back to top
30.5 C
Athens
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026

Ε.Ε.Α: Απαραίτητο να έχει κάθε πόλη της Ελλάδας Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

«Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε κάθε πόλη της Ελλάδας»

Με ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή και εποικοδομητικά συμπεράσματα για δράσεις που θα αναληφθούν στη συνέχεια εξελίχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Κέρκυρα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού.

- Advertisement -

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας, μια κίνηση ουσιαστική που θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπροσώπηση και αποτελεί πρόκληση για κάθε πόλη της χώρας όπου δραστηριοποιούνται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα του επαγγελματία και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  κατά την συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρουσία του Α Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κ. Στ. Μέξα, τόνισε τη σημασία που έχει κάθε πόλη της χώρας να αποκτήσει ένα Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δήλωσε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. σε σχετικές πρωτοβουλίες και ανέδειξε την έως σήμερα επιτυχία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της χώρας μέσα από τις κοινές δράσεις, την συλλογικότητα και την συμπόρευση σε διεκδικήσεις.

- Advertisement -

Στην ίδια κατεύθυνση και ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης τόνισε την αξία της «δικτύωσης» των επαγγελματιών όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τα Επιμελητήρια και προέβαλε τη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τις πανελλαδικές κοινές και συντονισμένες δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών οι οποίες αναβαθμίζουν την αξία και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του ο  κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αναφέρει ότι η  συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Κέρκυρας είχε υψηλή συμμετοχή και ανέδειξε βασικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιφέρειας και εμπόδια που συναντούν όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και των επαγγελματιών και του επαγγέλματος.

Η συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  έγινε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για ευρύτερα θέματα της επιχειρηματικότητας του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και άλλων παρόμοιων που αφορούσαν τις σχολές οδηγών και την εστίαση για την οποία ειδικά μετέβη εκεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Καββαθάς.

Το Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν συνολικά ο πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

Οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που εντάσσονται στη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Δημοσιεύτηκε η σχετική τροποποιητική απόφαση του ΥΠΕΘΟ, μετά την κινητοποίηση του ΕΕΑ

40 χρόνια ΕΣΑΠΕ: Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στις 16 Ιουλίου 2026 στο Μικρολίμανο

Μια βραδιά με έντονο συμβολισμό, καθώς θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Διασυνοριακά τροχαία: Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης για το 2025

Αυξημένα ατυχήματα οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, σημαντική αντίστοιχη άνοδος στο εξωτερικό για οχήματα με ελληνικές πινακίδες

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η νέα έκδοση της έρευνας «Global Future of Cyber» υποδεικνύει τα σημεία όπου οι οργανισμοί καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα στρατηγικής και πράξης

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Η Carglass® υποδέχθηκε μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Η job-shadow δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας για ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον με δυνατότητες εξέλιξης και ισότιμης συμμετοχής για όλους

Χρυσή πρωταθλήτρια πινγκ πονγκ η δημοσιογράφος Έλενα Ερμείδου του «IW»

40 συμμετοχές φιλοξένησε το φετινό, 11ο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για τα media