back to top
30.7 C
Athens
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ»

 

Με ομόφωνη απόφαση της πενταμελούς εκλογικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία μετέχουν δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένας δικαστικός, η διευθύντρια του Ε.Ε.Α. και ένας εκπρόσωπος του Δ.Σ., απορρίφθηκε η συμμετοχή στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές τόσο του συνδυασμού τον οποίο στηρίζει επίσημα η ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Φουφόπουλο, όσο και του συνδυασμού του οποίου ηγείται ο κ. Ποταμιάνος από τον κλάδο των μεσιτών, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

- Advertisement -

Η ξεκάθαρη μη τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο, οδήγησε, χωρίς να υπάρχει άλλη επιλογή, στον αποκλεισμό τους από την εκλογική επιτροπή, που διαφορετικά θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές συνέπειες.

Εξάλλου, αρκετοί υποψήφιοι συνδυασμοί στις κατά τόπους επιμελητηριακές εκλογές σε όλη τη χώρα – Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Χανιά, Πειραιάς κ.λπ.- αποκλείστηκαν για παρόμοιους λόγους από την εκλογική διαδικασία μετά από σχετικές αποφάσεις των οικείων εκλογικών επιτροπών.

- Advertisement -

Ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να αποφασίζεις να διεκδικήσεις την ηγεσία ενός φορέα και να συγκροτείς ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους που ρίχτηκαν στη μάχη για την εκλογή τους και την εκπροσώπηση των κλάδων τους, χωρίς να γνωρίζεις τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ως Συνδυασμός φυσικά θεωρούμε σημαντικό, και πάνω απ’ όλα υπηρετεί τις αρχές της Δημοκρατίας, να κατέρχονται στις εκλογές περισσότεροι του ενός διεκδικητές, καθώς αυτό προάγει και τη συμμετοχή, ενώ τιμάται και ο αγώνας όλων των υποψηφίων.

Βεβαίως οι δυο συνδυασμοί, η συμμετοχή των οποίων στις εκλογές του Ε.Ε.Α. απορρίφθηκε, έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν δικαστικά την ομόφωνη απόφαση της εκλογικής επιτροπής. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, περιμένοντας –μετά τις εκλογές- την τελική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα ή μη της καθόδου τους.

Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο και να κατέβουν, εφόσον το επιθυμούν, στις εκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Aντίστροφη μέτρηση για την Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Ισχυρή η στήριξη της αγοράς στο καθιερωμένο ραντεβού των μεσιτών ασφαλίσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Aντίστροφη μέτρηση για την Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Ισχυρή η στήριξη της αγοράς στο καθιερωμένο ραντεβού των μεσιτών ασφαλίσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2026 του ΕΙΑΣ

Σεμινάρια, ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά και διαλέξεις σε συνεργασία με το CII και την ΕΑΕΕ