back to top
28.7 C
Athens
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026

Ασφαλιστές: Συζητούν για εξαγορές και μετακινήσεις

Στόμα έχουν αλλά μιλιά δεν βγάζουν, οι Ασφαλιστές.  Τα αυτιά, όμως του Ανασφάλιστου στάθηκαν σε κάτι ανεξήγητούς, μακρυνόυς ήχους. Ηχους που έβγαιναν από την φράση “πάμε για νέες εξαγορές”. Ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε τα νέα.

Φουλ το πρόγραμμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Είναι και, αυτοί οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που πριν λίγο καιρό, στην κατάλληλη στιγμή, έκαναν αυτό που λέμε την σωστή κίνηση, και τώρα γεύονται του καρπούς. Ομως, είναι από αυτούς που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους.  Και έτσι η αγορά, ‘μαζεύει, εκλογικεύεται’ και ισχυροποιείται.

Ακούγεται πως μία από τις  ευηπόληπτες μεσιτικές, είναι έτοιμη να κλείσει μία συμφωνία εξαγοράς με μεγάλο γραφείο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Κάποτε για αυτό το γραφείο, πριν χρόνια κάτι είχαμε πει, προβλέποντας, αλλά ήταν πολύ νωρίς ακόμα, η ιδέα δεν είχε ωριμάσει, φαίνονταν ξένη, άρα και αμφιβόλου αξίας.

- Advertisement -

Λόγια περί Αγοράς

Ο Ανασφάλιστος στην στήλη του, πριν καιρό έγραψε ότι η αγορά δεν αντέχει, θα βουλιάξει με  τόσες χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Μία μικρή χώρα είμαστε με μικρή πίτα στην αγορά.

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν πάσχει από έλλειψη ευφυϊας, δεν παρασύρεται, έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιλέγει το σωστό σε σωστό χρόνο,  έχει μάθει ότι συνέργειες δίνουν καρπούς.  Ετσι θα γίνει και τώρα αν τα λόγια γίνουν πράξη και ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Και, τι λέτε, η συσπείρωση ανοίγει ευκαιρίες να μεγαλώσει η πίτα, ή κλείνει;  Ο Ανασφάλιστος υποστηρίζει ότι η αγορά ανοίγει, οι ευκαιρίες εντοπίζονται και η πίτα θα ανοίξει έτσι.  Χρειάζετα όμως και αυτη η ευφυϊα από όλους για να ξεκαθαρίσει και να τραβήξει το δρόμο της η αγορά.

Στα άρθρα μας, όσοι παρακαλουθούνκ και θυμούνται γράφαμε  ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όχι, πάντως ότι το τοπίο είναι ξεκάθαρο με τις ασφαλιστικές.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποια πρακτορειακή πωλείται σε μεγαλoπράκτορα

Πόσοι τελικά διαμεσολαβητές θα μείνουν στην αγορά, πόσοι τελικά θα κάνουν κουμάντο και πόσοι θα έχουν μόνον τον ρόλο του διεκπεραιωτή

Η εμπιστοσύνη έχει πρόσωπο – Αναντικατάστατη η αξία του καταρτισμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Η Δ. Λύχρου υπενθυμίζει ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν επιβίωσαν επειδή ήταν οι μεγαλύτεροι, αλλά επειδή ήταν οι πιο χρήσιμοι

Σ. Γουγούσης: Ανθρώπινος πυρήνας ανάπτυξης στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο Chief Sales Officer εξηγεί πώς η Generali αξιοποιεί την τεχνολογία για να εξελίξει τους συνεργάτες της σε ολοκληρωμένους ασφαλιστικούς συμβούλους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποια πρακτορειακή πωλείται σε μεγαλoπράκτορα

Πόσοι τελικά διαμεσολαβητές θα μείνουν στην αγορά, πόσοι τελικά θα κάνουν κουμάντο και πόσοι θα έχουν μόνον τον ρόλο του διεκπεραιωτή

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Ποιες ασφαλιστικές (δεν) ασφαλίζουν αυτοκίνητα μεγάλης αξίας;

Ναυτιλιακή πρόσθεσε κάποια πολύ ακριβά εξαρτήματα στα αυτοκίνητά της, από αυτά που... επαινούν οι ασφαλιστικές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι ξεκαθαρίζει η Τράπεζα Πειραιώς για το θέμα του ΙΑΣΩ;

Mε έκτακτη ανακοίνωση, σε σχέση με δημοσίευμα που αναφέρει ότι "έκλεισε deal Τράπεζας Πειραιώς - ΙΑΣΩ"...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Το φαρμακείο των διακοπών: Τι δεν πρέπει να λείπει από τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Η σωστή προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές δεν περιορίζεται στην οργάνωση των αποσκευών και των εισιτηρίων.

Allianz Greece: Οι καθημερινές αγορές γίνονται «έκπτωση» στα ασφάλιστρα

Σε ένα μοντέλο επιβράβευσης που συνδέει την καθημερινή κατανάλωση με την ασφαλιστική κάλυψη επενδύει η Allianz Greece, μέσω της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Η Groupama Ασφαλιστική επέστρεψε σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα το 2025

Επιστρέφοντας σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα και καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη, η Groupama Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το 2025 με περαιτέρω ενίσχυση