Μεγα-δικαστική μάχη για Walt Disney – Fireman’s Fund Insurance

Μια αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στην εταιρεία παραγωγής Walt Disney Co. και την Fireman’s Fund Insurance Co θα λυθεί όπως όλα δείχνουν στα δικαστήρια, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη για μια διαμάχη που αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σύμφωνα με την latimes.com όλα ξεκίνησαν λόγω των αξιώσεων που είχε η εταιρεία παραγωγής, ύψους 10 εκατ. από την ασφαλιστική εταιρεία εξαιτίας των καθυστερήσεων γυρισμάτων που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας. Τις αξιώσεις αυτές, η Fireman’s Fund Insurance Co αρνείται να τις καταβάλει, υποστηρίζοντας πως στα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν περιλαμβάνονταν η πρόβλεψη αποζημίωσης με την ανωτέρω αιτιολογία.

Η “κόντρα” κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα η Fireman’s Fund Insurance Co να προσφύγει στα δικαστήρια. Εκπρόσωπος της Walt Disney Co. αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επί της υπόθεσης.

Οι παραγωγές στην Καλιφόρνια ξεκίνησαν πέρυσι, αφού οι Ενώσεις και οι υπεύθυνοι των στούντιο του Χόλιγουντ κατέληξαν σε συμφωνία για τα πρωτόκολλα που έπρεπε να τηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τα πρωτόκολλα αυτά περιελάμβαναν την τήρηση αποστάσεων και τη χρήση μάσκας πίσω από τις κάμερες.

Ο ασφαλιστής της Disney δεν αμφισβητεί αξιώσεις που σχετίζονται με το «πρώτο κύμα» της COVID-19, οι οποίες διατάχθηκαν από κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι δεν οφείλει να καλύψει αυτό που αποκαλεί «δεύτερο κύμα» αξιώσεων λόγω των καθυστερήσεων στις παραγωγές που έγιναν μετά την έναρξη – υπό αυστηρά μέτρα – των παραγωγών ταινιών και τηλεοπτικών γυρισμάτων στην Καλιφόρνια και αλλού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*