back to top
14.2 C
Athens
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025

Αυξήσεις τιμών στα ασφάλιστρα “βλέπει” (και) η Zurich Insurance

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance, Mario Greco, προστέθηκε στη χορεία των κορυφαίων στελεχών της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας που προβλέπουν αυξήσεις (αντ)ασφαλίστρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο απόηχο των πρόσφατων μεγάλων φυσικών καταστροφών.

- Advertisement -

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επενδυτικής ημερίδας του ασφαλιστικού ομίλου στο Λονδίνο, ο κ. Greco επιβεβαίωσε επίσης τους χρηματοοικονομικούς στόχους της Zurich Insurance για την περίοδο 2017-2019, υπογραμμίζοντας ότι η αναμενόμενη βελτίωση στις τάσεις τιμολόγησης μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (σ.σ. οι τυφώνες Harvey, Irma, Maria, ο σεισμός στο Μεξικό, οι φωτιές στην Καλιφόρνια κλπ.)  θα ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να επιτύχει τους  στόχους της.

Η πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η βελτίωση των αποδόσεων στις βασικές της μονάδες, σε συνδυασμό με την παραγωγή ρευστού και τον εύρωστο ισολογισμό δημιουργούν καλές συνθήκες για αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων σε βάθος χρόνου.  Ο Ιταλός μάνατζερ που πήρε μεταγραφή πέρυσι από την Generali με εντολή να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση της Zurich Insurance έχει δεσμευθεί να καταστήσει τον ελβετικό όμιλο πιο απλό και πιο αποδοτικό.

- Advertisement -

Ο στόχος για την μείωση των εξόδων αναθεωρήθηκε πρόσφατα ανοδικά στο 1,5 δισ. δολάρια έως το 2019, ενώ ο “πήχης” για τον δείκτη απόδοσης ιδιών κεφαλαίων τέθηκε σε πάνω από 12% των λειτουργικών κερδών μετά φόρων. Η Zurich ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά να επιτύχει περικοπές δαπανών της τάξης των 700 εκατ. δολαρίων έως το τέλος του έτους, υπογραμμίζοντας ότι οι βελτιωμένες επιδοσεις στην ανάληψη νέων κινδύνων και στην αντασφάλιση έχουν περιορίσει την μεταβλητότητα των κερδών και τις παρενέργειες από τις φυσικές καταστροφές στα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας.

H Zurich σημείωσε επίσης ότι είναι επικεντρωμένη στην χορήγηση ελκυστικού και συνεχώς αυξανόμενου μερίσματος. Οι στόχοι για το 2017-2019 προβλέπουν την διατήρηση μερίσματος τουλάχιστον 17 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, ενώ υπάρχει στόχευση για διανομή του 75% των καθαρών κερδών καθώς θα αυξάνεται η “δεξαμενή” των κερδών.

“Παρά τις δύσκολες συνθήκες στις αγορές, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και να αναβαθμίζουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας”, τόνισε ο κ. Greco. “Αυτό το επιτυχημένο μοτίβο ενισχύει την πεποίθησή μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα αυξήσουμε τις αποδόσεις για τους μετόχους μας”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΣΑΠΕ: Η σύνθεση του νέου ΔΣ και οι στόχοι της επόμενης διετίας

Μεταξύ αυτών, θεσμική θωράκιση, ενίσχυση της συμμετοχής, αλλά και προετοιμασία δράσεων για τα 40 χρόνια της Ένωσης

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Προειδοποιήσεις από τα Lloyd’s, σκέψεις για νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην τιμολόγηση ατυχημάτων, στον κυβερνοχώρο και στα ασφάλιστρα περιουσίας

Deloitte FSI Predictions 2025: 8 προβλέψεις που επαναπροσδιορίζουν το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ τους και οι ασφαλιστικές, καλούνται να μεταβούν από παθητικό ρόλο αντίδρασης σε ρόλο διαμόρφωσης αλλαγών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB

Η έγκριση που πήρε η Atradius για το 2026

Το Συνδικάτο των Lloyd's 1864 ξεκινά την αναδοχή κινδύνων από την 1η Ιανουαρίου 2026

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Νέο Συνδικάτο από τα Lloyd’s – Πότε και πώς θα λειτουργήσει

Στο Συνδικάτο 2479 θα μετέχει η AIG, η οποία θα συνεργάζεται με την Amwins και funds υπό τη διαχείριση της Blackstone

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB

Με ρεκόρ συμμετοχής η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Στο εορταστικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβητές, συνεργάτες και εκπρόσωποι του κλαδικού Τύπου