back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Ε.Ε.Α: Απαραίτητο να έχει κάθε πόλη της Ελλάδας Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

«Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε κάθε πόλη της Ελλάδας»

Με ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή και εποικοδομητικά συμπεράσματα για δράσεις που θα αναληφθούν στη συνέχεια εξελίχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Κέρκυρα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού.

- Advertisement -

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας, μια κίνηση ουσιαστική που θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπροσώπηση και αποτελεί πρόκληση για κάθε πόλη της χώρας όπου δραστηριοποιούνται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα του επαγγελματία και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  κατά την συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρουσία του Α Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κ. Στ. Μέξα, τόνισε τη σημασία που έχει κάθε πόλη της χώρας να αποκτήσει ένα Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δήλωσε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. σε σχετικές πρωτοβουλίες και ανέδειξε την έως σήμερα επιτυχία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της χώρας μέσα από τις κοινές δράσεις, την συλλογικότητα και την συμπόρευση σε διεκδικήσεις.

- Advertisement -

Στην ίδια κατεύθυνση και ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης τόνισε την αξία της «δικτύωσης» των επαγγελματιών όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τα Επιμελητήρια και προέβαλε τη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τις πανελλαδικές κοινές και συντονισμένες δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών οι οποίες αναβαθμίζουν την αξία και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του ο  κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αναφέρει ότι η  συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Κέρκυρας είχε υψηλή συμμετοχή και ανέδειξε βασικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιφέρειας και εμπόδια που συναντούν όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και των επαγγελματιών και του επαγγέλματος.

Η συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  έγινε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για ευρύτερα θέματα της επιχειρηματικότητας του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και άλλων παρόμοιων που αφορούσαν τις σχολές οδηγών και την εστίαση για την οποία ειδικά μετέβη εκεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Καββαθάς.

Το Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν συνολικά ο πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Η εμπιστοσύνη έχει πρόσωπο – Αναντικατάστατη η αξία του καταρτισμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Η Δ. Λύχρου υπενθυμίζει ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν επιβίωσαν επειδή ήταν οι μεγαλύτεροι, αλλά επειδή ήταν οι πιο χρήσιμοι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πυρκαγιές: Τι έδειξαν οι αυτοψίες της ΓΔΑΕΦΚ ανά την Ελλάδα

Σε σύνολο 427 αυτοψιών την προηγούμενη εβδομάδα, 131 αφορούσαν πράσινα κτίρια, 145 κίτρινα και 151 κόκκινα

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Η Κική Τσακαλδήμη στο MDRT DAY by MCC Hellas 2026

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Aldemar Olympian Village

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου