back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Δ. Λύχρου: Να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης

Μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας για τον κόσμο της Διαμεσολάβησης εκπέμπει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, στο editorial του νέου τεύχους του περιοδικού “Διασφαλίζω”.

“Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί” αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η κα Λύχρου.

- Advertisement -

Παράλληλα τονίζει ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι έντονες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, οι νέες και αυξημένες υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας που αναδύθηκαν και μέσω της πανδημίας, μάς υποχρεώνουν να αναλογιστούμε υπεύθυνα τα επόμενα που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απαιτούν νέες συντονισμένες προσπάθειες για να είναι αντάξια και ανώτερα των όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη, προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί.

Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει την φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στην συγκροτημένη και σοβαρή στάση της.

Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί.

Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης.

Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις.

Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ, και θα καταβάλουμε και πάλι όποια προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Σεπτεμβρίου η Ημέρα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Η ημέρα του επαγγελματία  που προσφέρει και την τελευταία ικμάδα της ενέργειας του στον συνάνθρωπο του

Η επόμενη ημέρα της διαμεσολάβησης περνά από τη νέα γενιά 

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική γενεακή μετάβαση. Η είσοδος της δεύτερης και τρίτης γενιάς στις οικογενειακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Ν. Μακρόπουλος στο IW: O θεσμός της διαμεσολάβησης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης του BIPAR και τι σημαίνουν για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σε μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του BIPAR

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Ζαφειρίου, GrECo: Τι περιμένουν από τους μεσίτες οι πελάτες, προκλήσεις και capacity

Οι πελάτες αναμένουν από τους μεσίτες να λειτουργούν όχι μόνο ως διαμεσολαβητές, αλλά και ως στρατηγικοί σύμβουλοι σε θέματα κινδύνου

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #2 – UNDERWRITING: Ποιος αποφασίζει αν ένας κίνδυνος ασφαλίζεται;

Ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων ζητά ασφαλιστική κάλυψη για την περιουσία του, την αστική ευθύνη και την απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Ζαφειρίου, GrECo: Τι περιμένουν από τους μεσίτες οι πελάτες, προκλήσεις και capacity

Οι πελάτες αναμένουν από τους μεσίτες να λειτουργούν όχι μόνο ως διαμεσολαβητές, αλλά και ως στρατηγικοί σύμβουλοι σε θέματα κινδύνου

Η σημαντική υπεραξία από την ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Με κέρδη προ φόρων €10,6 εκατ. για τον Όμιλο της Intracom Holdings και €14,0 εκατ. για τη μητρική εταιρεία ολοκληρώθηκε το Α’ Εξάμηνο του 2026.

Παύλος Κασκαρέλης: «Δυναμώνουμε το όραμά μας» – Ανάπτυξη 11,6% και νέο σχέδιο μετασχηματισμού

Με ανάπτυξη 11,6% στο πρώτο εξάμηνο του 2026 και με αιχμή τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε συνεργασία με τον Όμιλο Reale, η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Στο προσκήνιο ο ρόλος του Financial Planner – Στις 20 Οκτωβρίου το 2nd Financial Planning Forum της HFPA

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλάζει σταδιακά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την οικονομική συμβουλή.

Στο Παρίσι για το European MGA Summit η Apeiron

Στο Παρίσι για το European MGA Summit βρέθηκαν ο CEO της Apeiron, κ. Γιώργος Μαυρέλης, και ο Co-CEO, κ. Κωνσταντίνος Βακίδης