Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Από την άλλη προανήγγειλε συχνά τεστ για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. ‘Ανω του 70% έχει εμβολιαστεί. Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικώνΘα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν».

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που τελικά δεν θα εμβολιαστούν, ο κ. Μητσοτακης ανέφερε ότι «έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστούν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ, όχι σελφ τεστ, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη».

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*