back to top
14.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Αγνοείται η τύχη 12 εκατ. ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Έξαλλα με τον υπουργό Υγείας είναι τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), στον οποίο χρεώνουν την «υπεξαίρεση» πληρωμών που δικαιούνται για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.

Ο λόγος για τα 24 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στον κλάδο από το 2014, όταν δηλαδή τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης υπηρεσιών για περίπου ένα 4μηνο, στο διάστημα που μεσολάβησε από την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία του ΠΕΔΥ εωσότου τελικά «πήραν μπροστά» τα ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δημόσιες δομές υγείας (πρώην ΙΚΑ/ΠΕΔΥ).

- Advertisement -

Αν και τα χρήματα αυτά είχαν προϋπολογιστεί από το παρελθόν, η νομοθετική ρύθμιση παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι και τον περασμένο Γενάρη, οπότε και το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα προ 20 ημερών, ύστερα από ερώτηση του πρώην υπουργού Υγείας, νυν αντιπροέδρου της ΝΔ και βουλευτή Άδ. Γεωργιάδη. Ωστόσο, παρά την αναγνώριση έγκρισης χορήγησης της πίστωσης αυτής από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, το ποσό που προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει την απόδοση ενός μόνο μέρους της οφειλής.

Πού… πέταξαν τα λεφτά;

- Advertisement -

moneyΌπως προκύπτει από την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το «παράλληλο πρόγραμμα», τα διαγνωστικά κέντρα θα μόλις πάρουν 12 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα μισά χρήματα από αυτά που δικαιούνται. Άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν εξ ημισείας στις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές και σε αμοιβές φυσικοθεραπευτών (εδώ).

«Ο Αν. Υπ. Υγείας μοιράζει αυτά τα χρήματα κατά 50% στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια και το υπόλοιπο 50% το χαρίζει στις ψυχιατρικές κλινικές και στους φυσικοθεραπευτές προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ Δρ Γ. Βουγιούκας. «Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να χαιρετίσουμε το υψηλό αίσθημα δικαίου με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης, ο οποίος επιπλέον, ακόμα μέχρι σήμερα, αρνείται να μας συναντήσει» καταλήγει.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ομιλος AFFIDEA : Εισάγει την εξέταση με 3D τεχνολογία  

εισάγει μια καινοτόμο λύση που ενισχύει την εμπειρία του εξεταζόμενου μέσω της 3D τεχνολογίας

Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ με την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση θα γίνει αποτελεσματικότερος

Tην πρόοδο των έργων του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε η διοικήτρια του Οργανισμού στον υπουργό Υγείας.  Στόχος των πρωτοβουλιών είναι η μεταμόρφωση του οργανισμού και o...

Ιδιώτες γιατροί ως προσωπικοί αλλά χωρίς κάλυψη από το Κράτος

Για πρώτη φορά, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να διαλέξουν ελεύθερα ως προσωπικό τους γιατρό όποιον ιδιώτη γιατρό επιθυμούν, αλλά στην περίπτωση

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Η Designia Insurance Agents βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες

Σε μια εκδήλωση αναγνώρισης και επιβράβευσης, η Designia Insurance Agents τίμησε τους συνεργάτες της που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους το 2024.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024