με τη συμμετοχή 9 Υπουργών και εκπροσώπων κομμάτων
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, διοργανώνουν την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, στην αίθουσα “ΕΡΜΗΣ”, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, το Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021», το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις εννέα Υπουργών, εκπροσώπων κομμάτων, στελεχών του τραπεζικού τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων.
Το Συνέδριο πραγματεύεται τη διαμορφωθείσα οικονομική πραγματικότητα και την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια, οδηγώντας σε νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας.
Αποτελεί πρωτοβουλία συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, των επαγγελματικών κλάδων και των παραγωγικών δομών, προς δημιουργία ενός νέου βιώσιμου-παραγωγικού Μοντέλου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, την κατάρτιση και υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, με ταυτόχρονη παρουσίαση των πρωτοβουλιών και θέσεων τους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής γνώσης και καταγραφής του υπάρχοντος πλαισίου ανάπτυξης, με την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου του ΕΕΑ ως αξιόπιστο και διακεκριμένο Σύμβουλο Ανάπτυξης των Ελληνικών επιχειρήσεων, σε θέματα εμπορίου και παροχής υπηρεσιών καθώς και τη συμβολή του στην εδραίωση της κουλτούρας περί Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Ειδικότερα, η θεματολογία του Συνεδρίου πραγματεύεται:
- Τον ρόλο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό ενός ισχυρού αναπτυξιακού πλαισίου “Επόμενης Ημέρας”.
- Η ανάδειξη της συμβολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των εισηγμένων εταιρειών στην προσέλκυση επενδύσεων και τελικά στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.
- Τη μέριμνα και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού, την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, την αναπτυξιακή προοπτική εντός των διοικητικών ορίων των Περιφερειών και την εξασφάλιση κοινωνικής συνοχής και αγοραστικής κανονικότητας.
- Οι Επενδύσεις σε υποδομές, (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικές αρτηρίες, ορυχεία, δεξαμενές Φυσικού Αερίου) και η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου.
- Τα Δημόσια Έργα, η Κρατική και Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, ως παράγοντες ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.
- Την ολοκλήρωση υλοποίησης προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της έρευνας, καινοτομίας και παραγωγής, με στόχο την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών στον πολίτη, τη βιωσιμότητα και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
- Την επιβίωση και προοπτική του Λιανικού Εμπορίου και του Τουριστικού κλάδου και γενικότερα των πληγέντων επιχειρήσεων από την γενικότερη κατάσταση αντιμετώπισης της πανδημίας.
- Την Τραπεζική και Εναλλακτική χρηματοδότηση. Την κρατική επιχορήγηση και ενίσχυση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και τις νέες προτάσεις ασφαλιστικών υπηρεσιών.
- Τη συμβολή των ήπιων μορφών ενέργειας και των “καθαρών” καυσίμων (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο-CNG, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ κ.α.) ως καταλυτών για τη μείωση του κόστους βιομηχανικής παραγωγής και βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
- Την ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας (φαρμάκων, μετασκευαστικού κλάδου κλπ.).
- Την διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση υλικών, με παράλληλη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κυκλικής Οικονομίας.
- Την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με ορθολογιστική αξιοποίηση των γαιών και του υδάτινου πλούτου.
- Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας: Τουρισμός, Ναυτιλία, Μεταφορές, Αγροδιατροφικός τομέας.
- Τις τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλού αναπτυξιακής προοπτικής και το νέο τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας, με τη χρήση της τηλεματικής και των νέων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα αξίας.
Το Συνέδριο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00, πραγματοποιείται με την τιμητική Υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.
Ιδιαίτερη επισήμανση
Με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και προστασία των συμμετεχόντων, έχει προγραμματιστεί εκ μέρους των διοργανωτών το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων, όπως: παρουσία Ιατρού, απολύμανση χώρου, παροχή εξοπλισμού προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, γάντια κ.α.), τήρηση αποστάσεων – αναλογική συμμετοχή βάσει τ.μ., διαχείριση ανελκυστήρων κλπ.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming: