back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Έχουν δίκαιο οι «ανασφάλιστοι»; Τιμωρήστε τους 

Του Νίκου Σακελλαρίου

Αυτό το κακό να μη σας βρει… Είστε ασφαλισμένος και για κάποιο λόγο βρίσκεστε στη λίστα των ανασφάλιστων; Θα πρέπει να το αποδείξετε όχι σε μία Αρχή, αλλά σε όλες τις Αρχές που εμπλέκονται με το θέμα.

- Advertisement -

Εχετε ακινητοποιημένο όχημα; Τα ίδια. Πρέπει να περάσετε από 4 τουλάχιστον κρατικά γραφεία. Είσαστε άτυχος γιατί σας έκλεψαν το όχημα;  Εκεί εκτός από την στεναχώρια της κλοπής θα πρέπει να αποδείξετε στις δημόσιες αρχές ότι ‘δεν είστε ελέφαντας’ και ότι το είχατε ασφαλισμένο το όχημά σας.

Εάν είστε ακόμη πιο άτυχος και ο κλέφτης προκαλέσει ζημιά ή ατύχημα, τότε θα ζήσετε ένα ‘καφκικό σενάριο’ με εμπλοκή κάθε υπαρκτού δημόσιου παράγοντα.  Το πουλήσατε το όχημά σας πρόσφατα και βρίσκεστε στη λίστα των ανασφάλιστων;  Εκεί εμπλέκεται και η εφορία.

- Advertisement -

Η τρέλλα με την γραφειοκρατία του Δημοσίου Τομέα κτυπά και την ασφάλιση αυτοκινήτου.  Γραφεία, παραγραφεία, πρωτόκολλα, εφορίες, υπουργεία για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε ελάχιστα λεπτά εάν το Δημόσιο είχε ένα λειτουργικό σύστημα  το οποίο με μία κίνηση θα ενημέρωνε όλους τους Φορείς.

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε καταστάσεις που εκτός από χρονοβόρες είναι και ψυχοβόρες.  Εκατοντάδες χαμένες ώρες γεμάτες άγχος και αναμονή σε διαδρόμους για κάτι που θα μπορούσε να γίνει εύκολα.  Θα μου πείτε πότε το Ελληνικό Δημόσιο έδειξε κατανόηση στους υπηκόους του;

Μόνο όταν υπήρχε πολιτικό μέσο.  Ή μάλλον υπάρχει  η πολιτική πελατεία επειδή το Δημόσιο είναι στεγχνό , άτεγκτο και πάντοτε δύσκαμπτο.

Για την ασφαλιστική αγορά, είναι συμφέρον της να προτείνει άμεσες λύσεις για το θέμα των ανασφάλιστων.  Ας  αποσυνδεθεί το Δημόσιο από την συνδιαλλαγή με τους πολίτες και ας κρατήσει την συνδιαλλαγή με την ασφαλιστική αγορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τον νέο νόμο για τα ανασφάλιστα

Ένα πρώτο θετικό βήμα που φέρνει την Ελλάδα κοντά στα ευρωπαϊκά ισχύοντα χαρακτήρισε τον νέο νόμο, που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, αφορά τα οχήματα

Φοράνε ‘κουδούνια’ σε κάθε νέο νόμο για τα ανασφάλιστα

Σέρνουν τα κουδούνια κάθε φορά για να ακουστεί ο θόρυβος και, μετά η οποία τροποποίηση, αλλαγή 'μένει' στο δρόμο από καύσιμα.

Η μία όψη για τα ανασφάλιστα και … η άλλη

Ποιες από τις τρεις όψεις να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας για να ξέρουμε που πατάμε; 

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια… 

Ανάμεσα σε όλα εκείνα που… περιμένει η ασφαλιστική αγορά από την Πολιτεία –πολλά από τα οποία λέγονται στο αφιέρωμά μας διά στόματος των ανθρώπων...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

“Οι καιροί αλλάζουν” για την ασφαλιστική αγορά και το Insurance world 

"Oι καιροί αλλάζουν" τραγούδησε δύο φορές ο Bob Dylan μία το 1964 και μία το 1992 σε κρίσιμες περιόδους του 20ου αιώνα. 

Placement ETE: Απροθυμία των ασφαλιστικών να συμμετάσχουν 

Οι τοποθετήσεις σε μετοχές της ΕΤΕ υπολογίζονται στα 150 εκατ. ευρώ στο σύνολο των ασφαλιστικών 

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Σε 5 άξονες το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό

Τα μέτρα που θα υλοποιηθούν, σταδιακά από το 2025,...

“Οι καιροί αλλάζουν” για την ασφαλιστική αγορά και το Insurance world 

"Oι καιροί αλλάζουν" τραγούδησε δύο φορές ο Bob Dylan μία το 1964 και μία το 1992 σε κρίσιμες περιόδους του 20ου αιώνα. 

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

  Ο Laurent Doubrovine, Chair, Personal Insurance Committee, Insurance Europe...

Γιατί μία ασφαλιστική πρέπει να βλέπει (σοβαρά) συνεργασίες με startups;

Ένα ενδιαφέρον Innovation meetup από την Interamerican #InnovationHub και τις Envolve Entrepreneurship, Found.ation, διοργανώθηκε την 1η Οκτωβρίου