ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων

EXECUTIVE DIPLOMA IN INSURANCE BUSINESS ADMINISTRATION

Συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πλέον επίκαιρη τεχνογνωσία

Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Innovation Management

των σύγχρονων ασφαλιστικών επιχειρήσεων!

Σε Επιστημονική Συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών με

το Εργαστήριο Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού

του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Έμπρακτο και διαχρονικά έντονο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, προς την κατεύθυνση της υψηλής ποιότητας μετεκπαίδευσης των διοικητικών στελεχών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας, σε καίρια θέματα περαιτέρω εκσυγχρονισμού και επικαιροποίησης του εργασιακού ενδιαφέροντός τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το νέο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, Executive Diploma in Insurance Business Administration, που το Ινστιτούτο και το Εργαστήριο Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν σχεδιάσει, προς όφελος της εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της αγοράς μας, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, από κοινού.

Το εν λόγω Πρόγραμμα Διοίκησης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, διάρκειας εκατό (100) εκπαιδευτικών ωρών, συμπεριλαμβανομένης ειδικής ενότητας ασύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, e-learning, θα εξελίσσεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16.00-19.20, από  την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, σε περιβάλλον webinar, αλλά και φυσικής τάξης, εάν οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέπουν.

Πέμπτη,

Το Πρόγραμμα, εμπεριέχει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Εταιρική Διακυβέρνηση και Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Οργάνωσης και Λειτουργίας της Σύγχρονης Ασφαλιστικής Επιχείρησης 
  2. Πηγές Ανάπτυξης Ασφαλιστικής Επιχειρηματικότητας, Σύγχρονα Μοντέλα Business και E-Business
  3. Σύγχρονη Οργάνωση και Διοίκηση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Ασφαλιστικών Εργασιών, Μοντέλα Μετασχηματισμού, Ψηφιοποίησης, Lean and Agile Management
  4. Στελέχωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναπτυξιακή Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
  5. Διοίκηση Πωλήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων
  6. Στρατηγική Σκέψη, Στρατηγική Διοίκηση, Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων
  7. Επικοινωνία, Marketing Ασφαλιστικών Υπηρεσιών και Customer Service Excellence, Η Ψηφιακή Αλλαγή
  8. Χρηματοοικονομική Διοίκηση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων
  9. Η Αναλογιστική Λειτουργία και οι Διαστάσεις της στην Ασφαλιστική Επιχείρηση
  10. Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Innovation Management και Νέες Τεχνολογίες Διοίκησης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Επιστημονικός Υπεύθυνος και εκ των Εισηγητών του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης είναι ο κος Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Syracuse University της Νέας Υόρκης, Nazarbayev University του Καζακστάν,  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Νεάπολης Κύπρου.

Επίσης, στο Πρόγραμμα διδάσκουν:

Ο κος Λεωνίδας Χυτήρης, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου.

Ο κος Αντώνης Ζαΐρης, Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας και Καθηγητής Marketing του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Νεάπολης Κύπρου.

Ο κος Συμεών Καραφόλας, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ασφαλιστικής Επιστήμης, Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Τραπεζικής του Πανεπιστημίου.

Η κα Ελένη Πουλημενέα, International Solutions Consultant της Εταιρείας Genesys Telecommunications, υπεύθυνη ανάπτυξης των projects Customer Experience Strategy της Εταιρείας στις αγορές της Ελλάδος, των Βαλκανίων και του Ισραήλ, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς Πληροφορικής, Οικονομικής και Επιχειρησιακής Στρατηγικής, καθώς και Customer Experience Strategy του Πανεπιστημίου Πειραιώς.   

Λεπτομέρειες του Προγράμματος είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, (www.eias.gr), ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία του Ινστιτούτου (T: 210 9219660 & 210 9219684, Ε-mail: eiasinfo@eias.gr). 

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*