back to top
10.5 C
Athens
Δευτέρα 4 Μαΐου 2026

Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ»

 

Με ομόφωνη απόφαση της πενταμελούς εκλογικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία μετέχουν δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένας δικαστικός, η διευθύντρια του Ε.Ε.Α. και ένας εκπρόσωπος του Δ.Σ., απορρίφθηκε η συμμετοχή στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές τόσο του συνδυασμού τον οποίο στηρίζει επίσημα η ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Φουφόπουλο, όσο και του συνδυασμού του οποίου ηγείται ο κ. Ποταμιάνος από τον κλάδο των μεσιτών, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

- Advertisement -

Η ξεκάθαρη μη τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο, οδήγησε, χωρίς να υπάρχει άλλη επιλογή, στον αποκλεισμό τους από την εκλογική επιτροπή, που διαφορετικά θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές συνέπειες.

Εξάλλου, αρκετοί υποψήφιοι συνδυασμοί στις κατά τόπους επιμελητηριακές εκλογές σε όλη τη χώρα – Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Χανιά, Πειραιάς κ.λπ.- αποκλείστηκαν για παρόμοιους λόγους από την εκλογική διαδικασία μετά από σχετικές αποφάσεις των οικείων εκλογικών επιτροπών.

- Advertisement -

Ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να αποφασίζεις να διεκδικήσεις την ηγεσία ενός φορέα και να συγκροτείς ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους που ρίχτηκαν στη μάχη για την εκλογή τους και την εκπροσώπηση των κλάδων τους, χωρίς να γνωρίζεις τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ως Συνδυασμός φυσικά θεωρούμε σημαντικό, και πάνω απ’ όλα υπηρετεί τις αρχές της Δημοκρατίας, να κατέρχονται στις εκλογές περισσότεροι του ενός διεκδικητές, καθώς αυτό προάγει και τη συμμετοχή, ενώ τιμάται και ο αγώνας όλων των υποψηφίων.

Βεβαίως οι δυο συνδυασμοί, η συμμετοχή των οποίων στις εκλογές του Ε.Ε.Α. απορρίφθηκε, έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν δικαστικά την ομόφωνη απόφαση της εκλογικής επιτροπής. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, περιμένοντας –μετά τις εκλογές- την τελική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα ή μη της καθόδου τους.

Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο και να κατέβουν, εφόσον το επιθυμούν, στις εκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του ασφαλιστικού κλάδου στο DEF26

Σημαντική ήταν η παρουσία της MEGA BROKERS SA στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Επαφές Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κύπρο – Ενίσχυση επιχειρηματικών συνεργασιών και διμερών σχέσεων

Σειρά ουσιαστικών και υψηλού επιπέδου επαφών πραγματοποίησε στη Μεγαλόνησο ο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, με αφορμή το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Σεμινάριο ΕΕΑ: Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων σε Ελλάδα και ΕΕ – Βίντεο

Η εισηγήτρια Λ. Τσαλταμπάση ανέδειξε τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προς θετική κατεύθυνση τα νέα μέτρα, αλλά πάλι χωρίς μειώσεις έμμεσων φόρων

Ως προς τη ρύθμιση οφειλών, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ πιστεύει ότι μια νέα λύση 120 δόσεων θα βοηθούσε ουσιαστικά και χωρίς δημοσιονομικό κόστος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Συμπληρωματικές συντάξεις: Η ΕΑΔΕ ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τις θέσεις της BIPAR

Ενόψει της συνεδρίασης της ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα

50 Χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τους ομιλητές και τις θεματικές ενότητες του επετειακού συνεδρίου

Στις 12 Μαΐου στο Divani Caravel, με δυνατότητα online παρακολούθησης, μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+, και δωρεάν συμμετοχής κατόπιν εγγραφής

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη