back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Α. Μουρατίδου (Euroins): Έχουμε ευθύνη να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση

Από το βήμα του ασφαλιστικού συνεδρίου στα Ιωάννινα, η Γενική Διευθύντρια της Euroins Ελλάδος κ. Αγγελική Μουρατίδου επισήμανε τις ευκαιρίες, αλλά και την ευθύνη, που συνεπάγεται η υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, σε συνέχεια των εξαγγελιών της Πολιτείας για διεύρυνση της περιμέτρου εφαρμογής του μέτρου στον ασφαλιστικό κλάδο.

«Η εισαγωγή της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση από φυσικές καταστροφές τόσο για τα οχήματα όσο και για επιχειρηματικά ακίνητα είναι, ασφαλώς, ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση. Στόχος είναι να καλύψει το σημαντικό έλλειμα που υπάρχει στην ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα», δήλωσε η κ. Μουρατίδου, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «όσα μέτρα υποχρεωτικής ασφάλισης και αν λάβει η Πολιτεία, ποτέ δεν θα είναι αρκετά εάν δεν αξιοποιηθούν κατάλληλα από ασφαλιστικές εταιρείες και Δίκτυα».

- Advertisement -

Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμά η ίδια, οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πακέτα καλύψεων που απαντούν στις ανάγκες τους και επαρκή κάλυψη της περιουσίας τους. Παράλληλα, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν τον ρόλο να εξοικειώσουν τον πελάτη με τις έννοιες της ασφαλιστικής κάλυψης συνολικά, ώστε να αναδειχθεί η ασφάλιση ως μια ασπίδα προστασίας έναντι των οικονομικών αποτελεσμάτων μιας φυσικής καταστροφής στην περιουσία του.

Η κ. Μουρατίδου διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Euroins Ελλάδος προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που στόχο έχουν την ενσωμάτωση των νέων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από τους αρμόδιους φορείς.

- Advertisement -

Στόχος της Εταιρείας, η οποία ολοκληρώνει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, είναι να προσφέρει ασφαλιστικές λύσεις στους πελάτες της οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα με κυριότερη απειλή την κλιματική κρίση, επισήμανε τέλος η κ. Μουρατίδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο διεθνές meeting άλματος εις μήκος της Καλλιθέας

Στρατηγική της εταιρείας, η στήριξη δράσεων που προάγουν τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα και την εξωστρέφεια

Έκπτωση 20% στο ασφαλιστικό πακέτο AutoSafe Gold της Euroins έως 30/6

Το πακέτο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες καλύψεις για ολική και μερική κλοπή, φωτιά και φυσικές καταστροφές, καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες υποστήριξης

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την εμπειρία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η EUROINS επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των συνεργατών και των ασφαλισμένων της

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή