back to top
9.7 C
Athens
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

Ανακατατάξεις με… άρωμα γυναίκας στην Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Άρωμα γυναίκας έχουν οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ελβετικής ασφαλιστικής Zurich Insurance: Λίγες ημέρες πριν, παραιτήθηκε αιφνίδια η υπεύθυνη για τις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), Amanda Blanc, μόλις οκτώ μήνες αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα. Οι λόγοι της παραίτησής της δεν ανακοινώθηκαν, αλλά οι….κακές γλώσσες λένε ότι συγκρούστηκε με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Mario Greco. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Blanc χάνει αυτόματα και την προεδρία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Βρετανίας (ΑΒΙ), που κατείχε εκ της θέσεώς της στην Zurich.

- Advertisement -

Διάδοχος της κ. Blanc θα είναι η Alison Martin, μέχρι πρότινος υπεύθυνη για την πολιτική ανάληψης κινδύνων του ομίλου (Group Chief Risk Officer). Όπως δήλωσε ο κ. Greco, «Η Alison είναι το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο. Είναι μια ηγέτης με ενθουσιασμό, η οποία συνδυάζει την βαθιά τεχνογνωσία με το σωστό μείγμα πελατοκεντρισμού, διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και εμπειρίας σε θέματα πωλήσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας στην περιοχή».

Η κ. Martin προσελήφθη στη Zurich Insurance τον Οκτώβριο του 2017, μετά από 14 χρόνια σταδιοδρομίας στη Swiss Re. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του κλάδου Ζωής και Υγείας διεθνώς. Κατά τη θητεία της ως Chief Risk Officer, ενίσχυσε τη διαχείριση κινδύνων σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της Zurich Insurance σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των κινδύνων που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ασφαλιστικής βιομηχανίας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Munich Re και Zurich Insurance σταμάτησαν την ασφάλιση του Nord Stream 2

O Nord Stream 2 είναι ένας αγωγός που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Ο νέος αγωγός περνά δίπλα από τον ήδη ολοκληρωμένο Nord Stream και θα διπλασιάσει την ποσότητα αερίου που θα μεταφέρει μέσω της Βαλτικής, στα 110 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Zurich Insurance: Αυτοί είναι οι πιο σοβαροί κίνδυνοι την επόμενη 10ετία

Εν μέσω πλέον 2022, ο COVID-19 και οι οικονομικές και κοινωνικές του συνέπειες συνεχίζουν να αποτελούν κρίσιμη απειλή για τον κόσμο. Ποιοί όμως είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι που απειλούν όλους μας και θα έχουν το πιο σοβαρό αντίκτυπο την επόμενη δεκαετία.

Πώς θα επηρεάσει ο Covid-19 την αγορά ασφάλισης ΙΧ;

Τα σήματα από τις ΗΠΑ - Οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη - Η στροφή προς την ασφάλιση με βάση τη χρήση του ΙΧ

Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» της ασφάλισης

Τη λίστα με την «χρυσή πεντάδα» των ασφαλιστικών εταιρειών καταγράφει το Marketing91 που καταγράφει τις τάσεις της αγοράς σε μια σειρά από κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Coface: Πώς θα είναι ο κόσμος το 2026, η ρήξη του ατλαντικού μπλοκ

Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ελπίδων της έκθεσης Ντράγκι και της πραγματικότητας

GrECo Group: Σημαντικές κινήσεις στην αγορά ασφαλίσεων το 2025

Η εταιρεία αναζητά συνεχώς νέες ευκαιρίες συνεργασιών και ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για πελάτες και συνεργάτες

Συνεργασία Allianz και Anthropic για επιτάχυνση στην υιοθέτηση της υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης

Η σύμπραξη εστιάζει αρχικά σε 3 βασικούς τομείς, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά εγχειρήματα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια, καθώς –όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι– ήρθαν σε αντίθεση με προηγούμενες διαβεβαιώσεις

Οι τάσεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία

Ελαφρά επιβράδυνση αλλά και αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα βλέπει η πρόσφατη έκθεση 2026 Global Economic Outlook της EY-Parthenon

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026