back to top
13 C
Athens
Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

Ας σταματήσουμε να μιλάμε, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε

της Ελενας Ερμείδου

Μιλάμε, δεν ακούμε, άρα πώς να πετύχουμε αυτό που θέλουμε;  Συζητήσεις σε τραπέζια, προτάσεις στην τηλεόραση, προτάσεις και παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου. Τι πιο σύγχρονο, … το μέσω διαδικτύου.

- Advertisement -

Θεσμικοί, επιχειρηματίες, όλος ο κόσμος του επιχειρείν στις web πλατφόρμες. Ξεκίνησε εδώ και τρεις μήνες μία νέα νοοτροπία, νομίζοντας πως έτσι θα υπερκαλυφθούν οι στόχοι. Άλλο trendy, άλλο επιτυχία.  Υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που έχει πεισθεί ότι όταν είσαι trendy και ακολουθείς πιστά τις τάσεις αυτές, μπορείς να αποκαλείσαι επιτυχημένος.

Τόσα πράγματα ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες από την ασφαλιστική αγορά. Θέλουμε κίνητρα από την πολιτεία, προτείνουμε την ασφάλιση κατοικίας έναντι φυσικών καταστροφών, είμαστε οι καλύτεροι και μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές, εμείς μπορούμε να δώσουμε χρηματοδοτικές λύσεις, εμείς ασφαλίζουμε δεν εξαιρούμε από τα συμβόλαια μας τον κορωνοϊό, εμείς έχουμε τις λύσεις για τις επιχειρήσεις, θέλουμε ΣΔΙΤ, εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε στις διακομιδές και τον επαναπατρισμό μέσα από την ταξιδιωτική ασφάλισης, χωρίς εμάς η οικονομία δεν προχωρά, είμαστε οι στυλοβάτες της οικονομίας, προστατεύουμε την ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας.

- Advertisement -

Από όλα αυτά τι καινούργιο έχει γίνει;  Σε όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα, τι έχει προστεθεί;  Η αγορά δικαίως τα λέει και τα ζητά, και αυτό τον ρόλο θα πρέπει να παίξει . Τι γίνεται όμως όταν από τις πολλές κουβέντες, τις ατελείωτες συζητήσεις χάνεται το νόημα;  Εχουμε μάθει να ακούμε του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να υπόσχονται, και να μας κάνουν να ΖΗΤΑΜΕ.  Με το ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ – ΖΗΤΑΩ δεν βγάζεις ούτε νόημα, ούτε άκρη. Διαιωνίζεις το πρόβλημα

Ας μπει και μία ΤΕΛΕΙΑ στα WEB. Τείνει να γίνουν αυτοσκοπός. Πολλά τα προβλήματα και οι ‘διαταραχές’ μην τα αναφέρω, είναι πολύ κουραστικό. Να πούμε όμως κάτι που βγήκε πρόσφατα. Εκτοξεύτηκαν 148% οι επιθέσεις ransomware, δηλαδή των προγραμμάτων που κλειδώνουν αρχεία και ζητούν λύτρα λόγω της αύξησης των web συνεδρίων, συνεντεύξεων Τύπου, συνεδρίων, συνομιλιών, κτλ.  Ο όρος ransomware πλέον ακούγεται παντού και πάντα, είπαμε να του δώσουμε και μία νέα μετάφραση, στα ελληνικά αποκαλείται πλέον ‘Λυτρισμικό’.

Εδώ καλείται η Πολιτεία να μελετήσει το θέμα των πρωτοκόλλων και να αλλάξει σημεία της νομοθεσίας που κρίνονται απαραίτητα.

Δεν είναι ωραίο κάθε φορά που γίνεται ένα περιστατικό να λέμε .. α .. έγινε αυτό, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε και να αλλάξουμε. Είναι λόγια εύκολα, αν δεν έχουμε από πριν κατανοήσει τι θέλουμε και δεν έχουν έχουμε πιστέψει τι πρέπει να κάνουμε και γιατί να το κάνουμε, τίποτα δεν μας αλλάζει. Αλλωστε είναι πολύ πιο σίγουρα να διορθώσει κανεις τον εαυτό του, μόνο τους, παρά να περιμένει κάθε φορά, να διορθωθεί από μία περιστασιακή κατάσταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Οι AI Agents στην αρένα – Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;

H Forscope εξηγεί γιατί η σύγκλιση της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Κυβερνοασφάλεια απαιτεί από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να δράσουν προληπτικά

Σήμα Διαφορετικότητας: Έως 20/4 δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα του ΕΕΑ και του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής

Η Ημερίδα με θέμα «Σήμα Διαφορετικότητας: Γίνε Εργοδότης ίΣων Ευκαιρίων» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Απριλίου

Από τον διάλογο στη συλλογική δράση: Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στην Αθήνα – Βίντεο

Η εκδήλωση του Εθνικού Συντονιστή ΙΝΖΕΒ αποτέλεσε πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ θεσμικών φορέων, επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπων της ΚτΠ και της αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ένα ετήσιο ραντεβού για το μέλλον της επαγγελματικής ασφάλισης

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, που διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΕΑ, δεν είναι απλώς μια ακόμη θεσμική εκδήλωση

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Η ανοχή στην τοξικότητα δεν είναι επαγγελματισμός

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του Πέτρου Παπανικολάου, Chief Officer of Strategic Initiatives στον όμιλο Allianz, ανοίγει ξανά μια συζήτηση που πολλοί αποφεύγουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη