back to top
28.3 C
Athens
Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει η Πολιτεία, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανάπτυξη για την χώρα, καθώς και οι πολιτικοί να πουν στο κόσμο την αλήθεια για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πολύ κρίσιμος για την σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της χώρας και ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αυτά είναι τα παραπάνω μηνύματα που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ  Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χτες βράδυ κατά την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Ειδικότερα ο κος Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος στα κενά που υπάρχουν στην δημόσια υγεία, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γενικά στην ανάγκη που υπάρχει για βιώσιμη ανάπτυξη τόνισε ότι “η ιδιωτική ασφάλιση θα αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το ΑΕΠ”.

Περαιτέρω, αναφερόμενος στην δυναμική της επεσήμανε ότι το 2007, έτος πριν την κρίση, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου είχε 1,7 δισεκατομμύρια κεφάλαια και 10 χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια της κρίσης, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου αποτελείτο από 3,2 δισεκατομμύρια κεφάλαια.

- Advertisement -

Απο τους λίγους κλάδου, ίσως και ο μοναδικός που κατάφερε μέσα στην κρίση να κάνει διορθώσεις και να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις επιταγές της ΤτΕ και της EIOPA.

“Εγιναν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην διακυβέρνηση. Μέσα στην κρίση κάναμε προσαρμογές που δεν κάναμε άλλες χρονιές”, υπογράμμισε.

Ωστόσο, παρά τις προσαρμογές που έγιναν και τις ανάγκες που υφίστανται επεσήμανε: “από αυτήν την αξιοπιστία μέρισμα δεν εισπράξαμε ακόμα.  Η Πολιτεία δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι είμαστε ο υψηλότερος επενδυτής στην χώρα αυτή”.

Κάλεσε την Πολιτεία  να αποδεχτεί το ρόλο που παίζει η ιδιωτική ασφάλιση, λέγοντας χαρακτηριστικά, “η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει τι ρόλο παίζει η ιδιωτική ασφάλιση καθημερινά στην ανάπτυξη”.

Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε του εκπροσώπους των 48 ασφαλιστικών εταιρειών, την Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη και όλο το προσωπικό της ΕΑΕΕ που όπως είπε επιτελούν σημαντικό έργο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ενημέρωση για πρόταση επιβολής νέου εταιρικού φόρου στην ΕΕ

Για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβολή νέου φόρου CORE ενημερώνει τα μέλη της η ΕΑΕΕ

Εγκύκλιος ΕΑΕΕ για την τροποποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων τιτλοποιήσεων

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά, επισημαίνει η ΕΑΕΕ, έχει σχεδόν ανύπαρκτες τοποθετήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία

Δ. Λύχρου στην κάμερα του I.W.: «Περισσότερη συνεργασία χρειάζεται σε διαμεσολάβηση-ΜμΕ, καλύτερη ενημέρωση στο bancassurance»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

ΕΑΕΕ προς Υπουργείο, ΔΕΕΙΑ: Διατήρηση φερεγγυότητας χωρίς τεχνητά εμπόδια στις επενδύσεις

Ενημερωτική εγκύκλιος και επιστολή της ασφαλιστικής ένωσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ' την οδηγία Solvency II

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δυστύχημα με θαλάσσιο αλεξίπτωτο – Θανάσιμος τραυματισμός ανηλίκου – Υποχρεωτική ασφάλιση

Διαβάστε τη σχετική νομολογία όπως δημοσιεύεται στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Ο Σόλων»

Πώς η κλιματική αλλαγή «τιμολογείται» από τις ασφαλιστικές

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον απλή θεωρία ή μακρινό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων (EIOPA) τονίζει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

ΣΕΜΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Ιωάννη Μακρυμίχαλου

«Η πορεία του και η συμβολή του θα μείνουν ανεξίτηλες» - «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του με την υπευθυνότητα και τις αρχές που ο ίδιος υπηρέτησε»

Ο Γεώργιος Καραβίας αποχαιρετά τον Γιάννη Μακρυμίχαλο

Με λόγια βαθιάς εκτίμησης και συγκίνησης, ο Γεώργιος Καραβίας – μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δυστύχημα με θαλάσσιο αλεξίπτωτο – Θανάσιμος τραυματισμός ανηλίκου – Υποχρεωτική ασφάλιση

Διαβάστε τη σχετική νομολογία όπως δημοσιεύεται στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Ο Σόλων»

ICAP CRIF: Πρόγραμμα πιστοποίησης για Credit Risk Officers

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΣΔΙΚ και με την υποστήριξη του Academics University of London Worldwide

Δ. Τσεκούρας στην κάμερα του I.W.: «Ποτάμι ευκαιριών ανεκμετάλλευτο η νομική προστασία»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

Χάκερς χτύπησαν την Allianz Life στις ΗΠΑ

Στην ανακοίνωσή της, η ασφαλιστική εταιρεία ανέφερε ότι έχει λάβει άμεσα μέτρα για να περιορίσει την παραβίαση και είχε ενημερώσει το FBI

Η Honda άνοιξε δικό της ασφαλιστικό πρακτορείο

Εκκίνηση στις ΗΠΑ μιας ευρύτερης ασφαλιστικής στρατηγικής, που θα αφορά ψηφιακές πλατφόρμες πώλησης οχημάτων και όλη τη διαδρομή των πελατών