back to top
13.4 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Allianz: Πώς τα λεφτά έκαναν φτερά από τα χέρια των ιδιωτών

Της Ελενας Ερμείδου

Εξαιρουμένης της ιδιοκτησίας, για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση του 2008, συρρικνώθηκε ο παγκόσμιος πλούτος με βάση τα αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε η Αllianz Γερμανίας σε 53 χώρες.

- Advertisement -

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες αναφέρει ότι η αξία των καταθέσεων, των αποταμιευτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, και των επενδύσεων σε τίτλους σημείωσε ετησιοποιημένη πτώση 0,1%, στα 172,5 τρισεκατομμύρια ευρώ ή 190,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε προσαρμοσμένες συναλλαγματικές αξίες.

Στην μελέτη όπως αναγράφεται παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι αξίες ιδιοκτησίας των νοικοκυριών.

- Advertisement -

Σημαντική πτώση  που φτάνει στο 3,4% καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών στις αναδυόμενες οικονομίες, με μεγάλο ποσοστό να προέρχεται από την Κίνα. Το ποσοστό της πτώσης περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες οικονομίες είναι μεγαλύτερο εν συγκρίσει με τα κράτη που περιλαμβάνονται στην ομάδα των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Εξηγώντας κάποια σημεία, η Allianz αναφέρει πως οι εμπορικές συναλλαγές  φαίνεται να έχουν παύσει να γίνονται στις φτωχότερες χώρες, εμποδίζοντας την οικονομική πρόοδο.

Στις μετρήσεις επέδρασε σημαντικά οι πτώσεις των τιμών όπως αυτές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο, περί στα 3 τρισεκ. ευρώ. Η ζυγαριά, ωστόσο έφτασε σχεδόν σε σημείο ισορροπίας με μία είσοδο νέων κεφαλαίων ύψους 2,7 τρισεκατ. ευρώ.

Ο πλούτος της Ευρώπης μειώθηκε κατά 60 δισεκ. ευρώ ή 0,2% εν μέσω εκφοβισμών και φόβων άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.  Η μείωση δεν οφείλεται, όμως μόνο στο Brexit, οφείλεται στον φόβο που κυριαρχεί για μία πιθανή ύφεση της Γερμανικής οικονομίας, αλλά πολιτικών συγκρούσεων που παραμένουν στην Ιταλία, και στην Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα.

Στις ΗΠΑ, ο πλούτος ‘πήρε την ανηφόρα‘ καθώς υπήρξαν περικοπές σε φόρους, αφήνοντας στους ιδιώτες το περιθώριο να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους κατά 46%, φτάνοντας τα 2 τρισεκ. δολάρια από έτος σε έτος.

Το πρόβλημα με την Ευρώπη είναι τα χαμηλά επιτόκια που δεν έχουν σταματήσει να ‘σοκάρουν’ τις τραπεζικές καταθέσεις. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη η οποία με την πολιτική της ωθεί τα νοικοκυριά στην κατανάλωση παρά στην αποταμίευση.

Κάτω τα επιτόκια της ΕΚΤ, δέλεαρ τα αποταμιευτικά ασφαλιστικών εταιρειών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κοινοπραξία αποκτά μια κορυφαία πλατφόρμα ασφαλίσεων ζωής

Ένα κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει τις Allianz, BlackRock και T&D Holdings θα αποκτήσει την ιδιοκτησία της Viridium Group (Viridium)

«Big Team – Big Dream»: Η νέα εποχή του δικτύου πωλήσεων Allianz σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση

Η Allianz πραγματοποίησε το πρώτο Συνέδριο Πωλήσεων της εταιρίας μετά την ενοποίηση με την Ευρωπαϊκή Πίστη

Διπλή κορυφαία διάκριση για τη MEGA BROKERS από την Allianz!

Η MEGA Brokers απέσπασε δύο κορυφαίες διακρίσεις από έναν από τους ισχυρότερους διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς

Η Allianz πουλά στην Ινδία

Για την ιστορία, η συμφωνία κοινοπραξίας ξεκίνησε το 2001, επομένως η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο μελών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Σαρώνουν οι πτωχεύσεις στην Δυτική Ευρώπη, σε κίνδυνο οι πράσινες χρηματοδοτήσεις

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz-Trade, για τις επιχειρήσεις, τους κλάδους που κινδυνδύουν περισσότερα και την Δ. Ευρώπη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τη σημασία της σωστής ασφαλιστικής κάλυψης αναδεικνύει η νέα μελέτη της Compare the Market AUS για τις κλοπές αυτοκινήτων 

Στην 3η θέση στην Ευρώπη, με 148,25 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους, κατατάσσει την Ελλάδα η νέα μελέτη της  Compare the Market

Στην τελική ευθεία το deal της “Ευρώπη Ασφαλιστική”

Το πράσινο φως έδωσε η ΤτΕ για το deal μεταξύ δύο ηγετικών φυσιογνωμιών του επιχειρείν.

Παρουσίαση των 2 Κλάδων Ασφαλιστικών Παροχών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, ο Πρόεδρος του Ταμείου, Δρ. Χρήστος Νούνης, και ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου, κ. Άγγελος Τζανετάτος, παρουσίασαν αναλυτικά

Έρευνα: Η Ελλάδα 3η στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων

Η κλοπή αυτοκινήτων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τους οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούν εξαίρεση.

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές