back to top
34.6 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Τ. Ηλιακόπουλος, Interamerican: Ποιες εκτιμήσεις για την αγορά βγήκαν πραγματικές

Όταν κανείς επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του σίγουρα θεωρείται προσόν. Αποτελεί σημαντικός παράγοντας ώστε ένα απλό ή πιο σύνθετο management να στεφθεί με επιτυχία. Το ξέσπασμα της πανδημίας έχει επαναπροσδιορίσει στόχους, προηγούμενες εκτιμήσεις και μελλοντικά πλάνα.

Ωστόσο αρκετά είχαν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται και προ Covid-19. Η Interamerican είχε εκτιμήσει σωστά τις – τότε – μελλοντικές τάσεις.

- Advertisement -

Αυτό υπογράμμισε, κατά την ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Τάσος Ηλιακόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά “οι εκτιμήσεις που είχαν συζητηθεί από τη Διοίκηση για το μέλλον, πριν τέσσερα χρόνια στην ανάλογη εκδήλωση, στη γραμμή για την προδιαγραφόμενη νέα «Εποχή του Ασφαλιστικού Συμβούλου», βγαίνουν πραγματικές σήμερα“.

Κατά την ειδική εκδήλωση βραβεύσεων, ο ίδιος σχολίασε πως οι Συνεργάτες της εταιρείας βρήκαν τις απαντήσεις στις πρωτόγνωρες καταστάσεις της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αλλά και για καταστροφικά γεγονότα από ακραία καιρικά φαινόμενα, που συνέβησαν πέρυσι.

- Advertisement -

Ανάλογη ήταν η πρόβλεψη για το τέλος του τυποποιημένου ασφαλιστικού προϊόντος και το ξεκίνημα του ευέλικτου προϊόντος ανοιχτής αρχιτεκτονικής, που φτιάχνει ο Σύμβουλος μαζί με τον πελάτη.

Η αντίληψη αυτή σηματοδότησε και την πρόταση του bewell στην Υγεία, σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο.

Στην ίδια βάση αναπτύχθηκε και η πρωτοποριακή τοποθέτηση της Εταιρείας στη Μετακίνηση με υπηρεσίες έξω από την παραδοσιακή ασφάλιση, με τη δημιουργία οικοσυστήματος –  ιδέα που πέρασε και στον τομέα Υγείας με τις ιδιόκτητες υποδομές και όχι μόνον.

Ο κ. Ηλιακόπουλος μίλησε και για τη σύγχρονη υποστήριξη του Συνεργάτη με το ολοκληρωμένο ψηφιακό γραφείο, μέσα στην ευρύτερη στρατηγική του ψηφιακού μετασχηματισμού, που του αλλάζει τον τρόπο δουλειάς και του εξοικονομεί ωφέλιμο χρόνο, ενώ τόνισε και την εξαιρετικά σημαντική υποστηρικτική συμβολή του Contact Center προς τους Συνεργάτες -παράλληλα με τους πελάτες- μέσα στην πανδημία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο μοναδικό για την ελληνική ασφαλιστική πραγματικότητα Σύστημα Εκπαίδευσης που λανσάρει αυτή την περίοδο η Εταιρεία για τα φυσικά της Δίκτυα. Το Digital Learning Academy της INTERAMERICAN είναι γεγονός και, όπως είπε ο επικεφαλής των πωλήσεων, κάτι ανάλογο έχουν πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Στα εφόδια σιγουριάς που παρέχει ο Οργανισμός στους Συνεργάτες του, ο κ. Ηλιακόπουλος πρόσθεσε και το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης για τη μελλοντική εξασφάλιση στη μη εργάσιμη περίοδο της ζωής τους. Όσον αφορά στους τρόπους και τις τάσεις πωλήσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της διαδικτυακής παρουσίας και των ασφαλιστών, επεσήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος ψάχνει να πληροφορηθεί από το Διαδίκτυο αλλά δεν αγοράζει πάντα από αυτό. Μπορεί να φθάσει στον Συνεργάτη μέσα από αυτό για να πάρει συμβουλευτική υποστήριξη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Howden Agents: Στρατηγική Συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ»

Η Howden Agents, διευρύνει περαιτέρω τη στρατηγική ανάπτυξης εργασιών της μέσω του δικτύου πωλήσεων του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ

Interamerican: «Μην αγνοείτε τις ειδοποιήσεις του 112»

Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για τα φαινόμενα πυρκαγιών υπογραμμίζει η Interamerican...

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Πυρκαγιές: Η Ασφαλιστική Κοινότητα, η Κοινωνική Ευθύνη και Αποστολή της

Συμπληρώθηκαν ακριβώς πέντε χρόνια από την Ανοικτή Επιστολή μου (9 Αυγούστου 2021 - υπάρχει στο χρονοντούλαμπο των media, ελπίζω όχι

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ