back to top
16.6 C
Athens
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026

Ας σταματήσουμε να μιλάμε, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε

της Ελενας Ερμείδου

Μιλάμε, δεν ακούμε, άρα πώς να πετύχουμε αυτό που θέλουμε;  Συζητήσεις σε τραπέζια, προτάσεις στην τηλεόραση, προτάσεις και παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου. Τι πιο σύγχρονο, … το μέσω διαδικτύου.

- Advertisement -

Θεσμικοί, επιχειρηματίες, όλος ο κόσμος του επιχειρείν στις web πλατφόρμες. Ξεκίνησε εδώ και τρεις μήνες μία νέα νοοτροπία, νομίζοντας πως έτσι θα υπερκαλυφθούν οι στόχοι. Άλλο trendy, άλλο επιτυχία.  Υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που έχει πεισθεί ότι όταν είσαι trendy και ακολουθείς πιστά τις τάσεις αυτές, μπορείς να αποκαλείσαι επιτυχημένος.

Τόσα πράγματα ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες από την ασφαλιστική αγορά. Θέλουμε κίνητρα από την πολιτεία, προτείνουμε την ασφάλιση κατοικίας έναντι φυσικών καταστροφών, είμαστε οι καλύτεροι και μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές, εμείς μπορούμε να δώσουμε χρηματοδοτικές λύσεις, εμείς ασφαλίζουμε δεν εξαιρούμε από τα συμβόλαια μας τον κορωνοϊό, εμείς έχουμε τις λύσεις για τις επιχειρήσεις, θέλουμε ΣΔΙΤ, εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε στις διακομιδές και τον επαναπατρισμό μέσα από την ταξιδιωτική ασφάλισης, χωρίς εμάς η οικονομία δεν προχωρά, είμαστε οι στυλοβάτες της οικονομίας, προστατεύουμε την ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας.

- Advertisement -

Από όλα αυτά τι καινούργιο έχει γίνει;  Σε όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα, τι έχει προστεθεί;  Η αγορά δικαίως τα λέει και τα ζητά, και αυτό τον ρόλο θα πρέπει να παίξει . Τι γίνεται όμως όταν από τις πολλές κουβέντες, τις ατελείωτες συζητήσεις χάνεται το νόημα;  Εχουμε μάθει να ακούμε του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να υπόσχονται, και να μας κάνουν να ΖΗΤΑΜΕ.  Με το ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ – ΖΗΤΑΩ δεν βγάζεις ούτε νόημα, ούτε άκρη. Διαιωνίζεις το πρόβλημα

Ας μπει και μία ΤΕΛΕΙΑ στα WEB. Τείνει να γίνουν αυτοσκοπός. Πολλά τα προβλήματα και οι ‘διαταραχές’ μην τα αναφέρω, είναι πολύ κουραστικό. Να πούμε όμως κάτι που βγήκε πρόσφατα. Εκτοξεύτηκαν 148% οι επιθέσεις ransomware, δηλαδή των προγραμμάτων που κλειδώνουν αρχεία και ζητούν λύτρα λόγω της αύξησης των web συνεδρίων, συνεντεύξεων Τύπου, συνεδρίων, συνομιλιών, κτλ.  Ο όρος ransomware πλέον ακούγεται παντού και πάντα, είπαμε να του δώσουμε και μία νέα μετάφραση, στα ελληνικά αποκαλείται πλέον ‘Λυτρισμικό’.

Εδώ καλείται η Πολιτεία να μελετήσει το θέμα των πρωτοκόλλων και να αλλάξει σημεία της νομοθεσίας που κρίνονται απαραίτητα.

Δεν είναι ωραίο κάθε φορά που γίνεται ένα περιστατικό να λέμε .. α .. έγινε αυτό, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε και να αλλάξουμε. Είναι λόγια εύκολα, αν δεν έχουμε από πριν κατανοήσει τι θέλουμε και δεν έχουν έχουμε πιστέψει τι πρέπει να κάνουμε και γιατί να το κάνουμε, τίποτα δεν μας αλλάζει. Αλλωστε είναι πολύ πιο σίγουρα να διορθώσει κανεις τον εαυτό του, μόνο τους, παρά να περιμένει κάθε φορά, να διορθωθεί από μία περιστασιακή κατάσταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

OT Calculator: Βελτιώνοντας την αποδοτικότητα στην κυβερνοασφάλεια

Το νέο της εργαλείο της Kaspersky ευθυγραμμίζει τις επενδύσεις κυβερνοασφάλειας με τους επιχειρηματικούς στόχους των βιομηχανιών

Skroutz: 1.400 επιχειρήσεις έσπασαν το φράγμα των 100.000 ευρώ σε ετήσιο τζίρο!

21% αύξηση στις παραγγελίες και 22% αύξηση (μ.ό.) στον παραγόμενο τζίρο των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε το 2025

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Είναι τελικά ακριβό το ασφάλιστρο για cyber insurance;

Όπως επισημαίνει ο Ν. Γεωργόπουλος, η προληπτική cyber insurance λειτουργεί ως «ο φακός μέσα στο σκοτάδι του ψηφιακού λαβύρινθου»

Το μήνυμα της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τα Δίκτυα

Ο Κανονισμός του 2026, διευκρινίζεται, δεν είναι απλώς ένα σύστημα αξιολογήσεων και αμοιβών, αλλά εργαλείο αναγνώρισης και εξέλιξης για όλους

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Η Kaspersky προειδοποιεί για απάτες με δωροκάρτες

Η γιορτή των ερωτευμένων συνιστά ευκαιρία για αρκετές εκστρατείες phishing και κακόβουλου λογισμικού

Συμμαχία Ιατρικής Σχολής Αθηνών με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Στα θέματα της πρόσφατης συνάντησης, η ενίσχυση των ιατρικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η συμμετοχή ασθενών στην εκπαίδευση και η εγγραμματοσύνη υγείας

Υποβάλετε υποψηφιότητα για τα Greek Risk Management Awards 2026

Η λαμπρή τελετή απονομής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 στο Divani Caravel – Υποβολή υποψηφιοτήτων έως 28 Φεβρουαρίου

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στο Παιδί και στον Έφηβο: Μήνυμα ελπίδας από Αιματολόγους-Ογκολόγους

Η 15η Φεβρουαρίου υπενθυμίζει την ανάγκη επιστημονικής και κοινωνικής εγρήγορσης – Σύγχρονες θεραπείες και ολοκληρωμένη φροντίδα στην Ελλάδα

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια