξία των deals που έχουν συναφθεί από την αρχή του έτους διαμορφώνεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων δεκαετιών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ανάλυση της CreditSights, έως και τα τέλη Οκτωβρίου, το ύψος των deals όπου αγοραστής ή εταιρεία-στόχος ήταν κάποια εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 15,6 δισ. δολάρια, έναντι μέσου όρου 28,5 δισ. δολ. από το 2000 και μετά. Οι μεγαλύτερες συμφωνίες του 2017 στις ΗΠΑ ήταν η εξαγορά της ΝΥ State Catholic Health από την Centene Corporation έναντι 3,75 δισ. δολ. και η εξαγορά της Warranty Group από την Assurant έναντι 1,91 δισ. δολ.

Στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ασφαλιστική συμφωνία του έτους (μέχρι στιγμής) είναι η εξαγορά της ολλανδικής Delta Lloyd από την συμπατριώτισσά της ΝΝ έναντι 2,5 δισ. ευρώ. Πέραν της δεδομένης προσπάθειας των γερμανικών ασφαλιστικών ομίλων να απαλλαγούν από χαρτοφυλάκια ασφαλειών ζωής εγγυημένων αποδόσεων, οι αναλυτές της CreditSights δεν αναμένουν κλιμάκωση των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο ορατό μέλλον, με την εξαίρεση των εταιρειών ασφαλειών ζωής της Μεγάλης Βρετανίας, όπου υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συγκέντρωσης. Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα για για ολοκλήρωση της φημολογούμενης εξαγοράς της ASR Nederland από την Aegon (σε ένα ακόμα ολλανδικό deal…)

- Advertisement -

Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων έχει αυξήσει την αποτίμηση των ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μακροχρόνια συμβόλαια (όπως οι εταιρείες ασφαλειών ζωής), αναφέρεται στην ανάλυση. Η CreditSights κάνει λόγο για μια «σταθερή ροή» deal από την Ευρώπη που θα προκύψει από την πώληση «δευτερευούσης» σημασίας (noncore) περιουσιακών στοιχείων από μεγάλους ομίλους όπως την Allianz, την ΑΧΑ, την Generali και την Zurich Insurance.

Παρότι ο αντασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται υπό πίεση, οι αναλυτές της CreditSights δεν αναμένουν ούτε εκεί αναθέρμανση της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων στο ορατό μέλλον εάν δεν προηγηθεί εξορθολογισμός των αποτιμήσεων. Τέλος, αναφέρεται ότι, αν και οι εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ από ξένες εταιρείες θα παραμείνουν στο προσκήνιο, οι υποψήφιοι αγοραστές από την Κίνα αναμένεται να ελέγχονται στενότερα από τις εποπτικές αρχές τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Κίνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz: Εξι φορές πιο ακριβές οι πυρκαγιές, τι να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Τα 10 θερμότερα χρόνια από το 1850 έχουν συμβεί όλα την τελευταία δεκαετία (2015-2024), με το 2024 να είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί

Η Allianz πώλησε το 50% UniCredit Allianz Vita SpA στην UniCredit

H UniCredit αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της να αποκτήσει όλες τις μετοχές της UniCredit Allianz Vita SpA

Η Allianz πραγματοποίησε ταξίδι επιβράβευσης Συνεργατών στο Montreal και το Toronto

Οι κορυφαίοι συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων Αποκλειστικής Συνεργασίας της Allianz, ταξίδεψαν για μία εβδομάδα σε δύο από τις σημαντικότερες ανατολικές

H Allianz κλείνει 650 θέσεις στο ΗΒ

Η εταιρεία τονίζει ότι αντιμετωπίζει υψηλότερα κόστη αποζημιώσεων και επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς στις προσωπικες ασφαλίσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Panel Β2 του 18ου Insurance Conference.

Τα οφέλη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για τις ασφαλιστικές

Ομιλία - Παρουσίαση με τίτλο: «Ο Νομικός Σύμβουλος ως καταλυτικός παράγοντας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών» έκανε ο κ. Βασίλειος Θ. Μπέκας

Νέα καμπάνια από την ΕΑΕΕ για την ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με τίτλο: «Τι θα κάνεις αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο;»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Κοκολάκης, InTTrust: Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο

Ομιλία - Παρουσίαση κατά τη διάρκεια του 18th Insurance Conference #inco25 έκανε ο κ. Μάνος Κοκολάκης MSc, Customer Success Manager - InTTrust.

Ηλίας Γεωργουλέας: Δώστε προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία

Στόχος μας είναι ικανοποιημένοι πελάτες, ενθουσιασμένοι συνεργάτες, αυξημένες πωλήσεις προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Ο κρίσιμος ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων

Ο κ. Βαγγέλης Καζάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Allianz Trade, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference στον ρόλο της ασφάλισης πιστώσεων

Κωνσταντίνος Καλογεράκης: Το τελευταίo trend είναι το agentic ΑΙ και το claimsautomation

"From Manual to Modern: Transforming Insurance with Cloud and AI" ήταν ο τίτλος της ομιλίας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference