back to top
2.6 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Aegon και Mapfre οι νέοι ασφαλιστικοί εταίροι της Santander στην Ισπανία

Πώς η διάλυση της «συμμαχίας» Allianz-Banco Popular στο bancassurance αλλάζει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο της ιβηρικής χώρας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Σημαντικές ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά της Ισπανίας σηματοδοτεί η απόφαση της Allianz να πωλήσει στην Banco Santander το μερίδιο που κατείχε στην κοινοπραξία της με την Banco Popular (που ανήκει πλέον στην Santander), Allianz Popular SL: Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός θα «γράψει» μεν στα βιβλία του έσοδα 937 εκατ. ευρώ από το deal.

Από την άλλη πλευρά όμως, -όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg- θα δει τα κεεφάλαια που διαχειρίζονταν στην Ισπανία να μειώνονται κατά 50% και θα «εκδιωχθεί» από την πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας. «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη θέση για την γερμανική εταιρεία», σχολιάζει το Bloomberg, που αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η Allianz να επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση της μέσω κάποιας εξαγοράς.  Το ετήσιοbudget της εταιρείας για εξαγορές ανέρχεται σε 1,5 δις. ευρώ. «Εάν εμφανιστεί κάποια ευκαιρία στο σωστό κομμάτι της αγοράς, ασφαλώς θα την εξετάσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Allianz Holger Klotz.

- Advertisement -

Ποιες εταιρείες θα είναι οι νέες εταίροι της Santanderστον ασφαλιστικό κλάδο ; Η απάντηση είναι η ολλανδική Aegonκαι η ισπανική Mapfre. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Aegon θα εξαγοράσει to 51% κοινοπραξίας που θα συστηθεί με την Santander και η οποία θα πωλεί προϊόντα γενικών ασφαλίσεων μέσα από το δίκτυο της ισπανικής τράπεζας. Η Mapfre θα αποκτήσει το 50% σε άλλη κοινοπραξία που θα πωλεί ασφάλειες ΙΧ και ασφαλιστικά προϊόντα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Allianz θα παραμείνει ενεργή στην Ισπανία, καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 7 δις. ευρώ εκτός από την κοινοπραξία Allianz Popular. Το 2018, «έγραψε» ασφάλιστρα ύψους 700 χιλιάδες ευρώ από το δικό της δίκτυο διανομής στη Ισπανία, διπλάσιο ποσό σε σχέση με τα ύψους 362 χιλ. Ευρώ ασφάλιστρα που «έγραψε» μέσα από την Allianz Popular.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Allianz Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Thess INTEC

Η Allianz ανακοινώνει τη στήριξή της ως Χρυσός Δωρητής στο Διεθνές Τεχνολογικό Κέντρο Thess INTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center)

Allianz: Σε σταθερή βάση το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα – “Aγκάθι” το δημογραφικό

Οι μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν την κρίση του ευρώ έχουν θέσει το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα σε σταθερή βάση.

Ο Ασφαλιστικός Γονέας επιβράβευσε τους πελάτες της Allianz με € 1,3 εκατομμύρια Επιστροφή Ασφαλίστρων!

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας με ποσό που αγγίζει τα 1.300.000 €, για το 2024.

Allianz: Ανανέωση της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Η Allianz, παραμένοντας αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου