Τι ισχύει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Σε ποιους χώρους θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι

Για πρώτη φορά χθες μετά από πολλές εβδομάδες ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω covid ξεπέρασε τους 100. Γεγονός που δείχνει ότι η μεγάλη αύξηση στις νέες διαγνώσεις των τελευταίων ημερών αρχίζει να μεταφράζεται σε μικρή αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πριν αρχίσει να εξειδικεύει μαζί με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκο Πιερρακάκη, τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων. Μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση.Όποιος δεν εμβολιαστεί θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Τα πρόστιμα για τις μονάδες ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φθάνουν τις 200.000 σε περίπτωση υποτροπής.
  • Όσον αφορά τις δομές υγείας, έως την 1 Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει τη δυνατότητα στις δημόσιες δομές να προσλαμβάνουν άμεσα έκτακτους εμβολιασμένους εργαζόμενους για να αντικαταστήσουν όσους δεν εμβολιαστούν.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τα 3 ειδικά σήματα, τα οποία θα μπορούν να αναρτούν οι καταστηματάρχες σε εστίαση και διασκέδαση. Το πρώτο αφορά αμιγείς χώρους, που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, το δεύτερο μεικτούς, που θα μπορούν να εξυπηρετούν και ανεμβολίαστους και το τρίτο θα δείχνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*