back to top
15.8 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

AIG: Στη θέση του R. Benmοsche ο P. Hancock

Τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου του ομίλου της AIG θα αναλάβει ο P. Hancock από την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα αποχωρήσει ο R. Benmοsche.

Ο Hancock μπήκε στον όμιλο το 2010 και τέθηκε επικεφαλής της διεύθυνσης γενικών ασφαλειών το Μάρτιο του 2011.
Ο 69χρονος CEO, R. Benmοsche, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και αγωγής που πρέπει να ακολουθήσει από το Σεπτέμβριο θα παραιτηθεί και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην πορεία των εργασιών του ομίλου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ, Robert Miller, δήλωσε πως «η μακρόχρονη εμπειρία του P. Hancock στις οικονομικές υπηρεσίες και τη διαχείριση κινδύνου, η γνώση του για τον τρόπο που λειτουργεί ο όμιλος και η ασφαλιστική αγορά, καθώς και οι ηγετικές του ικανότητες, του δίνουν τη δυνατότητα να οδηγήσει την εταιρεία σε ένα μέλλον με μεγαλύτερη ευημερία. Πρέπει ωστόσο να δηλώσω με ειλικρίνεια και την εκτίμηση μου στον R. Benmοsche, που δούλεψε σκληρά για να μεταμορφώσει την AIG και να την βοηθήσει να κάνει το επόμενο της βήμα: αποπληρώνοντας πλήρως τα 182 δις δολάρια της κυβερνητικής βοήθειας που έλαβε το 2008 αλλά και το να πετύχει κέρδος 22,7 δις».
Από την πλευρά του ο P. Hancock ανέφερε ότι είναι τιμή για εκείνον η θέση που του ανατέθηκε και πως η προσφορά του προκατόχου του στον όμιλο υπήρξε τεράστια, καθώς μόλις σε πέντε χρόνια κατάφερε να βγάλει την AIG μέσα από την κρίση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

AIG: Στη θέση του R. Benmοsche ο P. Hancock

Τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου του ομίλου της AIG θα αναλάβει ο P. Hancock από την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»