back to top
19.4 C
Athens
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

Ε.Ε.Α: Απαραίτητο να έχει κάθε πόλη της Ελλάδας Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

«Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε κάθε πόλη της Ελλάδας»

Με ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή και εποικοδομητικά συμπεράσματα για δράσεις που θα αναληφθούν στη συνέχεια εξελίχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Κέρκυρα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού.

- Advertisement -

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας, μια κίνηση ουσιαστική που θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπροσώπηση και αποτελεί πρόκληση για κάθε πόλη της χώρας όπου δραστηριοποιούνται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα του επαγγελματία και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  κατά την συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρουσία του Α Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κ. Στ. Μέξα, τόνισε τη σημασία που έχει κάθε πόλη της χώρας να αποκτήσει ένα Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δήλωσε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. σε σχετικές πρωτοβουλίες και ανέδειξε την έως σήμερα επιτυχία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της χώρας μέσα από τις κοινές δράσεις, την συλλογικότητα και την συμπόρευση σε διεκδικήσεις.

- Advertisement -

Στην ίδια κατεύθυνση και ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης τόνισε την αξία της «δικτύωσης» των επαγγελματιών όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τα Επιμελητήρια και προέβαλε τη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τις πανελλαδικές κοινές και συντονισμένες δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών οι οποίες αναβαθμίζουν την αξία και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του ο  κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αναφέρει ότι η  συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Κέρκυρας είχε υψηλή συμμετοχή και ανέδειξε βασικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιφέρειας και εμπόδια που συναντούν όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και των επαγγελματιών και του επαγγέλματος.

Η συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  έγινε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για ευρύτερα θέματα της επιχειρηματικότητας του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και άλλων παρόμοιων που αφορούσαν τις σχολές οδηγών και την εστίαση για την οποία ειδικά μετέβη εκεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Καββαθάς.

Το Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν συνολικά ο πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο «αόρατος εχθρός» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και των διαμεσολαβητών

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική ασφαλιστική αγορά δεν είναι μια εξωτερική κρίση, αλλά η αδράνεια απέναντι στις αλλαγές

Στον Βόλο ο Πρόεδρος του EΕΑ – Επίσημος καλεσμένος στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Στη διάρκεια της βραδιάς αναμένεται να τιμηθούν πρόσωπα και συνεργασίες που στήριξαν την πορεία του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Η προεγγραφή για την εκδήλωση του ΠΣΑΣ και του ΕΕΑ άνοιξε – Κλείστε θέση μέχρι τις 14/11

Νέες τάσεις, κανονιστικές υποχρεώσεις αλλά και ιστορίες έμπνευσης, στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα 20/11 στο Μουσείο «Η Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα πρόεδρος στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Μ. Τσεκούρα αναλαμβάνει τη θεσμική εκπροσώπηση των ασθενών

H ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτεί νέα εποχή ενίσχυσης της συλλογικής φωνής των ασθενών

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Broker’s Time»

Με κεντρικό αφιέρωμα στην πράσινη ασφάλιση και στην περιβαλλοντική ευθύνη - Δείτε την ηλεκτρονική έκδοση

Η Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων στο επίκεντρο εκδήλωσης των ΕΑΕΕ και ΣΕΜΑ

Η υψηλή συμμετοχή επιβεβαίωσε τη σημαντική συμβολή της Ασφάλισης Πιστώσεων & Εγγυήσεων στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας

ΕΑΔΕ: Προσοχή στις αθέμιτες πρακτικές προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων

Η Ένωση καταγγέλλει προσφορές που ενδέχεται να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή, οδηγώντας τον σε ασύμφορες και ακατάλληλες επιλογές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα πρόεδρος στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Μ. Τσεκούρα αναλαμβάνει τη θεσμική εκπροσώπηση των ασθενών

H ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτεί νέα εποχή ενίσχυσης της συλλογικής φωνής των ασθενών

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Broker’s Time»

Με κεντρικό αφιέρωμα στην πράσινη ασφάλιση και στην περιβαλλοντική ευθύνη - Δείτε την ηλεκτρονική έκδοση

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Enviromental Risk and Liability Insurance»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 25/11 έως 11/12/2025, σε περιβάλλον υβριδικής παρακολούθησης

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: «Δουλεύοντας μέσα στην Αλλαγή: Πραγματικές προκλήσεις, πραγματικές λύσεις»

Ομιλία της καθηγήτριας Μ. Βακόλα για στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη