back to top
24.6 C
Athens
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Δ. Λύχρου: Με δύναμη και αποφασιστικότητα στη νέα πραγματικότητα

Την δύσκολη συγκυρία και τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία περιγράφει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κ. Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, μιλώντας παράλληλα για τις μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομίας, της κοινωνίας και τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Την ίδια ώρα δίνει το μήνυμα για δύναμη και αποφασιστικότητα με τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

“Το 2020 που έφυγε πριν λίγες μέρες είναι μία χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Μας στέρησε βασικές ελευθερίες και δυστυχώς σε κάποιους και αγαπημένα πρόσωπα. Άφησε πίσω του μία υγειονομική, κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που θα συνεχίσει δυστυχώς να αφαιρεί ζωές, μέχρις ότου τα εμβόλια αρχίσουν να δημιουργούν την επιζητούμενη ανοσία στον πληθυσμό.

Η Χώρα μας ιδιαίτερα, μαζί με την παγκόσμια κοινότητα, δοκιμάστηκε σκληρά, εξερχόμενη από μία δεκαετή οικονομική ύφεση. Ο τουρισμός δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, όλες οι υπηρεσίες καθηλώθηκαν και οι επιχειρήσεις κλονίστηκαν, επιφέροντας μία ύφεση που ξεπερνά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 10%.

- Advertisement -

Ωστόσο μέσα και από τα ζοφερά στοιχεία ξεπηδά μία ελπίδα καθώς φαίνεται οτι στο δεύτερο απαγορευτικό όλοι και όλα λειτουργούν διαφορετικά.

Έχοντας ξεπεράσει το πρώτο πανδημικό σοκ η στάση και η συμπεριφορά είναι διαφορετική. Η τηλεργασία οργανώθηκε καλύτερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο έλαβε άλλες διαστάσεις και όλοι δείχνουν να είναι πιο εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς.

Η αίσθηση σε όλους μας είναι οτι αυτές οι αναγκαστικές αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν γιατί οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

Παρά τα όποια προβλήματα δεν μπορεί παρά να επαινέσει κανείς και την άμεση προσαρμογή του κλάδου μας, που μέσα σε λίγους μήνες ενσωμάτωσε αλλαγές και τεχνικές που δίσταζε να εισαγάγει προηγουμένως.

Η Ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας που στηρίζεται στην αμεσότητα της επικοινωνίας βρίσκει διεξόδους ανεβάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης και της επαγγελματικής προσφοράς. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από πριν, να θυμόμαστε οτι ο κάθε πελάτης μας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι ο μοναδικός. Γιατί αυτή η πανδημία μεταξύ των άλλων μας δίδαξε οτι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι έννοιες ουσιαστικές και αλληλοσυμπληρούμενες.

Καλωσορίζουμε με αισιοδοξία το 2021 και πάμε μπροστά με δίψα για ζωή και δημιουργικότητα. Αντιμετωπίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα την νέα πραγματικότητα, επενδύουμε χρόνο αναπτύσσοντας τις σχέσεις μας τις επαγγελματικές, και όχι μόνο, με άλλους τρόπους, φροντίζουμε τον εαυτό μας δίνοντάς του χαρά και ενέργεια με νέες δραστηριότητες και ευθύνες για να παραμείνουμε υγιείς, φυσικά και συναισθηματικά.

Oι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι να είστε όλοι καλά, να είστε αισιόδοξοι και να είστε πολύ προσεκτικοί, μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι αγκαλιές που όλοι έχουμε ανάγκη.
Καλή Χρονιά.. !”

*από το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Πάνορμος γιορτάζει και κοιτάζει ψηλά

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο μοναδικός Συνεταιρισμός Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και επέλεξε να τιμήσει την πορεία του ανήμερα της γιορτής του Ασφαλιστή

Στις 24 Σεπτεμβρίου η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΕΑΕ – Κάλεσμα για συμμετοχή και υποψηφιότητες

Στην ατζέντα, κρίσιμα θέματα για την πορεία και το μέλλον του κλάδου των ασφαλιστικών επαγγελματιών

Στην Απόλλων – Σαρακάκης η εταιρεία Φαραντούρης ΕΠΕ;

Στην Απόλλων - Σαρακάκης ακούει ο Ανασφάλιστος πως οδεύει η εταιρεία Φαραντούρης Ασφαλιστικός Πράκτορας ΕΠΕ

Δ. Λύχρου στην κάμερα του I.W.: «Περισσότερη συνεργασία χρειάζεται σε διαμεσολάβηση-ΜμΕ, καλύτερη ενημέρωση στο bancassurance»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο;

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Τρομοκρατίας του IEP μάς κατατάσσει πάνω από χώρες που θεωρούμε πιο «επικίνδυνες» βάσει γεωγραφικής θέσης

Ασφάλιση κατοικίας: Πώς θα «ξεκολλήσει» η αγορά από τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης; 

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτήν την εικόνα και πώς μπορεί αυτή να αναστραφεί προς όφελος όλων

Η τρομοκρατία και οι πολιτικοί κίνδυνοι αναδύονται ως δύο πολύ σημαντικές απειλές για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ασφάλεια

Προς επανεξέταση ο τρόπος με τον οποίο κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικοί μηχανισμοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευρώπη Holdings: Κερδοφόρα εκκίνηση στο α΄ εξάμηνο 2025 με εκτόξευση αποτελεσμάτων στις ασφαλιστικές δραστηριότητες

Ο ασφαλιστικός μετασχηματισμός της Ευρώπη Holdings αποδίδει ήδη καρπούς, όπως ισχυρή κερδοφορία, ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και εξαιρετικές προοπτικές

Ο ΠΣΑΣ γιορτάσε την Ημέρα του Ασφαλιστή με δράση αλληλεγγύης στη δομή των Οινοφύτων

Λ. Αποστολιώτης: «Η Ημέρα του Ασφαλιστή μάς υπενθυμίζει γιατί επιλέξαμε αυτό το επάγγελμα: για να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και να προστατεύουμε ζωές»

Ο Πάνορμος γιορτάζει και κοιτάζει ψηλά

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο μοναδικός Συνεταιρισμός Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και επέλεξε να τιμήσει την πορεία του ανήμερα της γιορτής του Ασφαλιστή

Οι Ασφαλιστές Λάρισας για τη 17η Σεπτεμβρίου: Να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία πιο ασφαλή και αισιόδοξη

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νομού Λάρισας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, με δύναμη και έμπνευση στο λειτούργημά τους

Ψηφιακή απάτη: Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για υποκλοπή στοιχείων μέσω παραπλανητικών emails

Πώς αναγνωρίζονται τα παραπλανητικά μηνύματα - Οδηγίες προς ασφαλισμένους