back to top
18.5 C
Athens
Πέμπτη 24 Απριλίου 2025

NN Hellas: Πιστοποιείται για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, από την TÜV HELLAS

Την απόδοση πιστοποιητικού στην ΝΝ Hellas, μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, για τη συμμόρφωσή της με το πρότυπο ISO/IEC 27001:2022, ανακοινώνει ο Φορέας Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το πιστοποιητικό χορηγήθηκε μετά από επιθεώρηση, αξιολόγηση και απόφαση πιστοποίησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO/IEC 17021-1:2015.

- Advertisement -

Η ΝΝ Hellas εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης που πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου ISO/IEC 27001:2022, το οποίο αναφέρεται στη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών. Η συμμόρφωση της ΝΝ Hellas με το εν λόγω πρότυπο θα αξιολογείται τακτικά κατά τη διάρκεια της τριετούς ισχύος του πιστοποιητικού.

Πεδίο Εφαρμογής του Πιστοποιητικού

- Advertisement -

Κλάδοι Ασφάλισης Ζημιών:

Ατυχήματα
Ασθένειες
Κλάδοι Ασφάλισης Ζωής:
Ασφαλίσεις Ζωής
Ασφαλίσεις που συνδέονται με Επενδύσεις
Ασφάλιση Ασθένειας
Διαχείριση Ταμείων Ομαδικής Συνταξιοδότησης

Σχετικά με το Πρότυπο ISO/IEC 27001:2022

Το ISO/IEC 27001:2022 – «Ασφάλεια πληροφοριών, κυβερνοασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας – Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών – Απαιτήσεις» αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών, προσδιορίζοντας τις απαιτήσεις για τη θέσπιση, εφαρμογή, παρακολούθηση, αξιολόγηση, διατήρηση και βελτίωση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS).

Στόχος του ISO 27001:2022 είναι να βοηθήσει εταιρίες και οργανισμούς να διαχειριστούν τους κινδύνους που απειλούν τα δεδομένα ή τις πληροφορίες τους, αποτελώντας έτσι ασπίδα προστασίας από απειλές όπως η κακόβουλη πρόσβαση, η διαρροή, η καταστροφή και η απώλεια.

Η διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών είναι κρίσιμη για την NN, καθώς εξασφαλίζει την προστασία ευαίσθητων δεδομένων πελατών, διατηρεί την επιχειρησιακή συνέχεια και διαφυλάσσει την εταιρία από κυβερνοαπειλές και παραβιάσεις δεδομένων.

Από μέρους της TÜV HELLAS (TÜV NORD) o κ. Μιχάλης Αλεξίου, ΙΤ & ΙS Manager, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την χορήγηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού σε μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στη χώρα. Η ΝΝ Hellas αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι προσηλωμένη στην προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών. Στα πλαίσια του ρόλου μας ως φορέα Πιστοποίησης, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δράσεις της ΝΝ Hellas προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Στέλιος Περιστέρης, Cyber Security Manager ΝΝ Hellas, τόνισε: «Η πιστοποίησή μας υπογραμμίζει τη σταθερή μας δέσμευση να προστατεύουμε τα ευαίσθητα δεδομένα των πελατών μας, να διασφαλίζουμε την επιχειρησιακή μας συνέχεια και να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα στην ασφάλεια πληροφοριών. Τηρώντας τις αυστηρές απαιτήσεις του συγκεκριμένου, διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου, ενισχύουμε την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε προληπτικά τους κινδύνους, να βελτιώνουμε την κυβερνοανθεκτικότητά μας και να διατηρούμε την εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή ασφάλεια μέσω της σταθερής βελτίωσης και εξέλιξης των συστημάτων μας σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τάσεις και πρότυπα.».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Σημαντική επέκταση συνεργασίας Howden με Cyberwriter για 52 χώρες

Η εκπαίδευση των πελατών βασικό στοιχείο επιτυχίας. Ομοίως και οι βελτιώσεις της πολιτικής ανάλυψης cyber κινδύνων ...

Οδηγός Ασφάλισης Cyber

Οι Επιτροπές Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών και Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ έχουν εντάξει στις δράσεις τους

NN Hellas: Τοp Employer 2025

Για 7η χρονιά, στους Κορυφαίους Εργοδότες της Ευρώπης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Aon: Το 2025, έτος με τις μεγαλύτερες δαπάνες φυσικών καταστροφών για τις ασφαλιστικές;

Οι οικονομικές απώλειες από φυσικές καταστροφές άγγιξαν τουλάχιστον τα 83 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2025

H ERGO εξαγοράζει την Next Insurance αντί του ποσού των 2,6 δισ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η NEXT Insurance θα αποτελέσει μέρος της ERGO της κύριας ασφαλιστικής της Munich Re.

EAEE: Αυτά τα πρόσωπα απαρτίζουν τη διοίκηση για το 2025 – 2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει τη συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία – 28 Απριλίου 2025


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, την οποία τιμά κάθε χρόνο, στις 28 Απριλίου, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Aon: Το 2025, έτος με τις μεγαλύτερες δαπάνες φυσικών καταστροφών για τις ασφαλιστικές;

Οι οικονομικές απώλειες από φυσικές καταστροφές άγγιξαν τουλάχιστον τα 83 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2025

H ERGO εξαγοράζει την Next Insurance αντί του ποσού των 2,6 δισ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η NEXT Insurance θα αποτελέσει μέρος της ERGO της κύριας ασφαλιστικής της Munich Re.

Πάρκινσον: Η Σιωπηλή Νόσος που Απειλεί το Μέλλον

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική διαταραχή παγκοσμίως, μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, που επηρεάζει 6.2 εκατομμύρια ανθρώπους

EAEE: Αυτά τα πρόσωπα απαρτίζουν τη διοίκηση για το 2025 – 2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει τη συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους