ΚΕΕΕ: Η ισχυρή υποψηφιότητα του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

του Βάιου Κρόκου

Κενό στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος άφησε, μεταξύ άλλων, η απρόσμενη απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ενός ανθρώπου που άφησε τη δική του παρακαταθήκη στους εγχώριους θεσμούς και επιχειρηματικά δρώμενα.

Οι απαιτήσεις για την προεδρία της Ένωσης κρίνονται ιδιαίτερα υψηλές, αν αναλογιστεί κανείς την τρέχουσα συγκυρία: Η εν εξελίξει πανδημία και οι συνεπακόλουθες μεγάλες προκλήσεις στις επιχειρήσεις (συνοδευόμενες και από το πλήγμα των φυσικών καταστροφών) σε συνδυασμό με τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας δημιουργούν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πλαίσιο για την νέα ηγεσία.

Σήμερα, η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση εθνικών – κοινοτικών πόρων με στόχο τη πραγματική στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ.

Συγκλίνουσες πληροφορίες του IW κάνουν λόγο, για ισχυρή υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΕΑ – και γνώριμου στα καθ’ ημάς τον ασφαλιστικό κλάδο – κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την θέση του επικεφαλής της ΚΕΕΕ.

Λογικό και επόμενο, αν αναλογιστεί κανείς πως καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, και όχι μόνο, οι παρεμβάσεις του επικεφαλής του ΕΕΑ (και εκ των αντιπροέδρων της ΚΕΕΕ) υπήρξαν πολλές φορές καταλυτικές ως προς την έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών όλων των κλάδων και μελών του Επιμελητηρίου, με δράσεις και πρωτοβουλίες που εκτείνονταν και στη Περιφέρεια της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση – όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών – η νέα ηγεσία της ΚΕΕΕ καλείται να έχει «στιβαρή» φωνή και παρουσία ώστε να διεκδικήσει τα μέγιστα δυνατά προς όφελος των Επιμελητηρίων και της ελληνικής επιχειρηματικότητας που τόσο έχουν ανάγκη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*