Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, η οδός Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας θα μεταμορφωθεί σε έναν πεζόδρομο γεμάτο δράσεις για κατοίκους και επισκέπτες. Από το βράδυ του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου έως το βράδυ της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου, το τμήμα της οδού από την Ευριπίδου μέχρι το Μοναστηράκι θα είναι απαλλαγμένο από μηχανοκίνητα οχήματα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για όλους.
Η πρωτοβουλία «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο», που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας, φέρνει την πόλη πιο κοντά στους πολίτες. Το κέντρο της πρωτεύουσας γίνεται χώρος συνάντησης, παιχνιδιού, μουσικής και πολιτιστικών δράσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες για μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις προβολής, ενίσχυσης και προώθησης του τουρισμού στον Δήμο Αθηναίων», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.