back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Ασφαλίσου σωστά με τη βοήθεια ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Κυριάκου Μερελή
Το να μιλήσουμε για τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια ανθρώπινη τραγωδία, είναι μάλλον άτοπο και δεν θα το κάνω σεβόμενος την οδύνη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται στη Θεσσαλία.
Ωστόσο, παρακολουθώντας την περίπτωση του ανθρώπου που είδε το γυμναστήριο του, να ξηλώνεται εκ θεμελίων από την μανία του νερού και να χάνει μαζί μ αυτό και την αποζημίωση που θα έπαιρνε, καθώς όπως πληροφορήθηκε δεν ήταν ασφαλισμένο από ζημιές που οφείλονται σε πλημμυρικά φαινόμενα, αισθάνομαι αγανάκτηση και δεν μπορώ να αφήσω το γεγονός ασχολίαστο.
Ο άτυχος πλημμυροπαθής επιχειρηματίας έκανε το λάθος κάτω και από την πίεση του δανείου που είχε συνάψει με την τράπεζα, προκειμένου να φτιάξει την επιχείρησή του, να εμπιστευτεί έναν τραπεζικό υπάλληλο, για την ασφάλιση της επιχείρησής του, ο οποίος και προφανώς θα του είπε ότι λόγω του δανείου ήταν υποχρεωτική και ότι θα έπρεπε να την κάνει στην ίδια τράπεζα για να έχει επιπλέον οφέλη σε σχέση με τον δανεισμό του. Δεν είναι της ώρας να κάνω, ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που λέω δημόσια τόσα χρόνια, σχετικά με την πίεση που ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες, με τις αθέμιτες και εκβιαστικές πρακτικές που εφαρμόζουν, με τις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές της πολιτείας που κάνουν ότι κοιμούνται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα κ.α.
Είναι προφανές ότι ο τραπεζικός υπάλληλος, ασφάλισε το ακίνητο, όμως δεν το ασφάλισε έναντι πλημμυρικών φαινομένων. Πού; Στο Θεσσαλικό Κάμπο. Που σύμφωνα με όλα τα σενάρια που έχουν “τρέξει” από τους ειδικούς επιστήμονες, ο κάμπος πλημμυρίζει, που η ίδια περιοχή είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στον ΙΑΝΟ.
Γιατί όμως συνέβη αυτό; Μα γιατί τον ασφάλισε ένας τραπεζικός υπάλληλος:
❌ που του έχουν φορτώσει, χωρίς να το θέλει και να το έχει επιλέξει την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.
❌ που το κύριο μέλημά του, είναι να πιάσει το στόχο που του έχει επιβάλει η Τράπεζα και που λίγο τον νοιάζει το συμφέρον του ασφαλισμένου.
❌ που δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και απαραίτητη εμπειρία.
❌ που δεν έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναλύσει σε βάθος τις ανάγκες του ασφαλισμένου, προκειμένου να του προτείνει το καλύτερο ασφαλιστικό προϊόν και τα χαρακτηριστικά αυτού.
❌ που βλέπει τον ασφαλισμένο, σαν έναν αριθμό, σαν ακόμη ένα σκαλοπάτι να διατηρήσει την θέση εργασίας του στο σκληρό τραπεζικό περιβάλλον.
Γι’ αυτό λοιπόν, όσο κι αν δεν φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή, να μιλήσουμε για την ιδιωτική ασφάλιση, νιώθω την ανάγκη να σας συμβουλέψω, να απευθυνθείτε για την ασφάλιση της ζωής σας, των παιδιών σας, της κατοικίας σας, της επιχείρησής σας, σε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή:
✅ Γιατί η ασφάλιση είναι το βασικό του επάγγελμα και όχι πάρεργο.
✅ Γιατί βιοπορίζεται από το επάγγελμα του ασφαλιστή, εκπαιδεύεται, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και γνωρίζει ποια προϊόντα καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες σας και σας προσφέρουν τη μέγιστη κάλυψη και προστασία.
✅ Γιατί δεν τον ενδιαφέρει να «πουλήσει» το προϊόν της τράπεζας στην οποία εργάζεται, καλύπτει δεν καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλισμένου, αλλά ενδιαφέρεται να βρει αυτό το οποίο θα έχει το μεγαλύτερο όφελος για σας.
✅ Γιατί είναι ο άνθρωπος που θα πάρεις τηλέφωνο όταν συμβεί το κακό (τροχαίο ατύχημα, ιατρικό συμβάν, φυσική καταστροφή) και θα τρέξει πρώτος πριν ακόμη και από τους στενότερους συγγενείς να συνδράμει στην ώρα της ανάγκης σου.
✅ Γιατί γνωρίζει εσένα και την οικογένειά σου με τα μικρά σας ονόματα, νοιάζεται για σας και θα είναι πάντα δίπλα σας και την επόμενη μέρα.
✅ Γιατί η σχέση με τον ασφαλιστή είναι σχέση ζωής και όχι οικονομικής συνδιαλλαγής.

Κυριάκος Μερελής Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος
 

Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Εθνική Ελληνική Επιτροπή – ICC HELLAS)

- Advertisement -

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Pricefox: Πόσο κοστίζει η ασφάλεια μηχανής στην Ελλάδα;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα online σύγκρισης τιμών και αγοράς ασφάλειας μηχανής, έκανε έρευνα και σύγκρινε το κόστος των ασφαλίστρων.

Insurancemarket: Eνδιαφέροντα ευρήματα και οι τάσεις στο Ετήσιο Report για την online ασφάλιση

Το insurancemarket.gr, δημοσιεύει το Ετήσιο Report 2024 για την online ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο μετασχηματισμός του ρόλου του μεσίτη ασφαλίσεων

Ο ασφαλιστικός κλάδος, που επί μακρόν βασιζόταν στην ανθρώπινη τεχνογνωσία και κρίση, υφίσταται σημαντική μεταβολή.

Aλ. Σαρρηγεωργίου: Ζούμε σε μια εποχή σύνθετων κινδύνων. Οι προκλήσεις αυτές μεταφράζονται σε πραγματικά κόστη

To μήνυμά του με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της ΕΑΕΕ αποστέλλει ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς

Ν. Γαβρίλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Γ. Στουρνάρας στο 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Άσφαλισης: Να αναπτυχθεί ο θεσμός των ΤΕΑ

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στο κορυφαίο συνέδριο...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ABC: Career Code Event με τη συμμετοχή των Κ. Σεμερτζόγλου και Ελ. Παπασπυροπούλου

Για τις προοπτικές καριέρας στον κλάδο της ασφάλισης μίλησαν ενώπιον 400 φοιτητών οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Managing Director της

Τα βασικά μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς. Mερίδιο αγοράς, loss ratio, ενεργητικό, Φερεγγυότητα

Τo 2024 δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στη διάρθρωση της ελληνικής αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, με 34 ασφαλιστικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Οι κυβερνήσεις ως (αντ-)ασφαλιστές

Όσοι παρακολουθούμε από κοντά την ασφαλιστική αγορά, και ιδιαίτερα τη δραστηριότητα των θεσμικών φορέων, όπως είναι και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

H DAÈS υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών

Η DAES ήταν υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών που διοργανώθηκε το διήμερο 10 και 11/05/2025 στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Καμπανάκι» για όσους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές δεν έχουν καταθέσει στο Ε.Ε.Α. επαναπιστοποιήσεις και συμβόλαια αστικής ευθύνης

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διαγραφής από το Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) είναι όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές