back to top
20.3 C
Athens
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Interamerican-ΠΟΜΙΔΑ: 7 χρόνια συνεργασία, με αλληλεγγύη στους αστέγους

Επτά έτη συμπληρώνει φέτος η συνεργασία της Interamerican με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μια συνεργασία που προβλέπει προνομιακά ασφάλιστρα για την κάλυψη επαγγελματικής στέγης, κατοικίας, κοινοχρήστων χώρων και αστικής ευθύνης διαχειριστών.

Η εταιρεία συμμετείχε και φέτος στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων –με αντιπροσώπους από 15 χώρες–, καθώς και επαγγελματικών φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν προσδώσει στη συνεργασία ΠΟΜΙΔΑ-Interamerican και μια ακόμη, καθαρά κοινωνική, διάσταση. Για τέταρτη χρονιά, η ομοσπονδία και η εταιρεία συνέπραξαν για την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και των κοινωνικών δομών που ο Δήμος έχει αναπτύξει. Τις αντίστοιχες επιταγές παρέλαβαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η πρόεδρος του Κέντρου Ελένη Κατσούλη.

Ο κ. Καμίνης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και υπό την ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου αλλά και ως τέως Συνήγορος του Πολίτη, στην προέκταση του θέματος της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία της ιδιοκτησίας, ανέδειξε το μείζον ζήτημα της φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και την υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ να στεγαστούν 20.000 εξ αυτών σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην κατάρτιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανάγκη αποδέσμευσης ακινήτων που έχουν δεσμευθεί επί 30 έτη χωρίς να έχουν απαλλοτριωθεί.

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι, πέρα από την προφανή σύνδεση της φτώχειας με το πρόβλημα στέγασης, οι ανάγκες σίτισης των αστέγων και απόρων που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυξάνονται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο η Interamerican υποστηρίζει σταθερά το ΚΥΑΔΑ από το 2012, μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας από εργαζομένους και συνεργάτες της –9 τόνοι τρόφιμα υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα–, αλλά και της συνεχιζόμενης, ανοιχτής εκστρατείας «Κατάθεση αλληλεγγύης, πράξη ζωής». Επίσης, πέρα από την οικονομική συνδρομή της στο ΚΥΑΔΑ, η εταιρεία αναλαμβάνει χορηγικά την παροχή των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αστική Ευθύνη Επιχειρήσεων από την Generali: Απλά και Γρήγορα

Η Εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα σύγχρονη έκδοση του προϊόντος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Επιχειρήσεων, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για Επιχειρήσεις

Στο σφυρί ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια

Με την υπ’ αριθ. 156/2/21.9.2009 (ΦΕΚ τ. ΑΕ – ΕΠΕ 11292/21.9.2009) απόφαση της ΕΠ.Ε.Ι.Α., η εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ»

Γιατί μία ασφαλιστική πρέπει να βλέπει (σοβαρά) συνεργασίες με startups;

Ένα ενδιαφέρον Innovation meetup από την Interamerican #InnovationHub και τις Envolve Entrepreneurship, Found.ation, διοργανώθηκε την 1η Οκτωβρίου

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Για 8η συνεχή χρονιά η Eurolife FFH γιόρτασε την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, συμμετείχε και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Τι προβλέπει η φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών

O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:Με 4 συγκεκριμένες αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής μας νομοθεσίας

ΜΙΝΕΤΤΑ: Από το 2016 συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Ακόμη μια χρονιά ενεργής συμμετοχής της ΜΙΝΕΤΤΑ στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών ήταν η φετινή, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά Υπεύθυνο Νομικής Υπηρεσίας

H Ασφαλιστική Εταιρεία ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αναζητά Υπεύθυνο Νομικής Υπηρεσίας για εσωτερική συνεργασία πλήρους απασχόλησης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Allianz ζητά μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ευάλωτους οδηγούς και τους πεζούς στις αστικές περιοχές

Στο πλαίσιο του 12ου Allianz Motor Day, η Allianz τόνισε την ανάγκη για καλύτερη προστασία των πεζών

Γιατροί έγραφαν χιλιάδες φάρμακα σε συγγενείς τους!

Ανάμεσα στα άλλα, μία γιατρός στο κέντρο υγείας Μυτιλήνης συνταγογράφησε τεράστιες ποσότητες φαρμάκων στο σύζυγό της και στα δύο της παιδιά!

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου;

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2024 ανακοίνωσε...

Δ. Τσεκούρας: Κάτι συμβαίνει τελευταία στον διακανονισμό των ζημιών αυτοκινήτου

Όπως όλοι ξέρετε, στις ζημίες αυτοκινήτου γενικά, λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση συγκρουόμενων συμφερόντων που καταλήγει στο δίπολο του διεκδικούντος και του καταβάλλοντος την αποζημίωση.

Πως κατανέμονται οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές το εξάμηνο;

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ του πρώτου εξαμήνου του 2024 περιλαμβάνονται τα στοιχεία 18 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με καθεστώς εγκατάστασης