back to top
13.6 C
Athens
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

ΕΡΓΑΝΗ: Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιούλιο

Από σήμερα 21/7/2021 και έως την 24/7/2021το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ είναι θα διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιούλιο. Εντός της ανωτέρω προθεσμίας δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1/7/2021 έως και 24/7/2021.

Από  25/7/2021  οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/7/2021 έως και 24/7/2021.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και την 31/3/2021.

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας

- Advertisement -

Για τις περιπτώσεις προσλήψεων εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πραγματοποιήθηκαν από 1/6/2021 μέχρι την 14/7/2021, από  επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν τους εργαζόμενους αυτούς στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίαςπαρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για  την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων τους στο πρόγραμμα, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, έως 30/7/2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις-εργοδότες δηλώνουν, πέραν των οριζομένων στο άρθρο 6 της με αριθμ. οικ. 398539/996/30/9/2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4261), ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι  του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης με προηγούμενη πρόσληψη.

Νέες προθεσμίες υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών από τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης (θέατρα, σινεμά, διανομείς κινηματογραφικών ταινιών κ.λπ.)

Σημειώνεται τέλος  ότι  επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων καθώς και οι επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων ταινιών κινηματογράφου που είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης  που προβλέπεται  στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις 5774/203/5-2-2021 (Β΄457) και  24907/29-4-2021 (Β΄1820) αντίστοιχα, μπορούν να υποβάλουν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά δικαιολογητικά των άρθρων 7 και 8 των  ανωτέρω ΚΥΑ από αύριο 21/7/2021 έως και τις 30/7/2021.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξημένες κατά 80% οι καταγεγραμμένες υπερωρίες το 7μηνο

Περισσότερες από 3,5 εκατ. υπερωρίες έχουν καταγραφεί εντός του 2025 - Ποιοι κλάδοι ένταξης της ΨΚΕ πρωτοστατούν

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης- συνεχίζει πτωτικά η ανεργία

Παρά την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την πανδημία, τα στοιχεία της απασχόλησης συνεχίζουν να βελτιώνονται

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Ιούνιο του 2022

Θετικό παρέμεινε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, τόσο τον Ιούνιο όσο και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Διαθέσιμη σε κινητό και τάμπλετ η εφαρμογή myErgani

Διαθέσιμη πλέον σε κινητό και τάμπλετ είναι η εφαρμογή myErgani, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την άμεση πρόσβαση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο εργασιακό ιστορικό τους. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android και iOS συσκευές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025: Η κορυφαία βραδιά της αγοράς έρχεται στις 6 Φεβρουαρίου 2026

Ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών

Μισθολογική διαφάνεια: Οι εργαζόμενοι αγνοούν τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία – Ταμπού οι συζητήσεις για τους μισθούς

Έρευνα του kariera.gr δείχνει πως η έλλειψη ενημέρωσης και η μυστικότητα περί τα μισθολογικά κυριαρχούν στην αγορά εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ένας χρόνος ηγεσίας με έμπνευση και διεθνή αντίκτυπο: Ο απολογισμός του Θ. Κοκκάλα στην ERGO International

Ο Πρόεδρος ΔΣ περιέγραψε μια δραστήρια χρονιά υπογραμμίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα και της διασυνοριακής συνεργασίας

Φτηνότερες οι εκχωρήσεις κινδύνων περιουσίας, οι πρώτες εκτιμήσεις και οι λόγοι

Η Guy Carpenter επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το πλεονάζον κεφάλαιο λειτούργησε ως καταλύτης για την πτώση τιμών σε πολλούς παραγωγικούς τομείς

Μήνυμα αναστοχασμού και ελπίδας από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΔ Ηλία Τσολάκη στο κατώφλι του 2026

Ο κ. Τσολάκης υπογραμμίζει ότι η στάση ζωής είναι καθοριστική, προτρέποντας να μένουμε σε όσα μας εμπνέουν, μας κάνουν να ονειρευόμαστε και μας ανεβάζουν

ERGO Induction Program: Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση νέων συνεργατών ενισχύει το Εταιρικό Δίκτυο

Η εταιρεία επενδύει σταθερά στην υποστήριξη ενός Δικτύου που καλλιεργεί εμπιστοσύνη και προσφέρει υψηλής ποιότητας ασφαλιστικές υπηρεσίες

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29/12 έως 2/1

Πώς θα καταβληθούν 26.885.193,93 ευρώ σε 30.450 δικαιούχους