back to top
24.8 C
Athens
Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025

Νέα αναβάθμιση του Ασφαλιστικού Ομίλου Euroins (μητρική της Euroins Ελλάδος) από τον Οίκο FITCH

Για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου, ο Οίκος Πιστοληπτικής Αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε την αξιοπιστία του Ασφαλιστικού Ομίλου Euroins στον οποίο ανήκει και η Euroins Ελλάδος.

Ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε σε «σταθερές» τις προοπτικές του Euroins Insurance Group (EIG) που είναι ο Ασφαλιστικός κλάδος του Eurohold Group, του μεγαλύτερου Ομίλου συμμετοχών στη Βουλγαρία.

- Advertisement -

Ο Οίκος Fitch αξιολόγησε την χρηματοοικονομική ισχύ του Ασφαλιστικού Ομίλου Euroins Insurance Group (EIG) με B+, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τις προοπτικές του, σε «σταθερές». 

Η νέα σταθερή προοπτική αντανακλά όχι μόνον την ανάπτυξη των αποθεματικών αλλά και την προσδοκία βελτίωσης στην αξιολόγηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο Οίκος Fitch, έχει βελτιωθεί η επάρκεια  των αποθεματικών της EIG κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενώ αναμένει νέα αύξηση με το κλείσιμο του 2022. 

Ο Fitch συνεκτίμησε και την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  η οποία απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Euroins Insurance Group (EIG), επενδύοντας 42 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση του κεφαλαίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ασφαλιστικού Ομίλου.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, η Fitch αναβάθμισε από «αρνητική», σε «σταθερή» την προοπτική για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Eurohold Bulgaria, του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη του Euroins Insurance Group (EIG), διατηρώντας την αξιολόγηση «Β». 

Οι νέες προοπτικές στις οποίες αναφέρεται ο Οίκος FITCH, αφορούν στην αγορά των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου CEZ στη Βουλγαρία.

Με την εξαγορά του Ομίλου CEZ (που είναι κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία), η Eurohold επικέντρωσε τις βασικές της δραστηριότητες στην Ενέργεια και τις Ασφάλειες, αφού αποεπένδυσε από τη χρηματοδοτική μίσθωση και πώληση αυτοκινήτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Αγγ. Μουρατίδου της Euroins για την Τεχνολογία και την Ενημέρωση των Πολιτών σχετικά με τις Φυσικές Καταστροφές

Η Ασφαλιστική Euroins Ελλάδος συμμετέχει ως Ασημένιος Χορηγός στο συνέδριο για τις Φυσικές Καταστροφές, NatCat Summit “Mitigating the Risk

Η Euroins Ελλάδος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επικοινωνεί άμεσα με το Δίκτυο της

Η Euroins Ελλάδος, δημιούργησε ένα καινοτόμο ενημερωτικό βίντεο με χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο παρουσιάζει

H Euroins δημιούργησε νέα εφαρμογή άριστης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της

Η Euroins Ελλάδος, μέλος του διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου Euroins Insurance Group, δημιουργήθηκε  το νέο της mobile application

EUROINS Ελλάδος: Μέγας Χορηγός του 13ου “Kallithea Run”

Η EUROINS Ελλάδος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στήριξε τους δρομείς, τους διοργανωτές και τους εθελοντές, ως Μέγας Χορηγός του 13ου “Kallithea Run”

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Προστασία των Ασφαλισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενότητας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΣΠΑΤΕ

Αυξημένες κατά 16 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Μείωση κατά 1.145 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2025, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 2.563 εκατ. ευρώ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.