back to top
13.2 C
Athens
Παρασκευή 11 Απριλίου 2025

HSBC: Δωρεές και στήριξη για την αντιμετώπιση του COVID-19 στην Ελλάδα

Η HSBC ανακοινώνει μια σειρά δωρεών για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα αλλά και τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών στη χώρα, των οποίων οι συνθήκες ζωής έχουν επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο Όμιλος HSBC έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει συνολικά 25 εκ δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση του Covid-19.

- Advertisement -

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού εφαρμογών τηλεϊατρικής στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Η HSBC στηρίζει τη νέα Κλινική Λοιμώξεων Β’ COVID-19 του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Χορηγήθηκαν περισσότερα από 9,000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού εφαρμογών της τηλεϊατρικής (Η/Υ, κάμερες με ασύρματη σύνδεση, tablets κ.ά.). Με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού περιορίζονται σημαντικά οι συχνές επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών, ώστε να εξοικονομείται υγειονομικό υλικό Μέτρων Ατομικής Προστασίας και να ενισχύεται η προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

- Advertisement -

Στήριξη δράσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση του COVID-19

Η HSBC χρηματοδοτεί με 23,000 ευρώ σειρά δράσεων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού που έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – ένας οργανισμός με μεγάλη εμπειρία υποστήριξης μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και του ελληνικού πληθυσμού σε εποχές κρίσης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών όπως ενδεικτικά η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών/ελέγχων μέσω των κινητών μονάδων του οργανισμού, η διανομή ειδών υγειονομικής προστασίας σε ευάλωτους πληθυσμούς, ο έλεγχος της υγείας των αστέγων και η δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης τόσο για τον ελληνικό πληθυσμό όσο και για πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο.

Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί μέρος της δωρεάς συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει ο Όμιλος HSBC σε δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδό. 

Η HSBC παραμένει δίπλα στους οργανισμούς που βρίσκονται σε ανάγκη

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα να διακοπεί και οι δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς μη κυβερνητικούς οργανισμούς να περιοριστούν. Η HSBC, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, συνεχίζει να στηρίζει τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται.

Η HSBC πραγματοποιεί δωρεά 15.000 ευρώ στην Κιβωτό του Κόσμου, για την αγορά εξοπλισμού που θα βοηθήσει τη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης 220 παιδιών που ζουν στα σπίτια φιλοξενίας του οργανισμού και θα υποστηρίξει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών της Κιβωτού. 

Παράλληλα, η Τράπεζα θα συνεισφέρει με 6,000 ευρώ για τρεις μήνες στα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Διάσωσης Χελωνών του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. Το Κέντρο Διάσωσης φιλοξενεί 20 τραυματισμένες χελώνες και παραμένει κλειστό για το κοινό από τις 12 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να έχουν μηδενιστεί τα έσοδά του από δωρεές, επισκέψεις σχολείων και γκρουπ ιδιωτών. 

Ο Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας δήλωσε: «Στα 155 χρόνια της ιστορίας της, η HSBC έχει βοηθήσει τους πελάτες της και διάφορες τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο να ανταποκριθούν σε διαφορετικές περιπτώσεις κρίσεων. Σήμερα ο υγειονομικός κλάδος αλλά και οι μη-κυβερνητικοί οργανισμοί που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δέχονται μεγάλη πίεση. Γι’ αυτό, χρειάζεται να λάβουν δράση όλα τα μέλη της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών, όπως η HSBC. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ελπίζω η προσφορά μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρπης ζωστήρας-Κορωνοϊός: Δύο δρόμοι παράλληλοι

Η λοίμωξη από τον έρπητα ζωστήρα εμφανίζεται λόγω της αναζωπύρωσης του ιού που λαθροβιώνει για χρόνια στα κύτταρά μας

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

MEDICON: Προς προμέρισμα μετά τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα

Η εταιρία σχεδόν επανέλαβε τις περυσινές επιδόσεις,, ενώ αύξησε τις εξαγωγές της

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αξιολόγηση της εφαρμογής των διατάξεων της οδηγίας IDD

H EAEE ενημέρωσε για τα γενικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου

Allianz Ελλάδος: Με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας συνεχίζει δυναμικά

Η εταιρία Allianz Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του ομίλου Allianz, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 55 εκατ. ευρώ σε 17.315 δικαιούχους

Αποζημιώσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 στους λογαριασμούς 17.315 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.

Interamerican: Aνοδικά η παραγωγή, ο πληθωρισμός έπληξε τους κλάδους Ζημιών και Υγείας

Παραγωγή 471 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η Interamerican το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται στην έκθεση Φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αξιολόγηση της εφαρμογής των διατάξεων της οδηγίας IDD

H EAEE ενημέρωσε για τα γενικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου

Ανανέωση, τώρα, στην ασφαλιστική αγορά!

Πώς επιλέγουν τα στελέχη τους οι εταιρείες, τι κάνουν για να προσελκύσουν νέο προσωπικό, τι σημαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας

Allianz Ελλάδος: Με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας συνεχίζει δυναμικά

Η εταιρία Allianz Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του ομίλου Allianz, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Προϊόν της Χρονιάς 2025 το “Full Cyber Protection” της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με μία ακόμη σημαντική διάκριση επισφραγίστηκε η διαρκής προσήλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην καινοτομία και την κάλυψη

H Φιλιώ Κωστοπούλου στην ομάδα της Infotrust

Ένα καταξιωμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, με 25 και πλέον χρόνια εμπειρίας εντάσσεται στην οικογένεια της INFOTRUST.