Η Axa XL δίνει ώθηση στον γαλλικό όμιλο

Άνοδο 180% στα καθαρά έσοδα του πρώτου εξαμήνου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Axa, καθώς η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία ανέκαμψε, έπειτα από την αύξηση των απαιτήσεων που σχετίζονται με την πανδημία, για τις οποίες πέρυσι η  κατέβαλε 1,5 δισ. ευρώ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστής της Ευρώπης μετά την Allianz, δήλωσε ότι κατέγραψε καθαρά κέρδη σχεδόν 4 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, ποσό υπερδιπλάσιο από τα 1,43 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα Axa XL δέχθηκε πέρυσι “ένα μεγάλο πλήγμα” λόγω των απαιτήσεων που συνδέθηκαν με υποθέσεις business interruption και ακύρωσης events, ενώ φέτος κατέγραψε υποκείμενα έσοδα 619 εκατ. ευρώ, έναντι απωλειών 843 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

“Εκμεταλλευόμενη τη συνεχή ευνοϊκή τιμολογιακή δυναμική, η Axa XL μπορεί να επιτύχει τον στόχο για κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2021”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Buberl.

Τα υποκείμενα κέρδη της Axa αυξήθηκαν κατά 93% το πρώτο εξάμηνο στα 3,64 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των απαιτήσεων του περασμένου έτους που συνδέονται με τον COVID-19, τα υποκείμενα κέρδη αυξήθηκαν κατά 12%, ανακοίνωσε η Axa. Ωστόσο η ασφαλιστική προειδοποίησε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία και στο Βέλγιο, θα της κοστίζουν περίπου 0,4 δισ. ευρώ προ φόρων.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Axa ενισχύθηκε κατά 3,29% σήμερα το πρωί.

Με πληροφορίες από το Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*