back to top
20.8 C
Athens
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Μαργαρίτα Αντωνάκη στο iifo21: Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη

Στο Insurance Intermediaries Forum 2021 μίλησε η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E).

“Με μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε μία αξιόλογη εκδήλωση για τον ασφαλιστικό κλάδο με ένα θέμα, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε στο μέσο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις και ο ασφαλιστικός κλάδος, δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω”, τόνισε.

- Advertisement -

“Στη χώρα μας κάποιες εταιρείες είχαν ξεκινήσει να ψηφιοποιούν τις εργασίες τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η τάση επιταχύνθηκε με την πανδημία. Ο κλάδος είναι εξοικειωμένος με τους κινδύνους, τα απρόοπτα. Η ασφαλιστική αγορά κατέφερε και ανταποκρίθηκε στα σκληρά μέτρα του πρώτου κύματος, λειτουργώντας στο ακέραιο” είπε η κα. Αντωνάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ούτε αποτελεί επιχειρηματική επιλογή, είναι αναγκαιότητα. 

- Advertisement -

“Έχει εξελιχθεί σε μία σημαντική παράμετρο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη. Όσοι διαμεσολαβούντες στράφηκαν στην τεχνολογία είχαν συγκριτικό πλεονέκτημα. Η χρήση της τεχνολογίας είναι θετική. Το νόμισμα έχει δύο όψεις (ταχύτητα, κόστος) αλλά και (κίνδυνοι κυβερνοχώρου, αποπροσωποποίηση σχέσεων με πλάτες).

Πιστεύω στην φυσική επαφή με τον πελάτη. Κατά την γνώμη μου όσο και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δεν θα εκλείψει η ανάγκη της προσωπικής επαφής” είπε η Γενική Διευθύντρια.

Διαβάστε επίσης:

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σχετικές δημοσιεύσεις

H προοπτική της διαμεσολάβησης είναι ευοίωνη…

Το Insurance Intermediaries Forum 2022 ανέδειξε όλα τα τελευταία νέα γύρω από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται

Η πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει μετά από 27 χρόνια προσφοράς η Μαργαρίτα Αντωνάκη

Είκοσι επτά χρόνια είναι μια ζωή ολόκληρη. Και η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη αφιέρωσε τον επαγγελματικό της βίο στην ΕΑΕΕ, δίνοντας το στίγμα της.

Μαργαρίτα Αντωνάκη: Η φροντίδα και εξασφάλιση της περιουσίας προκύπτει μέσα από την καθιέρωση καθολικής ασφάλισης κατοικιών

Μερικοί κάνουν το λάθος και συνδέουν την ασφάλεια της περιουσίας τους με φόρο, αφήνει να εννοηθεί η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη. Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Μαργαρίτας Αντωνάκη στο IW για το θέμα της υποχρεωτικότητας.

EAEE: “Ασφάλιση: Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών”

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλιση: Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών» διοργανώνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Για 8η συνεχή χρονιά η Eurolife FFH γιόρτασε την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, συμμετείχε και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Τι προβλέπει η φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών

O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:Με 4 συγκεκριμένες αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής μας νομοθεσίας

Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

ΜΙΝΕΤΤΑ: Από το 2016 συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Ακόμη μια χρονιά ενεργής συμμετοχής της ΜΙΝΕΤΤΑ στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών ήταν η φετινή, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Allianz ζητά μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ευάλωτους οδηγούς και τους πεζούς στις αστικές περιοχές

Στο πλαίσιο του 12ου Allianz Motor Day, η Allianz τόνισε την ανάγκη για καλύτερη προστασία των πεζών

Γιατροί έγραφαν χιλιάδες φάρμακα σε συγγενείς τους!

Ανάμεσα στα άλλα, μία γιατρός στο κέντρο υγείας Μυτιλήνης συνταγογράφησε τεράστιες ποσότητες φαρμάκων στο σύζυγό της και στα δύο της παιδιά!

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου;

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2024 ανακοίνωσε...

Δ. Τσεκούρας: Κάτι συμβαίνει τελευταία στον διακανονισμό των ζημιών αυτοκινήτου

Όπως όλοι ξέρετε, στις ζημίες αυτοκινήτου γενικά, λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση συγκρουόμενων συμφερόντων που καταλήγει στο δίπολο του διεκδικούντος και του καταβάλλοντος την αποζημίωση.

Πως κατανέμονται οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές το εξάμηνο;

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ του πρώτου εξαμήνου του 2024 περιλαμβάνονται τα στοιχεία 18 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με καθεστώς εγκατάστασης