back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025

Στη πυρόπληκτη περιοχή των Αχαρνών το ΕΕΑ: Ενισχύει τις επιχειρήσεις με 100.000 ευρώ

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του και Πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Δήμο Αχαρνών την Τετάρτη 26/8/2021.

Σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Σ. Βρεττό και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συζητήθηκε η περαιτέρω στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων και η ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γ. Καββαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και οι βουλευτές της ΝΔ Β. Οικονόμου και της Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης. Επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. Ν. Γρέντζελος και Η. Μάνδρος, το μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου «Αρωγός» Δ. Βαρδακώστας και τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. Ν. Παναγιωτάκης και Κ. Δρόσος.

- Advertisement -

Στην τοποθέτηση του ο Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει το Ε.Ε.Α. στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής με το ποσό των 100.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα θα κατατεθούν απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

- Advertisement -

Εστιάζοντας στην «επόμενη μέρα», ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων καταστροφών τη χειμερινή περίοδο. «Είμαστε από την πρώτη στιγμή εδώ, και όλα τα χρόνια έχουμε αποδείξει σαν Επιμελητήριο ότι είμαστε δίπλα στις περιοχές που πλήττονται, δίπλα στις επιχειρήσεις που μας έχουν ανάγκη. Βεβαίως, δεν θεωρούμε ότι θα λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα με τις 100 χιλιάδες ευρώ, αλλά δίνουμε το μήνυμα αλληλεγγύης που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενώ εξήρε την αγαστή συνεργασία του με τον Γ. Πατούλη επικαλούμενος τις κοινές δράσεις Περιφέρειας και Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τόσο την περίοδο της πανδημίας όσο και τώρα που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου για την ανάληψη και της Προεδρίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του προς τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις αυτοψίες προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην Ανατολική Αττική, επισήμανε πως προτεραιότητα τώρα είναι η υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και έργων υποδομών που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της περιοχής, με χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 2.5 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός επισήμανε:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, τον πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας που έχουν πληγεί, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τους βουλευτές μας, τον Αντιπεριφερειάρχη.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις Αχαρνές τέτοιες κινήσεις έχουν συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, γιατί μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν ξανά όσα χάθηκαν. Ιδιαίτερα για τους πληγέντες επιχειρηματίες είναι σημαντικό να νοιώθουν πως είμαστε όλοι δίπλα τους για να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους και το Επιμελητήριο και οι άνθρωποί του το κάνουν πράξη.»

Την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης τόνισε μεταξύ άλλων σε τοποθέτηση του και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. Γ. Καββαθάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χατζηθεοδοσίου: «Δασμοί Τραμπ: Υποταγή της Ευρώπης;»

Για είσοδο της Ευρώπης σε επικίνδυνες ατραπούς και ενδεχόμενο νέας ύφεσης προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Για πόσο θα γίνεται ανεκτή η καταχρηστική συμπεριφορά των τραπεζών;

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουμε πολίτες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σχετικά με την απαράδεκτη τακτική των τραπεζών στο θέμα των προμηθειών

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Νοσήλια και ασφάλιστρα: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – Να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση

Μια μεγάλη συζήτηση για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας έχει ανοίξει από τις αρχές του έτους και, δυστυχώς, αν δεν υπάρξουν συναινετικές προσεγγίσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εξετάσεις διαμεσολαβητών ΤτΕ: Οδηγίες της Mega Brokers για νέους υποψηφίους

Η εταιρεία προσφέρει χρηστικές πληροφορίες και σεμινάρια προετοιμασίας για τις προσεχείς (11-12/10) εξετάσεις της Θεσσαλονίκης

Πρόληψη σήμερα, ασφαλισμένη υγεία αύριο – Το μήνυμα της νέας καμπάνιας της Παπαστράτος

Η πρόληψη, τονίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, είναι το πιο ισχυρό «ασφαλιστήριο συμβόλαιο» για το μέλλον

Η Εθνική Ασφαλιστική χαρίζει iPhones 16 Pro Max μέσω του MyEthniki

Η Εθνική δίνει επιπλέον κίνητρο στους ασφαλισμένους της να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής πλατφόρμας

Interamerican: Στρατηγική συνεργασία με την ΕΟΔ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών – Βίντεο

Η ασφαλιστική συνέβαλε στην επισκευή του σκάφους RESCUE 1 και σε σειρά βίντεο που μετατρέπουν τη γνώση σε πράξη και την πρόληψη σε κουλτούρα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η Plum εντοπίζει τα κενά στην αποταμίευση και στην οικονομική ετοιμότητα των Ελλήνων

Πάνω από τους μισούς Έλληνες ξεμένουν τακτικά από χρήματα πριν τελειώσει ο μήνας - Δείτε τις διαφορές με βάση το φύλο, την περιοχή και άλλα χαρακτηριστικά

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Οκτωβρίου 2025

Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν την Πέμπτη 25/9 και ποιοι τη Δευτέρα 29/9

RVS2025: Mάθετε από σήμερα τι θα συζητηθεί στο αντασφαλιστικό ραντεβού του Μόντε Κάρλο

Το 67ο «Ραντεβού του Σεπτέμβρη» ξεκινά αύριο Σάββατο με υπερπροσφορά των κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε κινδύνους της αγοράς

ΔΕΘ 2025: Τι περιμένει η ασφαλιστική αγορά από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Αν και οι φοροελαφρύνσεις αξιολογούνται θετικά, οι παράγοντες της αγοράς ζητούν παράλληλα στοχευμένες παρεμβάσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων

Εξετάσεις διαμεσολαβητών ΤτΕ: Οδηγίες της Mega Brokers για νέους υποψηφίους

Η εταιρεία προσφέρει χρηστικές πληροφορίες και σεμινάρια προετοιμασίας για τις προσεχείς (11-12/10) εξετάσεις της Θεσσαλονίκης