back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσίαση μελέτης ESG & Sustainable Finance in Insurance από στελέχη της ΕΥ Greece στο inco22

Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

- Advertisement -

- Advertisement -

 

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκαναν οι: Αιμιλία Απέργη, Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting και ο Νικόλαος Κεφαλληνός, Senior Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting με τίτλο “ESG & Sustainable Finance in Insurance”.

Ο κ. Κεφαλληνός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής εντείνουν το πρόβλημα.

Παρατηρούμε χρόνο με τον χρόνο να επιδεινώνονται οι απώλειες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι καταναλωτές ήδη εκφράζουν προτίμηση στις ασφαλιστικές που σέβονται το περιβάλλον. Το 79% των πολιτών έχουν επιλέξει αυτές που εφαρμόζουν κανόνες ESG.

Σήμερα, κάποιες ασφαλιστικές έχουν αρχίζουν να το λαμβάνουν υπόψιν. Πολλές ασφαλιστικές στην Ελλάδα εφαρμόζουν τα κριτήρια ESG.

H κα. Αιμιλία Απέργη τόνισε ότι οι παράγοντες ESG είναι σημαντικοί. Μας αφορούν όλους μας και καλείται και ο ασφαλιστικός κλάδος να δράσει και να συμμετάσχει σε αυτό το έργο.

Οι επιχειρήσεις και η κοινωνία θα πρέπει να επωφεληθούν από το ESG.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα κριτήρια και να ακολουθήσουν ολιστική προσέγγιση στον μετασχηματισμό τους. Πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις.

Οι εταιρείες καλούνται να ερμηνεύσουν το πλαίσιο και να συμμορφωθούν με αυτό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Insurance Analytics & applications για τον ασφαλιστικό κλάδο

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που αφορά τον κλάδο, με τίτλο: Insurance Analytics & applications”

Δ. Τσεκούρας, ARAG: Τι σημαίνει η Νομική Προστασία για τον ασφαλισμένο

Το IW είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δημήτριο Τσεκούρα, Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο, ARAG SE - Υποκατάστημα Ελλάδος

Δ. Τσεκούρας, ARAG: Τι σημαίνει η Νομική Προστασία για τον ασφαλισμένο

Το IW είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δημήτριο Τσεκούρα, Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο, ARAG SE - Υποκατάστημα Ελλάδος

Γιατί οι Έλληνες δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους;

Στην κάμερα του IW μίλησε ο κ. Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στο περιθώριo του 15th Insurance Conference.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πάνορμος: Business Center και νέο μοντέλο συνεργασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Νέα πρόταση συνεργασίας προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ανοίγει ο Πάνορμος, θέτοντας στο επίκεντρο το Business Center και ένα μοντέλο που συνδυάζει...

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

Carglass® | Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

Η Carglass® συμμετέχει και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών

Ο Π.Σ.Α.Σ. στηρίζει το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 ως Strategic Partner

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συμμετοχή του ως Strategic Partner του MDRT DAY

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte: Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Η συνεργασία του ΣΕΑΔ με την Deloitte, το efood, την Interamerican, την Anytime και τη NAK Insurance Brokers διακρίθηκε για τη συμβολή της

Allianz Global Wealth Report 2026: Οι αγορές οδηγούν τον παγκόσμιο πλούτο σε επίπεδα-ρεκόρ

Η 17η έκδοση του «Global Wealth Report» της Allianz, η οποία αναλύει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων και των χρεών των

Microsoft | Κάθε εργαζόμενος μπορεί πλέον να δημιουργήσει το δικό του app

Η Microsoft παρουσιάζει το νέο Copilot, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του AI στην εργασία:

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίσει την «τράπεζα του μέλλοντος»

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, παγκόσμιου ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, τα ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων

Ξανά στο Race for the Cure για τον καρκίνο του μαστού  η MEGA BROKERS 

Η MEGA BROKERS συμμετέχει και φέτος στο Greece Race for the Cure® 2026, στηρίζοντας τη δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον καρκίνο του μαστού.