back to top
25 C
Athens
Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

IFAAcademy: Οι πρώτοι IFAA’s στην Ελλάδα

Το IFAAcademy διοργάνωσε την τελετή αποφοίτησης των πρώτων IFAA’s στην Ελλάδα, των ασφαλιστικών συμβούλων που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα CERTIFICATE «IRMA – Individual Risk Management Architect».

Η τελετή, με θεματικό τίτλο «Dare to be different», πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Hilton τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Money Show, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του IFAAcademy Παναγιώτη Λελεδάκη και πλήθους συγγενών, φίλων και συναδέλφων των αποφοίτων.

- Advertisement -

«Το IFAAcademy έχει δημιουργηθεί από ένα όραμα» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Το όραμα αυτό έχει ως στόχο τo rebranding του ρόλου του ασφαλιστικού συμβούλου, από πωλητή σε  insurable risk manager, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους που ενδέχεται να επέλθουν και στη συνέχεια να ιεραρχεί τις ανάγκες τους και να τους προτείνει τις βέλτιστες λύσεις για την αντιμετώπισή τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τα αποτελέσματα των πιο σύγχρονων ελληνικών και ξένων ερευνών.

- Advertisement -

 

»Το CERTIFICATE “IRMA – Individual Risk Management Architect” είναι ένα πραγματικά καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, δημιουργώντας μια νέα γενιά επιστημόνων ασφαλιστικών συμβούλων.»

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, ο κ. Λελεδάκης τόνισε: «Έχετε πραγματοποιήσει την καλύτερη επένδυση για το μέλλον σας! Είμαι πραγματικά συγκινημένος από τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχετε αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, το όραμά μας για μια σωστά ασφαλισμένη ελληνική κοινωνία. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει απροειδοποίητος! Πάμε μαζί να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι η πιο έξυπνη ιδέα οικονομικής συμμαχίας!».

Δείτε το βίντεο από την τελετή αποφοίτησης:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον λόγο πήραν και δύο από τους αποφοίτους, οι οποίοι θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους παρευρισκόμενους.

Ο Γιώργος Οικονομάκος, οποίος διπλασίασε την παραγωγή του μέσα σε έναν χρόνο και διακρίθηκε ως ο πρώτος συνεργάτης στην εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος μου είναι, να βρίσκομαι πάντα ένα βήμα μπροστά σε γνώσεις γύρω από το χώρο μας. Το IFAAcademy με βοήθησε να οργανώσω τη δουλειά μου, να πειθαρχήσω, να εφαρμόσω τις γνώσεις μου και να φανώ χρήσιμος στους πελάτες μου.  Χρησιμοποιώ το software και τη μεθοδολογία ανελλιπώς και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να βγω πρώτος παραγωγικά στην εταιρεία μου. Το συστήνω και θα το συστήνω συνεχώς στους συναδέλφους μου!».

Τη νέα γενιά εκπροσώπησε η Ειρήνη Γκάρλα, η οποία διακρίθηκε ως πρώτη νέα συνεργάτιδα στην εταιρεία της και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για εμένα, το IFAAcademy, το I.R.M.A. και  φυσικά ο Παναγιώτης Λελεδάκης ήταν δίπλα μου στα πρώτα μου βήματα. Με πίστη, επιμονή και υπομονή, άρχισα να βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα. Βραβεύσεις, παραγωγή… Μα το σημαντικότερο για εμένα ήταν τα πολύ καλά λόγια που άκουγα από τους πελάτες μου για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσα. Έβλεπαν ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε γνώριζαν μέχρι τώρα».

Τέλος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια ενδιαφέρουσα έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας  100 καταναλωτές απάντησαν σε ερωτήσεις για την ιδιωτική ασφάλιση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από συνεργάτες του Insurance2day και απόφοιτους της IFAAcademy.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Τι δήλωσαν οι ομιλητές στο περιθώριο του επετειακού συνεδρίου

Οι σύντομες on-camera δηλώσεις ανέδειξαν διαφορετικές πτυχές της σημαντικής επετείου – Δείτε τα βίντεο

Έρευνα του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση

Δείτε την έρευνα που παρουσιάστηκε στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς και το σχετικό βίντεο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγκαινιάστηκε το Panormos Business Center με τη Δρ. Σμαρούλα Παντελή

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος γνώσης, επικοινωνίας και ανάπτυξης για τον ασφαλιστικό κλάδο – Παρακολουθήστε το webinar

Η NN Hellas επενδύει στρατηγικά στους ανθρώπους του Δικτύου Πωλήσεων με mini MBA ηγεσίας

Στόχος, η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της αποτελεσματικής διαχείρισης ομάδων και η διαμόρφωση ενός κοινού, σύγχρονου μοντέλου στο σύνολο του Δικτύου

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Η Ελλάδα γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο

8 στα 10 παιδιά πέτυχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ενώ 4 στα 10 με συνοδά νοσήματα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση

4 άξονες για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, προβλέψεις 2026

Πού θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ασφαλιστές προκειμένου να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών τους, σύμφωνα με την ICAP CRIF

Ενίσχυση του ΕΣΥ και «Προσωπικός Βοηθός»: Οι εξελίξεις που παρακολουθεί στενά και η ασφαλιστική αγορά

Η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας επηρεάζει τις ισορροπίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αλλά και τη διαμόρφωση νέων προϊόντων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτο από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται κλάδοι όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες»

Διαχωρισμό που στερεί απαραίτητους πόρους από επιχειρηματικές δραστηριότητες καταλογίζει στην Περιφέρεια Αττικής ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η τέχνη του (κυβερνο)πολέμου στην εποχή της προληπτικής ασφάλισης

Στον 5ο αιώνα π.Χ., ο Sun Tzu έγραψε το πιο διαχρονικό εγχειρίδιο στρατηγικής. Στον 21ο αιώνα, οι κυβερνοεγκληματίες το εφαρμόζουν καλύτερα από εμάς