back to top
21 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

Άμεση στήριξη των διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Interamerican

 

Η Interamerican προχώρησε σε άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών διασωστών που δρουν όλες αυτές τις ημέρες στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το οικοσύστημα της χώρας μας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές της ΕΟΔ επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο σε σημεία που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις κατά τόπους αρχές Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση προσφάτως στα δύο μεγάλα μέτωπα της Ρόδου και της Κέρκυρας. Κλιμάκια της ΕΟΔ συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν, τόσο επιχειρησιακά στην πυρόσβεση, όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους, αλλά και σε πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

- Advertisement -

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στα μέλη της ΕΟΔ να επιχειρούν, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την προσωπική τους ασφάλεια. Μία κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν ένα τεράστιο αγώνα στα μέτωπα των πυρκαγιών», ανέφερε σχετικά η Χρύσα Ελευθερίου, Sustainability and Stakeholders Relations Leader του Ομίλου Interamerican.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, κ. Φώτης Σαρηγιάννης, δήλωσε από την πλευρά του: :«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Interamerican για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου για τη χώρα μας διαστήματος. Η ευαισθητοποίησή σας βοηθά τους εθελοντές μας να συνεχίσουν να προσφέρουν ακάθεκτοι βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται».

Η Interamerican, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στον τομέα των πρώτων βοηθειών, πρόληψης  και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Μάλιστα τον Ιούλιο, οργάνωσε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς τόσο σε οικιακό περιβάλλον, όσο και στην ύπαιθρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την εμπειρία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η EUROINS επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των συνεργατών και των ασφαλισμένων της

NN Hellas: Λειτουργικό αποτέλεσμα 97,2 εκατ. με ασφάλιστρα 1,03 δισ. ευρώ

Τους στόχους και τις προοπτικές των πωλήσεων για το 2026 ανακοινώνει σήμερα 11 Μαΐου η εταιρεία, ενώ παράλληλα εξετάζει προοπτικές νέων συνεργασιών

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

NN Hellas – «The Billion Force»: Ένα συνέδριο που έμοιαζε περισσότερο με γιορτή για το 1 δισ. και το μέλλον της ασφάλισης

Είσοδο σε νέα εποχή μετά την υπέρβαση του ορόσημου του 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

ERGO: Παρουσίαση στρατηγικής και βραβεύσεις συνεργατών, με το βλέμμα «σταθερά προς το αύριο»

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην τεχνολογία και στον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Χρ. Αλεξανδροπούλου: «Η ανθεκτικότητα των χρημ/κών οργανισμών δεν είναι θέμα μόνο κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ηγεσίας και επιβίωσης»

Το σημαντικό διεθνές συνέδριο ICPCDGR 2026 αφορά θέματα όπως διακυβέρνηση κρίσεων, διαχείριση κινδύνου, κυβερνοασφάλεια, προστασία κρίσιμων υποδομών και την οργανωσιακή ανθεκτικότητα