back to top
12.3 C
Athens
Σάββατο 14 Μαρτίου 2026

Ε.Ε.Α: Απαραίτητο να έχει κάθε πόλη της Ελλάδας Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

«Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε κάθε πόλη της Ελλάδας»

Με ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή και εποικοδομητικά συμπεράσματα για δράσεις που θα αναληφθούν στη συνέχεια εξελίχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Κέρκυρα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού.

- Advertisement -

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας, μια κίνηση ουσιαστική που θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπροσώπηση και αποτελεί πρόκληση για κάθε πόλη της χώρας όπου δραστηριοποιούνται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα του επαγγελματία και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  κατά την συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρουσία του Α Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κ. Στ. Μέξα, τόνισε τη σημασία που έχει κάθε πόλη της χώρας να αποκτήσει ένα Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δήλωσε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. σε σχετικές πρωτοβουλίες και ανέδειξε την έως σήμερα επιτυχία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της χώρας μέσα από τις κοινές δράσεις, την συλλογικότητα και την συμπόρευση σε διεκδικήσεις.

- Advertisement -

Στην ίδια κατεύθυνση και ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης τόνισε την αξία της «δικτύωσης» των επαγγελματιών όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τα Επιμελητήρια και προέβαλε τη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τις πανελλαδικές κοινές και συντονισμένες δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών οι οποίες αναβαθμίζουν την αξία και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του ο  κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αναφέρει ότι η  συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Κέρκυρας είχε υψηλή συμμετοχή και ανέδειξε βασικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιφέρειας και εμπόδια που συναντούν όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και των επαγγελματιών και του επαγγέλματος.

Η συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  έγινε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για ευρύτερα θέματα της επιχειρηματικότητας του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και άλλων παρόμοιων που αφορούσαν τις σχολές οδηγών και την εστίαση για την οποία ειδικά μετέβη εκεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Καββαθάς.

Το Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν συνολικά ο πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Εξελίξεις που κόβουν την ανάσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αυξάνεται η ισχύς του κλάδου και η διαπραγματευτική του θέση

Γ. Παϊκόπουλος στο OPEN: Αναγκαία τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης

Χρόνιες παθογένειες της αγοράς αλλά και νέες προκλήσεις ανέδειξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club

Κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ενίσχυση της ελκυστικότητας του ασφαλιστικού κλάδου

Oι ευρωπαϊκοί κοινωνικοί εταίροι δεσμεύθηκαν να προωθήσουν έναν κλάδο πιο ελκυστικό, σύγχρονο και ανθεκτικό απέναντι στις αλλαγές της αγοράς εργασίας

Ένας ασφαλιστής στον δρόμο για την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής

Στην πολιτική οι διαδρομές με πραγματικό βάθος ξεκινούν από τη βάση της κοινωνίας και επιστρέφουν σε αυτήν με περισσότερη εμπειρία, γνώση και ευθύνη

Αύξηση 3,4% για το ενεργητικό των ΤΕΑ το δ΄ τρίμηνο 2025

Η συνολική αξία του διαμορφώθηκε στα 2.833 εκατ. ευρώ, έναντι 2.741 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club