back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

Τι σημαίνει το μήνυμα της GAMA Global για τον ασφαλιστή του αύριο

Η πρόσφατη τοποθέτηση της Προέδρου της GAMA Global, Μπόνιλ Γκόντσμαν, έρχεται σε μια περίοδο όπου ο ασφαλιστικός κλάδος –τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα– αναζητά νέο προσανατολισμό. Με μήνυμα που εστιάζει στη συμμετοχή «μη συμβατικών ταλέντων» και στην ενδυνάμωση των ηγετικών δεξιοτήτων, η GAMA Global αναδεικνύει μια νέα φιλοσοφία για τον επαγγελματία ασφαλιστή του μέλλοντος.

- Advertisement -

Η Γκόντσμαν υπογράμμισε ότι οι ηγέτες του αύριο δεν προέρχονται πάντα από τις παραδοσιακές οδούς του επαγγέλματος. Αντίθετα, η εξέλιξη του κλάδου απαιτεί άνοιγμα σε νέες ιδέες, διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες που συνδυάζουν τεχνογνωσία, τεχνολογία και ανθρώπινη προσέγγιση. Η κατεύθυνση αυτή αντανακλά μια διεθνή τάση που αγγίζει άμεσα και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Οι Έλληνες ασφαλιστές, που ήδη κινούνται σε ένα περιβάλλον ψηφιακού μετασχηματισμού και αυξημένων απαιτήσεων πελατών, καλούνται πλέον να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους. Δεν αρκεί η εμπειρία ή η παραγωγή· προϋπόθεση επιτυχίας είναι η ηγεσία, η εκπαίδευση και η συνεργασία. Ο ασφαλιστής του αύριο δεν θα είναι απλώς σύμβουλος πωλήσεων, αλλά μέντορας, διαμεσολαβητής αξιών και φορέας εμπιστοσύνης.

- Advertisement -

Η GAMA Global, μέσα από τα προγράμματά της και τη διεθνή δικτύωση, επιχειρεί να μεταδώσει αυτή τη νέα κουλτούρα ηγεσίας και επαγγελματικής ανάπτυξης. Για την ελληνική αγορά, το μήνυμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία: ανοίγει τον διάλογο για την προσέλκυση νέων ανθρώπων, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη δημιουργία πιο βιώσιμων επαγγελματικών δομών.

Το επάγγελμα της ασφάλισης βρίσκεται, ξανά, σε σημείο καμπής. Και όπως τονίζει η Πρόεδρος της GAMA Global, «η πραγματική πρόοδος δεν μετριέται από τη θέση μας, αλλά από τη συμβολή μας στην ανάπτυξη του συνόλου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

GAMA Global: Νέα προσέγγιση στην ηγεσία με έμφαση στην ομαδική απόδοση

Η σημασία της αποτελεσματικής ομαδικής εργασίας για την απόδοση των οργανισμών αναδεικνύει η GAMA Global στη νέα έκδοση της σειράς «Great Ideas»

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για τη δύναμη του mentoring και της σχέσης συντονιστή–ασφαλιστή

Ο Σωτήρης Κουφογεώργος και ο Orlando Petros Vladoiu αναδεικνύουν ότι η πραγματική ηγεσία δεν αφορά μόνο στόχους και παραγωγή

Στο βήμα του MDRT DAY 2026 η Μαρία Σεβαστάκη – Η ηγεσία στο επίκεντρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Aldemar Olympian Village

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Allianz και Plus2Feet: Το “Walking Together” συνεχίζει να δίνει κίνηση σε ζώα που το έχουν ανάγκη

Η Allianz και η Plus2Feet συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά την κοινή τους δράση “Walking Together”, στηρίζοντας έμπρακτα αδέσποτα ζώα

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..