back to top
22.5 C
Athens
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025

Αλ. Σαρρηγεωργίου για Υγεία: Κίνητρα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο

Τις απόψεις της ασφαλιστικής αγοράς αναδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο της ασφάλισης ως πυλώνα στήριξης του Συστήματος Υγείας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο ειδικού πάνελ σε συνέδριο για την Υγεία, με συμμετέχοντες επίσης τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, τη κα Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά το γεγονός πως το 8% του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού στην Ελλάδα δόθηκε σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ποσοστό διπλάσιο από τον μέσο Ευρωπαίο. “Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι αμαρτία και να μιλάμε με το δημόσιο δεν είναι κακό”, τόνισε.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στα οφέλη της ασφάλισης τόνισε επίσης πως “για να καλύψεις έναν κίνδυνο, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι το συνταξιοδοτικό και τις ανάγκες υγείας, χρειάζεται αφενός η κοινωνική ασφάλιση ως βασικός πυλώνας και η ιδιωτική συμπληρωματικά. Ωστόσο, όπως σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, χρειάζονται κίνητρα για να οδηγηθεί ο κόσμος στην ιδιωτική ασφάλιση”.

Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε από τη πλευρά του πως η μέση δαπάνη υγείας δεν διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη Ευρώπη. “Εντούτοις δαπανούμε περισσότερα για φάρμακα και νοσοκομεία και λιγότερα για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης οι ιδιωτικές δαπάνες είναι κυρίως άμεσες (από την «τσέπη») και όχι για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας”, τόνισε.

- Advertisement -

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου μίλησε για τη ταχύτατη δημογραφική γήρανση στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό), με τη διαφορά πως η χώρα μας έχει υψηλότατο δημόσιο χρέος.

Από τη πλευρά της η κα Θεανώ Καρποδίνη τόνισε πως οι συμπράξεις ήδη γίνονται. “Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει περίπου ένα δισ. Ερχόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες που δεν καλύπτει το δημόσιο σύστημα, συμπράττοντας με τους ιδιώτες. Οι συμπράξεις είναι ένα εργαλείο του οργανισμού για να αγοράζει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην καλύτερη τιμή. Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα των ΣΔΙΤ σε υγιείς βάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία στην πρόσβαση όλων των πολιτών σε υγειονομικές υπηρεσίες”, σημείωσε.

“Το πρόβλημα της υγείας είναι στη σύζευξή της με την κοινωνική ασφάλιση.Γι αυτό και το δημογραφικό είναι πρόβλημα και σχετίζεται πάντα με τα θέματα υγείας. Υπάρχουν ανασχετικοί παράγοντες σε κόμματα, συνδικάτα και όταν κάνεις βήμα βρίσκεις τείχος. Είναι απαραίτητη η σύζευξη δημόσιου-ιδιωτικού. Είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής να μην επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος από τη σύζευξη”, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

επίσης: Μητσοτάκης: 5 στοιχήματα για το μέλλον στην Υγεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι συζήτησε η ηγεσία της EAEE με την Επίτροπο Maria Luís Albuquerque

Συνάντηση με την Επίτροπο για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, Maria Luís Albuquerque

Η αγορά ασφαλίσεων Yγείας στην Ελλάδα

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλίσεων υγείας, προκειμένου να χορηγούν στους ασφαλισμένους

Τι γνωρίζουν οι νέοι από χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό;

Tι ειπώθηκε στο Panel VI: «Οι Νέοι μας», με συντονιστή τον κ. Αιμίλιο Κυριάκου, Πρόεδρο ΔΣ, Junior Achievement Greece

Δ. Γαβαλάκης: Προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση για την αξία της θέσπισης, εκ νέου, φορολογικών κινήτρων

Στο τέλος Μαρτίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή επικαιροποίησε, για το 2022, τα δεδομένα που αφορούν το Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ).

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου: Μετεξέλιξη, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές προκλήσεις

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην ασφάλιση πιστώσεων τα τελευταία 25+ έτη μού αποδεικνύει διαρκώς ότι πρόκειται για έναν δυναμικά εξελισσόμενο

Κοινό μέτωπο σχηματίζουν διαμεσολαβητές και εταιρείες για τα νοσήλια

Παρ' όλο που διανύουμε ήδη το α` εξάμηνο του 2025, η αναστάτωση στην αγορά καλά κρατεί γύρω από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών Υπουργών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Kaspersky δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τα ψηφιακά ενδιαφέροντα των παιδιών.

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025