back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Τι ισχύει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Σε ποιους χώρους θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι

Για πρώτη φορά χθες μετά από πολλές εβδομάδες ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω covid ξεπέρασε τους 100. Γεγονός που δείχνει ότι η μεγάλη αύξηση στις νέες διαγνώσεις των τελευταίων ημερών αρχίζει να μεταφράζεται σε μικρή αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πριν αρχίσει να εξειδικεύει μαζί με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκο Πιερρακάκη, τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι:

- Advertisement -
  • Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων. Μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση.Όποιος δεν εμβολιαστεί θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Τα πρόστιμα για τις μονάδες ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φθάνουν τις 200.000 σε περίπτωση υποτροπής.
  • Όσον αφορά τις δομές υγείας, έως την 1 Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει τη δυνατότητα στις δημόσιες δομές να προσλαμβάνουν άμεσα έκτακτους εμβολιασμένους εργαζόμενους για να αντικαταστήσουν όσους δεν εμβολιαστούν.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τα 3 ειδικά σήματα, τα οποία θα μπορούν να αναρτούν οι καταστηματάρχες σε εστίαση και διασκέδαση. Το πρώτο αφορά αμιγείς χώρους, που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, το δεύτερο μεικτούς, που θα μπορούν να εξυπηρετούν και ανεμβολίαστους και το τρίτο θα δείχνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Διαμεσολαβητές: Πώς να… εξασφαλιστείς όταν ασφαλιστείς

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια και την αξία της καθοδήγησης από πιστοποιημένους επαγγελματίες θέτει στο επίκεντρο η ΕΑΔΕ

ΤτΕ: Η εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου την επόμενη 3ετία

Στη χρηματοοικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών και στην προστασία των καταναλωτών επικεντρώνει τις δράσεις της η Τράπεζα της Ελλάδος

Η Allianz Trade συνεργάζεται με τη Stripe στον τομέα των B2B διαδικτυακών πωλήσεων

Η Allianz Trade, ο κορυφαίος πάροχος Ασφάλισης Εμπορικών Πιστώσεων παγκοσμίως, επέλεξε τη Stripe, την εταιρεία που αναπτύσσει ψηφιακές χρηματοοικονομικές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Qualco επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

Η Qualco Single Member Α.Ε., ο τεχνολογικός βραχίονας της Qualco Group Α.Ε. («Όμιλος Qualco»), προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Το FunkSec δείχνει το μέλλον του μαζικού ψηφιακού εγκλήματος

Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν για νέα ομάδα ransomware, που συνδυάζει ΤΝ, χαμηλά λύτρα και πώληση κλεμμένων δεδομένων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Διαμεσολαβητές: Πώς να… εξασφαλιστείς όταν ασφαλιστείς

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια και την αξία της καθοδήγησης από πιστοποιημένους επαγγελματίες θέτει στο επίκεντρο η ΕΑΔΕ