back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Στην ΑΙG ήταν ασφαλισμένο το μοιραίο ελικόπτερο του Kobe Bryant

Πώς επωμίζεται ο λογαριασμός του πολύνεκρου δυστυχήματος

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG φέρει το κύριο βάρος της ασφαλιστικής κάλυψης όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα με ελικόπτερο που κόστισε τη ζωή στον διάσημο μπασκετμπολίστα Kobe Bryant, την 13χρονη κόρη του και πέντε ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής ιστοσελίδας Insurance Insider, η εταιρεία Island Express Helicopters που είχε καταχωρηθεί ως ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Bryant και τους υπόλοιπους έξι επιβάτες, είχε γενική ασφαλιστική κάλυψη αερομεταφορών και αστικής ευθύνης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες και άλλες ασφαλιστικές είχαν επωμιστεί μέρος του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των  Axa XL, Swiss Re and Great American.

- Advertisement -

Πηγές αναφέρουν ότι η ασφαλιστική κάλυψη του χειριστή του ελικοπτέρου ήταν ύψους 50 εκατ. δολαρίων, υπολογίζοντας παράλληλα το κόστος της κάλυψης του ίδιου του σκάφους (Sikorsky S-76) μεταξύ 6 και 8 εκατ. δολ.

Ένας ειδικός στις ασφαλίσεις αερομεταφορών ανέφερε στο Insurance Insider ότι το τελικό ύψος των αποζημιώσεων που θα κληθούν να πληρώσουν οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές θα εξαρτηθεί και από το εάν υπάρχει η λεγόμενη ρήτρα «per-passenger stop» στο συμβόλαιο. Πρόκειται για ένα είδος ρήτρας που εισάγουν οι underwriters τα τελευταία χρόνια για να μπαίνει «πλαφόν» στις αποζημιώσεις που απορρέουν από αστική ευθύνη και ακολούθως να περιορίζονται οι διογκούμενες ζημίες στον κλάδο.

Σημειώνεται ότι αρκετές (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τις γενικές ασφαλίσεις αερομεταφορών, καθώς ο εν λόγω κλάδος παρουσιάζει αυξητική τάση στις ζημίες, αλλά και τα κόστη που συνδέονται με τη διαχείριση των αιτήσεων αποζημίωσης.  Τον Αύγουστο του 2019 η Swiss Re περιόρισε δραστικά τη δραστηριότητά της στον παγκόσμιο κλάδο ασφαλίσεων αερομεταφορών, ακολουθώντας το παράδειγμα των  Brit and MS Amlin που είχαν σταματήσει πρωτύτερα να αναλαμβάνουν κινδύνους από τον συγκεκριμένο τομέα

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σεμινάριο AIG για Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης

Στις 17/04/24, ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ διοργάνωσε ένα επιτυχημένο webinar με θέμα "Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης (Professional Indemnity)"

Διαγωνισμός για την κάλυψη οχημάτων και μηχανημάτων της Περ. Ενότητας Άρτας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνει προς τους ασφαλιστές η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,  απευθείας ανάθεση της ασφαλιστικής κάλυψης των υπηρεσιακών οχημάτων

AIG: Ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης, ο σύμμαχος του επαγγελματία

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και πολύ περισσότερο όλες οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, έχουν σημαντικές υποχρεώσεις και αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ευθύνες έναντι εργαζομένων - άρθρο της Γεωργίας Βαρελά, Professional Indemnity & Cyber Manager, AIG Europe SA, Greece Branch.

AIG: Ο κίνδυνος μεγάλων απωλειών για το παγκόσμιο εμπόριο εμπορευματοκιβωτίων: 2021-2022

Το κείμενο αποτελεί μια επισκόπηση των πιθανών κινδύνων για τα πλοία και τα μεταφερόμενα φορτία (Marine Loss Control Engineering) από την AIG Europe. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

ΙNTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 9μήνου 

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.