back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή 20 Απριλίου 2025

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση άνω των 50 ετών

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε άτομα άνω των 50 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Προϋπόθεση για το κλείσιμο των ραντεβού είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Διευκρίνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για την 3η δόση ειδικά σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκειαχρόνια νεφρική νόσοςχρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κλπ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα και για νεότερες ηλικίες και ενώ αναμένονται νέα δεδομένα από άλλες χώρες.

- Advertisement -

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εξορμήσεις με κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένα χωριά. Την Τρίτη, θα επισκεφθούν χωριά σε Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη, την Τετάρτη Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη σε Φλώρινα και Σέρρες. Μέχρι σήμερα, χάρη στις εξορμήσεις, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 10.000 άτομα σε απομακρυσμένα χωριά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπήρξε πρόωρη άρση των μέτρων, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξημένη διασπορά, τόσο η αναπληρωτής υπουργός Μ. Γκάγκα όσο και οι καθηγητές Μαγιορκίνης και Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Σημείωσαν όμως ότι πλέον όλοι γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε μετά από 2 χρόνια πανδημίας και πως με εμβολιασμένο το 63% των ενηλίκων είναι δυνατόν οι εμβολιασμένοι να επιστρέψουν σε μία νέα κανονικότητα.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τιμητική βράβευση της Υδρογείου Ασφαλιστικής από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Το πρόγραμμα επεκτείνεται και για το 2025, στηρίζοντας ακόμη περισσότερους ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την κατανάλωση τροφών στο πασχαλινό τραπέζι

Ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες για την κατανάλωση τροφών στο πασχαλινό τραπέζι. Ο Οργανισμός παραθέτει κανόνες κατά τον χειρισμό των τροφίμων

Αποζημιώσεις 18,2 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Στην καταβολή αποζημιώσεων de minimis 18,2 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Allianz Commercial: Πολιτικοί κίνδυνοι και βία στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους

Οι επιχειρήσεις έχουν κατατάξει τους πολιτικούς κινδύνους και τη βία ως τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους τα τελευταία τρία χρόνια

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σε δημόσια ανακοίνωση προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

“Eπενδυτική φρενίτιδα” για τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Εισροές 18 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2018

Αυξάνονται οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα το ενεργητικό τους να διαμορφώνεται στα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.