back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

EIAΣ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για υποψήφιους Πράκτορες

(Προς τον Σκοπό Απόκτησης Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα,

κατά τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος)

- Advertisement -

σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης κατά την επιλογή σας

Τετάρτη 3, Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Φεβρουαρίου 2021 και

- Advertisement -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 15:00 – 19:00

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων Πιστοποίησης Υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων, προς τον σκοπό διευκόλυνσης των ενδιαφερομένων να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Πράκτορα κατά τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει των σχετικών εξετάσεων του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2021, στην Αθήνα.

Αναλυτική Περιγραφή και Θεματολογία

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων Πιστοποίησης Υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων, διάρκειας είκοσι (20) εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2021, να προετοιμασθούν επαρκώς, να εκπαιδευθούν πλήρως στα θεματικά αντικείμενα και στην ύλη των εξετάσεων, να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα test προσομοίωσης,  να εγκλιματισθούν στο πλαίσιο και τις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πολλαπλασιάσουν, με τον τρόπο αυτό, τις πιθανότητες επιτυχίας τους και απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα, σε συμφωνία με τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φροντιστηριακού Προγράμματος, θα αναπτυχθεί λεπτομερώς η εξεταστέα ύλη, θα επισκοπηθούν και θα απαντηθούν τεκμηριωμένα οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που τις συνθέτουν και θα συζητηθούν οι ενδεδειγμένες τεχνικές που συμβάλουν στην άριστη ανταπόκριση των υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησής τους. Οι εκπαιδευτικές εισηγήσεις, οι εκπαιδευτικές σημειώσεις, τα test αυτοαξιολόγησης γνώσεων και οι «εικονικές» εξετάσεις σε περιβάλλον προσομοίωσης, όπως, απεριόριστα παρέχονται στη ψηφιακή πλατφόρμα του Ινστιτούτου (http://eias-elearning.gr) διασφαλίζουν άριστες δυνατότητες των συμμετεχόντων στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και να διασφαλίσουν, έτσι, άριστες δυνατότητες απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα που απαιτείται, προς τον σκοπό άσκησης του επαγγέλματος.

Σημειώνουμε ότι, το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα προβλέπει, κατά την τελευταία εκπαιδευτική ημέρα του, διεξοδική ανακεφαλαίωση της εξεταστέας ύλης, συζήτηση θεμάτων SOS και ειδικές οδηγίες διαχείρισης των επικείμενων εξεταστικών απαιτήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. Υποψήφιους Ασφαλιστικούς Πράκτορες που ενδιαφέρονται, κατόπιν συμμετοχής τους στις σχετικές εξετάσεις Πιστοποίησης, να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Πράκτορα και να ασκήσουν, έτσι, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.
  2. Πρώην Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν ανανέωσαν την άδεια άσκησης επαγγέλματος και επιθυμούν, επομένως, να την αποκτήσουν ξανά, δια της επιτυχούς συμμετοχής τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων.
  3. Στελέχη Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο των προβλέψεων του Νόμου 4583/2018.
  4. Στελέχη Τραπεζών που, ομοίως, έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο άσκησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως εκ των καθηκόντων τους. 

Σκοπός Φροντιστηριακού Προγράμματος

Κύριος σκοπός του Φροντιστηριακού Προγράμματος είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στα θεματικά αντικείμενα της ασφάλισης και, κυρίως, η άρτια προετοιμασία και εκπαιδευτική υποστήριξή τους, εν όψει των εξετάσεων Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2021.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις   

Οι συμμετέχοντες στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρες set ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών σημειώσεων, παρουσιάσεων power point, ασκήσεων κατανόησης και test αυτοαξιολόγησης γνώσεων, καθώς και πλαίσιο «εικονικών» εξετάσεών τους σε περιβάλλον προσομοίωσης, που διευκολύνουν την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Εισηγήτρια Φροντιστηριακού Προγράμματος

Εισηγήτρια του Φροντιστηριακού Προγράμματος είναι η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και  Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA του Πανεπιστημίου Kingston της Μεγάλης Βρετανίας, με πολυεπίπεδη ασφαλιστική εμπειρία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης Ασφαλιστικών Εταιρειών και υψηλή εξειδίκευση στους Τομείς Ασφαλιστικής Τεχνικής, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών και Ανάπτυξης Πωλήσεων. Η κα Τσικογιαννοπούλου είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ηγεσίας και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στο ICBS Athens International College και Τακτική Εισηγήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί θεμάτων Ασφαλιστικών Θεσμών, Ασφαλιστικής Τεχνικής και Ανάπτυξης Ήπιων Δεξιοτήτων Ανθρωπίνων Πόρων (Soft Skills Development).   

Πληροφορίες

Επιπλέον πληροφορίες και λεπτομερέστερη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν  επικοινωνώντας με τις Υπηρεσίες του Ινστιτούτου (αρ. τηλ. 210 9219660 & 210 9219684, e-mail: eiasinfo@eias.gr, www.eias.gr).

Κόστος Συμμετοχής

εξατομικευμένες συμμετοχές: €150

  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €120

Μέλη ΕΙΑS ALUMNI SOCIETY

  •   εξατομικευμένες συμμετοχές: €75

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

  • Αίτηση Συμμετοχής, επισυνάπτεται ακολούθως

Παρακαλούμε να αποστείλετε την Αίτηση Συμμετοχής συμπληρωμένη, σε μορφή EXCEL.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η αδυναμία προσαρμογής στις νέες τάσεις μπορεί να μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς

Στόχος μας είναι να δώσουμε στο σύνολο της αγοράς την εικόνα με την οποία ο κλάδος βαίνει, σταδιακά, ολοένα και πιο κοντά στην αναγκαία ψηφιοποίησή του

Πίνακες επιτυχόντων των εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών στην Αθήνα

Δείτε τους Πίνακες επιτυχόντων των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου του ΕΙ.ΑΣ. για στελέχη ασφαλιστικών και διαμεσολαβητές

Τέσσερα (4) επίκαιρα και ενδιαφέροντα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια, υλοποιούμενα σε υβριδικό περιβάλλον, webinar και φυσικής τάξης, συναποτελούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Προστασία των Ασφαλισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενότητας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΣΠΑΤΕ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»